Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Evezős ob: hazai aranyeső várható

Péntektől vasárnapig Szeged, a Maty-éri olimpiai vízi centrum ad otthont az evezősök 111. országos bajnokságának. Zsinórban 13. alkalommal, ugyanis 1998 óta a csongrádi megyeszékhely a házigazda. Az EDF Démász- Szegedi VE sportolói különböző korosztályokban, több számban is aranyesélyesek.
Az evezősök hazajárnak Szegedre. A Velencei-tavon, a korábbi másik standard helyszínen 1997-ben rendezett utoljára országos bajnokságot a sportág országos szövetsége. Azóta az összes ob-nek – az idei zsinórban a tizenharmadik! – a csongrádi megyeszékhely, pontosabban a minden igényt kielégítő Maty-éri olimpiai vízi centrum ad otthont. Már ez is felér egy aranyéremmel, de Dani Zsolt, az EDF Démász-Szegedi VE vezetőedzője, valamint kollégái, Radics Béla, Szabó Gábor és Szierer János ennél jóval többre számítanak.

– Minden korosztályban rendelkezünk olyan sportolóval, egységgel, amelytől szinte elvárható a siker – árulta el Dani Zsolt. – A miniknél Márta Boglárka, M. Tóth Márton és Baka Bonifác esélyes egypárban, illetve a korcsoport-specifikus vegyes négyes tagjaként is nyerhetnek. A serdülőknél a Baka Sándor, Priváczki Ákos kettőstől csakis az első hely fogadható el, valamint Fehér Ákossal és Karai Róberttel kiegészülve a négyest is hozhatják. Az ifjúságiaknál Matyasovszki Dániel már világversenyen is bizonyított, de aranyat várunk a Bálint Sára, Abid Syham duótól is. A felnőtteknél inkább olyan neveket sorolok, akik több számban, hajó tagjaként is bajnokok lehetnek: Kitka Gergely, Tari János, Pozsár Bence, Radics Bence, Fehér Szabolcs, Lele Máté. A könnyűsúlyú kettesben, valamint a könnyűsúlyú és normál négyesben és nyolcasban is győzhet az EDF Démász-egység. A legnagyobb falat a „sima" nyolcas lesz, amit zsinórban nyolcadszor nyerhetnénk meg, ezúttal nélkülem – szakítva a hagyományokkal, nem ülök be a hajóba.

 A szegediek az elmúlt évekhez hasonlóan megint „udvariatlan
A szegediek az elmúlt évekhez hasonlóan megint „udvariatlan" vendéglátóknak szeretnének bizonyulni. Fotó: Frank Yvette

A szakember megemlítette: szép eredmény várható a felnőtteknél kétpárban Verőczi Lídiától és Kónya Aliztól, majd még hozzátette: – Várjuk az aranyakat, de nem lehetünk követelőzők, telhetetlenek. A mezőny, főleg könnyűsúlyban rendkívül népes és erős, vagyis nem szégyen kikapni.

Az előzetes nevezések alapján a 111. országos bajnokságon 26 egyesület 1000 sportolója száll vízre a Maty-éren, köztük a 72 fős szegedi, s szépszámú és szintén éremesélyeseket felvonultató csongrádi csapattal.

Bajnoki program

A bajnokságon korán kelnek a versenyzők: a selejtezők, az előfutamok pénteken, szombaton és vasárnap is 7.30-tól kezdődnek, míg a finálékat várhatóan 13 órától rendezik meg a Maty-éren.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maróti is távozott a Makótól

Az NB II Keleti csoportjában szereplő Makó FC labdarúgócsapata július 6-án kezdte meg a bajnoki… Tovább olvasom