Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Eszement meccs, őrületes siker: Partizan Beograd-Szeged Beton 8-9

Három negyednyi fantasztikus játékkal a Szeged Beton idegenben győzte le a címvédőt a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában.

Partizan Beograd (szerb)-Szeged Beton 8-9 (2-2, 1-3, 4-0, 1-4)
Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, 1. forduló. Belgrád, Banjica uszoda, 500 néző. Vezette: Tkacsenko (orosz), Taylan (török).
Partizan Beograd: Szoro - Csuk, Vujaszinovics 2, Mil. Korolija, Alekszics 1, Radovics 2, Mitrovics 3. Csere: Surányi, Csucskovics, Mandics. Vezetőedző: Igor Milanovics.
Szeged Beton: Baksa - Kiss Cs. 1, Kunac 1, Turzai, Kayes 2, Somogyi 1, Hegedüs. Csere: Younger 1, Juhász, Török 2, Lehmann, Bálint 1. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Gól – emberelőnyből: 17/5, ill. 9/4.
Ötméteresből: 1/1, ill. 2/2.
Kipontozódott: Mitrovics (27.), ill. Juhász (23.), Kiss Cs. (25.).

További eredmény: ZF-Eger–TEVA-Vasas-UNIQA 5-8 (0-2, 4-1, 1-2, 0-3)

Vincze Balázs: - Emberfelettit nyújtott a csapat, le a kalappal a fiúk előtt. Bebizonyítottuk, nem a levegőbe beszéltünk, amikor azt mondtuk, jó csapatunk lesz az idén. Higgyék el, sok, még ennél is több van ebben a társaságban. Külön köszönöm a Szegedről Belgrádba látogató szurkolóink buzdítását, sokat jelentett nekem és a csapatnak is.

Török Béla: - Hatalmasat küzdöttünk, persze az is kellett a sikerhez, hogy a végén négy percig emberfórban játszottunk. Elképesztően boldog vagyok, gratulálok a csapatnak és edzőnknek, Vincze Balázsnak is.

IV. negyed (1-4)
Most a szerbek hozzák el (Közben a csoport másik meccsén a Vasas idegenben verte 8-5-re az Egert.) Végre! Korolija kiállítása után Bálint átlövésből hozza egyre a Betont 7-6. Pontot lehet szerezni az Euroliga-győztes otthonában! Vincze Balázs reklamál a játékvezetőknél. Milanovics sem marad el tőle. Mitrovicsot küldik ki, Török ötméteresből egyenlít 7-7! Öt perc van hátra, még bármi lehet. Négy percig előnyben vagyunk brutalitásért. Ki kell használni! A vezetésnél támadhattunk, de értékelhető lövés nélkül ért véget az akció. Baksa véd egyet, újra nálunk a labda. Szegedi lövés ismét, felsőléc... 3 perc vissza. Letelik a szerb támadőidő, Vujaszinovics lő messziről, Baksa véd könnyedén, a kipattanó is a miénk. Vincze Balázs kér időt. Milyen gól! Már lemondtunk a labdáról, Somogyi majdnem a félpályáig tette vissza, a bejátszást viszont Kayes behúzta 7-8. Vezetünk! Kettő perc. Kontra! Nálunk a labda, el lehet dönteni! Eldöntjük! Eldöntjük? Mindenesetre Bálint passzát, most Younger passzírozza át a kezek között, 7-9. 1:45 a végéig! Megint nálunk a labda. Kimarad, de már csak 20 mp. Szerb gól, Radovics előnyből 8-9. 14 mp, és a bírók odaadják a hazaiaknak a labdát. Ki kell védekezni! Szerb időkérés. Szoro indítja a támadást, Korolija lő, nincs bent, Baksa ismét bravúrral védett. Nyert a Beton a címvédő otthonában! Bravó, fiúk!

III. negyed (4-0)
Megint elhozzuk a labdát. Ötöst kapnak a hazaiak, Radovics bevágja 4-5. A szegedi gólba belefújnak, Vujaszinovics egyenlít 5-5. Megint kontra a Szeged ellen. Elkezdtek "dolgozni" a játékvezetők?!? (Érdekesség, hogy közben a negyedik negyedben az Eger-Vasas is 5-5-re áll ebben a csoportban.) Nem tudunk lőni, Mitrovics megúszik, egy az egyben Baksával, most a Beton kapusa is tehetetlen 6-5. Most Vincze Balázs kéri ki az idejét. Kiss Csaba a kapufára, Somogyi, majd Lehmann kiállítását is kivédekezzük. Török lövését hárítja Szoro. Keményedik a meccs, kisebb adok-kapok. Rosszul jövünk ki belőle, kiküldik Törököt, majd Somogyit, kihasználják a hazaiak, Mitrovics volt megint 7-5. Támadásban visszaestünk, nem is kicsit, most Turzai "adja oda" Szorónak. Juhász kipontozódik. Nem igaz! Előnyben kerülünk ziccerbe, Szoro bravúrja miatt nincs gól. Negyed vége.
 
