Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Evezős ob: öt szegedi bajnoki cím

Szeged - Remekül kezdték a Szegeden zajló 111. evezős országos bajnokságot a hazai EDF Démász-Szegedi VE sportolói: 5 aranyat, 3 ezüstöt és 1 bronzot szereztek. A másik megyei klub, a Csongrád két medállal, egy-egy ezüsttel és bronzzal gazdagodott.
A szinte trópusi hőség alaposan megviselte a 111. evezős országos bajnokság résztvevőit és a szépszámú közönséget egyaránt. Az eseménynek már 1998 óta Szeged, pontosabban a Maty-éri olimpiai vízi centrum ad otthont. Ezúttal 26 egyesület 1000 versenyzője feszül majd vasárnapig az evezőlapátoknak, hogy eldöntsék az érmek sorsát. A népes és erős mezőnyben az EDF Démász-Szegedi VE 72, míg a Csongrádi Vízügyi SE 25 sportolóval képviselteti magát.

Meleg volt. De ez a hazaiak eredményességén nem látszott meg. A démászosok a mini korcsoportban 2 aranyat és 1–1 ezüstöt és bronzot szereztek, ami a kicsik tehetségén túl edzőjük, Radics Béla munkáját dicséri. A serdülőknél és az ifjúságiaknál az éremvárományosok hozták a „kötelezőt", ez egyedül az ifi Matyasovszki Dánielnek nem sikerült – lemaradt a dobogóról, 4. lett. De az ő formáját – mint azt Dani Zsolt, a Szeged vezetőedzője megjegyezte – a korosztályos világbajnokságra kell időzíteni. A felnőtt könnyűsúlyú négyes egy hajóval lemaradva a második helyen siklott át a célon 2000 méter teljesítése után, Kitkáék mégis boldogan emelték kezüket a magasba. Ugyanis bajnokok lettek, őket csak a versenyen kívül induló válogatott egység előzte meg.

– Maximálisan elégedett vagyok: az első napon öt aranyat, három ezüstöt és egy bronzérmet szereztünk a különböző korcsoportokban. Ha ezt a mennyiséget a hétvégén megduplázzuk, nem fogok panaszkodni – értékelt Dani.

A Csongrádi Vízügyi SE sportolói a mini korcsoportban két érmet, egy-egy ezüstöt és bronzot lapátoltak össze az első napon, Szabó Anett és Lévai Zoltán révén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tornádó-éremeső a nyári forróságban

A szegedi Tornádó Team részvételével rendezték meg a gyorsasági görkorcsolyások junior országos bajnokságát Tatabányán. Tovább olvasom