Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Európa-kupa: döntőben a Szegedi TE

A férfi tekecsapat Európa-kupa döntőjébe jutott a Szegedi TE, miután drámai mérkőzésen 4:4-es döntetlen után, jobb szettarányának köszönhetően az elődöntőben felülmúlta a román CFR Cluj együttesét.
A Szegedi TE férfi tekecsapata a négy közé jutással az elsődleges, minimális célt már teljesítette az olaszországi Bolzanóban, az Európa-kupán. Az együttes megismételte az elmúlt évi produkciót, amikor a horvátországi Splitben, szintén az Európa-kupán elődöntőzhetett. Akkor a második, most a harmadik hely jött össze, ez viszont az elődöntő szempontjából semmi különöset nem jelentett. Az már inkább, hogy a spliti „négyekhez" képest a Szeged mellett a német Bamberg és a horvát Zapresic is ismételt, a román CFR Cluj viszont új szereplője volt az elődöntőnek. És éppen ez a csapat került a Szeged útjába.

A fináléért aztán a két együttes olyan mérkőzést produkált, amely sokáig emlékezetes marad. Négy párt a románok nyertek, de hogyan! Három, hat, tizenhárom és harminckét fával, amelyre a sportágban azt mondják: nem tétel, még a legnagyobb különbség is ledolgozható egyetlen szett alatt. Viszont a két szegedi „győző", Kakuk Levente és Kiss Norbert úgy elverte ellenfelét – előbbi ötvennyolc, utóbbi negyvennégy fával –, hogy a végeredménynél a több csapat összfa miatt a plusz két pont a Szeged neve mellé került. Így a 4:4 után az úgynevezett kispontok, azaz a szettek jöttek számításba, amely, köszönhetően a Tisza-parti veszteseknek is, a Szegednek kedvezett: 15:9 ide. Ennél szorosabban nemigen alakulhatott volna az elődöntő, amelynek győztese, a Szeged péntek délután már a mai döntőre (kezdés: 12.15) készülhetett.

– Ezt a mérkőzést csak az tudja igazán felfogni, aki át is élte. Négy párban is olyan csata alakult ki, hogy bármelyik játékos győzhetett volna. A Zapresic ellen, úgy, ahogy a tavalyi elődöntőben, győzni szeretnénk – mondta a boldog klubelnök, Karsai Ferenc. 

Ehhez csak annyit teszünk hozzá: jó lenne.

Jegyzőkönyv

Férfi tekecsapat Európa-kupa, Olaszország, Bolzano, elődöntő, végeredmény: CFR Cluj (román)–Szegedi TE 4:4 (8:16, 3599:3647).
A párok: Figlea–Kakuk L. 0:1 (0:4, 567:625), Bese–Szél T. 1:0 (2:2, 629:597), Mihalcioiu–Ernyesi 1:0 (2:2, 603:597), Merza–Karsai L. 1:0 (2:2, 600:587), Dudas–Kovács P. 1:0 (3:1, 592:589), Dorin–Kiss N. 0:1 (0:4, 608:652).

A másik elődöntőben: Bamberg (német)–Zapresic (horvát) 2:6.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ABCOM-Szeged KE néven folytatják a női kosarasok

Névadó szponzort talált a Szeged KE kosárlabdacsapata: az amatőr női bajnokságban szereplő együttes… Tovább olvasom