II. negyed (1-3)
Elhozzuk a labdát. Hoppá, vezetünk, Kunac távolról. Nyerhető a meccs 2-3! Főleg így: egy újabb akció végén Török bejátszásából az újabb szegedi gól, Kayes volt 2-4, majd Török egy "világvégi" lövésből! Ezt nem adták meg, a játékvezetők szerint gólvonal... Hazai időkérés. Milanovics idegesen magyaráz. Vujaszinovics hozza közelebb a plávikat előnyből 3-4. Török lövését védi Szoro. Younger mellédurrant. Baksa véd egy nagyot. Mitrovics lövése is kimarad. Baksa vezetésével remekel a szegedi védelem, Vincze Balázs ennek ellenére idegesen sétálgat a medence szélén. Mondjuk meg tudjuk érteni. Megint a  Beton kapusa, ez neki csemege. Jó az indítás 5 mp-cel a vége előtt, Csuk szabálytalan, előny. És ötméteres, amit Kiss Csaba vált gólra hangos füttyszó mellett 3-5.

I. negyed (2-2)
A Partizan hozza el a ráúszásnál a labdát. Az első támadás itt is, ott is kimarad, majd a hazaiaktól Alekszics talál be Baksa feje fölött 1-0. Szegedi emberelőny, kapufa a vége, Somogyi lőtte. A kipattanó után visszakerül hozzá, és Somogyi ezt már kihasználja 1-1. Újabb kapufa, ezúttal Younger. Kiss Csabát állítják ki, de a Partizan elrontja a lövést. Megint a hazaiak támadnak, Kunacot kiállítják, Mitrovics talál be 2-1. A hazaiak igencsak pörölnek a játékvezetőkkel, pedig ez csak az első negyed... Surányit küldik ki, előbb felsőlécet lövünk, majd Török Béla a kipattanóból a kapu üres jobb oldalába teszi a labdát 2-2. Az utolsó támadásból nem jut lövésig a Partizan, döntetlen 8 perc után.

20.03: csúszik a kezdés, egyelőre a bemutatás zajlik. A hazaiaknál játszik a korábbi szegedi pólós, Milos Korolija is. A tavalyi Euroliga-döntőben ő volt a nyerőember.

19.57: érdekesség, hogy a hazaiaknál van egy magyar nevű, de vajdasági pólós is: Surányi Lászlóról zentai születésű center, aki korábban több évig szerepelt Magyarországon, a Kaposvárban, majd a Pécsben is játszott.

19.52: köszöntünk mindenkit a Banjica uszodából. Hamarosan megkezdi második BL-szezonját a Szeged Beton. Hol máshol, mint a címvédő otthonában.

Korábban   
Köztudomású, hogy a Partizan és a Szeged férfi pólócsapata jó viszonyt ápol egymással. Egy ideje nem múlik el úgy év, hogy ne kétkapuznának. Legutóbb tíz napja gyakoroltak az újszegedi sportuszodában. Tétmeccset a 2009–2010-es évadban játszottak egymással, az azóta megszűnt Interliga-sorozatban Belgrádban 11–7-re, Szegeden pedig 13–9-re nyert a Partizan.

Juhászéknak Molnár nélkül kell minél jobb eredményt elérni. Fotó: Frank Yvette
Juhászéknak Molnár nélkül kell minél jobb eredményt elérni. Fotó: Frank Yvette

– Nem tagadom, van bennem egészséges drukk, mégiscsak a címvédővel, ráadásul annak otthonában játszunk – mondta a Beton tízese, Juhász Zsolt. – A válogatottság után az ilyen összecsapások jelentik a csúcsot egy sportoló életében. Mit mondjak, jó érzés az elitkategóriába tartozni. Természetesen az a célunk, hogy jól játsszunk, egymásért küzdjünk, szívünket-lelkünket kitegyük a minél jobb eredményért. Aztán majd meglátjuk, ez mire lesz elég. Sajnos Molnár Papesz nem lehet velünk, nagyon fog hiányozni, vele jóval nagyobb sanszunk lenne. De azért nélküle is jelentős játékerőt képviselünk, amikor nálunk kétkapuzott a Partizan, az egyik meccset ők nyerték 8–7-re, a másikat pedig mi 14–11-re. Akkor még nem lehetett tudni, hogy azonos kvartettbe sorsolnak bennünket. Azt gondolom, ahogy mi, Vujaszinovicsék sem örültek annak, hogy az általam csak „halálcsoportnak" nevezett C jelű négyesbe kaptunk besorolást az Egerrel és a Vasassal egyetemben. A másik három kvartettből nagy valószínűséggel meg lehet mondani, hogy melyik két csapat jut a nyolc közé, a mi esetünkben ez lehetetlen.
A Szeged Beton ma reggel 7.30-kor autóbusszal indul Belgrádba.

