Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Európai szuperpálya épült

Tegnap az ünnepélyes átadás után immár hivatalosan is az új otthonába, az újszegedi Kisstadionba költözhetett a Ferroép-Szeged férfi tekecsapata. A szuperligás együttes Európa egyik legkorszerűbb teke- és bowlingcsarnokában játszhatja immár a bajnoki meccseit.
Botka László polgármester, Karsai József országgyűlési képviselő és a Ferroép-Szeged elnöke, Karsai Ferenc szalagátvágással avatta fel az új tekecsarnokot. Fotó: Gyenes Kálmán
Az ember csak ámul és bámul. Tágra nyílt szemmel jár az újszegedi Kisstadionban átadott teke- és bowlingpályán. Nem hiszi, hogy ez nálunk, Magyarországon megvalósulhat. Pedig igen, létrejöhet ez is kis hazánkban. Főként úgy, ha mindenki egyet akar. Azt, hogy egy csapat méltó körülmények között szerepeljen, rendszeresen normális pályán vívhassa bajnoki meccseit.

Tegnap délután az újszegedi Kisstadionban hivatalosan is átadták a Ferroép-Szeged férfi tekecsapatának új pályáját. Az ünnepségen Botka László, Szeged polgármestere vágta át a szalagot. Európa egyik legszebb és legkorszerűbb csarnoka épült fel a Tisza-parti városban. A munka május 12-én kezdődött el. Most pedig már kész van a komplexum. Erre mondják: nem semmi ütemben zajlott az építkezés.

– Pályánk a legkorszerűbb borítással rendelkezik – nyilatkozta Karsai Ferenc elnök –, ilyen hazánkban, és meg merem kockáztatni, hogy Európában sincs. Négy teke- és négy bowlingpályát húztunk fel. Egy kétszáz fős nézőtér pedig a szurkolók kényelmét is biztosítja. Szeretnénk önfenntartók lenni, így a versenysport mellett a tömegsport is fontos szerepet tölt majd be. Természetesen a nagyközönséget is várjuk majd sok-sok programmal, így bízom benne, hogy Szegeden még többen ismerkednek meg mindkét sportággal, még nagyobb lesz a teke és a bowling tábora.

Nemesi Pál, a névadó szponzor, a Ferroép Szeged Rt. vezérigazgatója évekkel ezelőtt lett a teke szerelmese.
– Példaértékű volt az az összefogás, amellyel megépült ez a pálya. Hatalmas hagyománnyal rendelkezik a sportág a városban, és most már méltó körülmények között szerepelhet rendszeresen. A korrekt kapcsolatoknak köszönhetjük hogy ilyen gyorsan elkészült a komplexum. A magántőke és a város támogatása nélkül nem valósulhatott volna meg. A Ferroép Rt. továbbra is a férfitekét támogatja kiemelten, szeretnénk minél jobb eredményeket elérni a nemzetközi színtéren is. Erős, jó játékosállománnyal rendelkezik az együttes, így képesnek tartom a társaságot egy kiemelkedő siker elérésére. Ez akár a jövő héten Szlovákiában, a Világkupán is megvalósulhat.

A hivatalos átadás után négy csapat, a Pick Szeged vezetői, a Szeviép-Szeged vezetői, a Démász Szeged Vízisport Egyesület sportolói és a médiaválogatott egy meghívásos bowlingtornán avatta fel. Mivel az újságírók nem tudtak a meccs közben jegyzetelni, így a végeredmény nem ismert...


Rangadó

A Ferroép-Szeged férfi tekecsapata ma rangadót játszik a Szuperligában. A négy győzelemmel rajtoló Tisza-parti alakulat délután három órakor az új pályán a Zalaegerszeg csapatát fogadja. A két gárda mindig kiélezett, nagy csatát szokott egymással játszani, így a nézők biztos, hogy izgalmas derbit izgulhatnak végig. Kaszás Zoltán nagy valószínűséggel a Kovács, Kiss, Bódi, Fekete, Karsai, Kakuk összeállítású csapatot küldi pályára. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ritka a kétszeri csoda

A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében megint „belehúzott" a Makó FC. A zöld-sárgákat az… Tovább olvasom