Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Evezős örömök

Győr adott otthont az evezősök 24. ergométeres országos bajnokságának, amelyen az EDF DÉMÁSZ- Szeged 32 versenyzője kiválóan szerepelt.
Az U23-as korosztály könnyűsúlyú viadalán Matyasovszki Dániel új országos csúcsot húzva végzett az élen, míg párostársa, Pozsár Bence már a felnőttek könnyűsúlyú kategóriájában lett második – ő az egyéni rekordját múlta felül. Tari János is jól időzítette formáját az abszolút kategóriában, amelyben harmadik, viszont a hazai evezősök között második lett, mert egy szlovák versenyző mögött csak Simon Béla volt nála gyorsabb. A nőknél Bálint Sára a negyedik, míg az U23-as könnyűsúlyú futamban Priváczki Ákos egyéni legjobbját túlszárnyalva a kilencedik helyet szerezte meg.

Ezek az eredmények biztató előjelnek számítanak az idei világversenyekre készülő szegedi evezősök számára. Keményen készül a tavalyi U23-as vb-negyedik Matyasovszki, Pozsár könnyűsúlyú kétpárevezős, idén már a felnőttek mezőnyében szerepelnek, és a 2015-ös olimpiai kvalifikációs vb-re kell igazán csúcsformába kerülniük. Tari János esélyei is megnőttek, mert bekerült a kvalifikációs céllal készülő négyes programba Juhász Adián (Tisza Evezős Egylet-SZVSI) és a londoni olimpiát megjárt Simon Béla (Tisza EE), Széll Domonkos (Csepel) társaként. Bálint Sára idén utolsó évesként szerepelhet az U23-as vb-n, pontszerző, szerencsés esetben döntős esélyei lehetnek Bene Dorottya (Danubius NHE) társaként.

A szegedieknek a serdülő és az ifi lányoknál kettes és négyes szereplés esélyei vannak az olimpiai reménységek versenyén, az ifi Eb-n és vb-n. Nagy Emese, Baka Éva serdülőként, Papp Dorottya, Adonyi Sarolta, Márta Boglárka és Krajczár Lilla ifiként hajt a válogatotthelyekért. Az ifi fiúknál is kialakult egy erős csapat Bicskei Dániel, Tóth Bence, Juhász Dániel, Becsei Bendegúz, Baka Bonifác személyében. Idén a fő céljuk nekik is az ifi Eb és a vb lehet négy- vagy kétpárevezősben.


A szegediek eredményei, 24. ergométeres ob, Győr, felnőttek, férfiak, abszolút: 3. Tari János; könnyűsúlyúak: 2. Pozsár Bence, nők, abszolút: 4. Bálint Sára. U23, férfiak, könnyűsúly: 1. Matyasovszki Dániel, 9. Priváczki Ákos; nők, Masters, D kategória: 2. Boldizsár Zoltán. Ifjúságiak, könnyűsúly, fiúk: 2. Juhász Dániel, normálsúly: 3. Bicskei Dániel, 4. Tóth Bence; lányok: 6. Papp Dorottya. Serdülő I.: 4. Nagy Emese. Serdülő II.: 6. Harmati Márton.

Felkészítők: Szierer János, Molnár Dániel, Dani Zsolt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pick: az Eperjesre gyúrnak

Ilyen is régen fordult elő: a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata csak egy meccset játszik a héten. Tovább olvasom