A két csapat vezetőedzője, Vincze Balázs (balról) és Igor Milanovics a barátságot ma este egy órára félreteszi. Fotó: Frank Yvette
A két csapat vezetőedzője, Vincze Balázs (balról) és Igor Milanovics a barátságot ma este egy órára félreteszi.
Fotó: Frank Yvette

Dicső múlt
A Partizan Beograd drukkerhada méltán lehet büszke férfi pólócsapatára. A fekete-fehérek eddig 24-szer nyertek nemzeti bajnokságot, 21-szer nemzeti kupát. Hétszer lett Európa legjobb klubcsapata, egyszer hódította el a LEN-kupát, az Európai Szuperkupát, a Mediterrán-kupát, valamint a KEK-et. A Bajnokok Ligájában címvédőként szerepel, az előző kiírás (akkor még Euroligának hívták a sorozatot) június 4-i római döntőjében 11–7-re verte a legyőzhetetlennek hitt, három magyarral, Benedek Tiborral, Kásás Tamással és Madaras Norberttel felálló olasz Pro Reccót. Pénzügyi problémák miatt a nyáron több meghatározó játékos (Pijetlovics, Prlainovics, Hatzitheodoru, Radjen, Avramovics) is távozott a gárdából, amely ezáltal gyengült ugyan, de azért még így is rendkívül masszív alakulat.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. eldorádó 2011. október 23. 19:25
  „éljen-hurrá!”
 • 25. klj_54 2011. október 23. 17:18
  „Emelem kalapom a csapat nagysága előtt!
  Csak így tovább...”
 • 24. Lacimaci 2011. október 23. 11:25
  „Nagyszeru eredmeny Eljen a Beton!!! Gratulalok a csapatnak !”
 • 23. zehn 2011. október 23. 11:01
  „Szuper! Csúcs ez a csapat! Remélem a folyamatosan beígért fedett uszoda is felépül még ebben a században. A fiúk megérdemlik és MI is!”
 • 22. igazságkereső 2011. október 23. 10:59
  „Szép volt fiúk, gratulálok, csak így tovább!”
 • 21. zehn 2011. október 23. 09:58
  „Szuper! Csúcs ez a csapat! A Beton már bevette Belgrádot, a Picknek is ezt kellene tennie ma este. Ja! Remélem a sport antitalentum szeged városvezetésnek eszébe jut a fedett uszoda ígérete. A csapat már rég megérdemelte és mi, városlakók is.”
 • 20. klox 2011. október 23. 08:22
  „Gratula a csapatnak, világraszóló győzelem! Szerintem az OB-I legnagyobb esélyese idén a Beton. Kár, hogy keveset látni őket a tv-ben.
  17. dobi szerinted volt kint?? nso... ez nem megye 1-es foci, ez csak vízilabda...”
 • 19. stevestone 2011. október 23. 01:25
  „Kedves Dobi!
  Volt kint tudósító a Nemzeti Sporttól is.
  Üdv”
 • 18. zoli100 2011. október 23. 00:21
  „Le a kalappal a srácok és a CSAPAT előtt,GRATULÁLOK!!!!Titkon reménykedtem a győzelemben,nagyon együtt van a társaság,szép volt fiúk!!!”
 • 17. dobi 2011. október 22. 22:32
  „stevestone! azt ilyenkor meg lehetne tudni, hogy volt a kint ns-es újságíró, vagy a Ti anyagotokból most írtak pár soros cikket? :)”
 • 16. stevestone 2011. október 22. 22:18
  „dobi: lájk :-D”
 • 15. dobi 2011. október 22. 22:16
  „kitiltottak az nemzeti sport fórumáról mert belinkeltem ezt az oldalt...

  persze az NS elfelejtett róla tudósítani... :)”
 • 14. Yucca 2011. október 22. 21:57
  „Óriási dolog ez a győzelem, a 4 percnyi előnyünkkel és Papesz hiányával együtt (is)!
  Alig várom, hogy kiabálhassak már a visszavágón!
  Szép volt fiúk, csak így tovább!!!!!”
 • 13. Mexx 2011. október 22. 21:53
  „GRATULA A CSAPATNAK ÉS VINCZE BALÁZSNAK!!!”
 • 12. dagi822 2011. október 22. 21:47
  „Beszarás, ez igen!”
 • 11. stevestone 2011. október 22. 21:44
  „Szép volt fiúk!”
 • 10. Larsson 2011. október 22. 21:40
  „NAGY GRATULA!!!”
 • 9. H.N. 2011. október 22. 21:39
  „Ez igen srácok!!!!! Csodálatos győzelem!!!!”
 • 8. polgár 2011. október 22. 21:35
  „Hatalmas gratuláció! Szép volt fiúk!!!”
 • 7. dobi 2011. október 22. 21:35
  „riportok, edzői nyilatkozatok leszek?”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szoros meccset nyert meg a Kosársuli

Változatos és izgalmakban gazdag összecsapáson szerezte meg szezonbeli második sikerét az EnterNet… Tovább olvasom