Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Evezés: László szerb bajnok

Evezés: László szerb bajnok
Az EDF DÉMÁSZ- Szeged huszonkét evezőse szerepelt a szerbiai Újvidéken rendezett 15. szerb nyílt ergométeres bajnokságon.
 A Tisza-partiak a téli szárazföldi felkészülésük záróeseményeként tekinthettek az eseményre, amelyen huszonnégy klub ötszázharminc versenyzője ült gépre és teljesítette a versenytávot a serdülőktől a felnőttekig egyaránt az olimpiai távon, 2000 méteren.

A legnépesebb mezőny a serdülő fiúknál nevezett, összesen 129 sportoló. A szegediek egy első, két második és három harmadik helyezéssel gazdagodtak, illetve többen is egyéni legjobbjukat húzták. A felnőtt férfiaknál László Attila kiválóan teljesített, hiszen a hazai versenyzőket megelőzve megnyerte a távot. Rajta kívül Tari János, Nasz Eszter,Papp Dorottya, Tari Kitti és Kunstár Márk állhatott fel a dobogóra a vajdasági városban.
 
László Attila (balról) a dobogón. Fotó: EDF DÉMÁSZ-Szeged

Az EDF DÉMÁSZ versenyzői márciustól megkezdték a vízi alapozást, amelynek hagyományosan a tavaszi hosszútávú verseny lesz az első mérési  pontja március 26-án Csepelen.

Az EDF DÉMÁSZ-Szeged sportolóinak eredményei, szerb nyílt ergométeres bajnokság, Újvidék, az érmesek, első: László Attila (felnőtt könnyűsúly), 6:22,3 perc; másodikok: Tari János (felnőtt) 6:09,5 perc, Nasz Eszter (felnőtt könnyűsúly) 7:35,2 perc; harmadikok: Papp Dorottya (U23) 7:30,3, Tari Kitti (serdülő, egyéni rekord) 7:35,6; Kunstár Márk (serdülő) 6:35,5. Ezenkívül egyéni rekordot húzott: Adonyi Sarolta, Juhász Dániel, Meszlényi Zsolt, Matyasovszki Máté, Király Csaba, Császár Máté, Dobai Tamás, Lajkó Áron, Király Miklós, Cseh Kristóf, Fazakas Erik, Rakonczai Péter, Csűrös Balázs. A felnőtt fiúk edzője Szierer János, a serdülő, az ifjúsági és a felnőtt lányok edzője Dani Zsolt.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horgászat: fontos közgyűlés a Szőke Tisza HE-nél

A szegedi Szőke Tisza HE évadzáró közgyűlést tart. Tovább olvasom