Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Év sportolója: csak egy hét a díjátadásig

Egy hét múlva 16 elismerést adunk át a Délmagyarország és Délvilág Év sportolója díjátadó gálán Szegeden, az Alabárdos étterem és borozóban. A patinás ünnepséget a 100 éves DM 1970 óta rendezi meg.

A Délmagyarország 2010-ben 100 éves születésnapját ünnepli. A patinás lap életében a sport mindig is fontos szerepet töltött be. Az év vége felé közeledve immár 1970 óta – tehát 40 éve volt az első – megszokott dolog, hogy jutalmazzuk a megye legjobb sportolóit. Az első időszakban a Délmagyarország a szegedi legjobbakat díjazta, míg a Csongrád Megyei Hírlap – a megyei napilap lett a Délvilág – 1977-től adta át a legjobbaknak a serlegeket.

– Az első ünnepség a Sajtóház klubjában volt – emlékezett a nyitóeseményre Bagaméry László, a DM sportrovatának egykori vezetője.
– Az év legjobb női sportolója az NB I-es röplabdás, Ocskó Erika volt, a férfiaknál a diszkoszvető Tégla Ferenc diadalmaskodott, a legjobb férficsapat a Kender NB I- es asztalitenisz-együttese lett, míg a nőknél a SZAK tekézői diadalmaskodtak.

– A Csongrád Megyei Hírlap a DM példáját követve kezdte el díjazni a megye legjobbjait – elevenítette fel a kezdetet Süli József, a Hírlap és a DM sportrovatának egykori vezetője. Nagy elismerés volt a vidék számára, a sportolók büszkék voltak a díjra. Az országban kevés ilyen patinás díjátadó gála van, úgy gondolom, mindenki büszke arra, hogy egyszer az életében ilyen elismerést kapott.

2010-ben az Alabárdos étterem és borozóban ünnepel a megye.Fotó: DM/DV
2010-ben az Alabárdos étterem és borozóban ünnepel a megye.
Fotó: DM/DV

Egy hét múlva a patinás, 1967-ben alapított szegedi Alabárdos étterem és borozóban kerül sor az Év sportolója díj átadására. A Délmagyarország és Délvilág 14 díjat ad majd át, illetve a megszokott két életműdíjat. Idén népesebb lesz a díjazottak tábora, hiszen a felnőtt trénerek mellett az utánpótlásban kiemelkedő eredményeket elérő edzőket is díjazzuk.

Díjátadó gálánk négy éve partnerre talált a Szilánk Zrt.-ben, a szegedi cég készíti el díszes üvegből a díjakat. Már készülőben van a 16 ajándék. Nemcsak az ünnepeltek kapnak ilyenkor meghívást, hanem Csongrád megye vezető sportegyesületei is képviseltetik magukat, együtt ünnepelnek a vezetők, az edzők és a sportolók.

Az Alabárdos étterem és borozó is készül az eseményre. Nagy István – a Szeol AK öregfiúk csapatának továbbra is tagja – üzletvezető és munkatársai már elkészítették a menüsort. A listát látva igazán kitesz magáért a 43 éve alapított étterem. Javában tart a lázas szervezőmunka, egy hét múlva pedig kiderül, kik azok, akik 2010-ben díjazottak lesznek.

Olvasóink írták

  • 1. jonbovi 2010. december 15. 09:24
    „javaslom Nagy Lacit!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A végjátékban veszített a Szedeák Sopronban - galéria

Három negyed után döntetlen volt az eredmény, végül azonban kikapott a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák. Tovább olvasom