Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Evezősök a csúcson

A 2013-as eredmények alapján az EDF DÉMÁSZ-Szeged evezős szakosztálya három díjat is begyűjtött a hazai szövetség év végi rangsorában. Utánpótlás-sorozatunkban őket mutatjuk be.
Ilyen még sosem volt: az EDF DÉMÁSZ-Szeged evezős szakosztálya az utánpótlás kategóriában megnyerte a klubok közötti pontversenyt. Emellett két szakembert is díjaztak a magyar szövetség esztergomi összejövetelén: 2013 utánpótlás-nevelője Molnár Dániel, az év utánpótlásedzője Dani Zsolt lett.

– Hatalmas dolog, hogy ilyen elismeréseket kaptak az edzői csoportok. 2010-ben kezdtünk el egy új rendszert, és azóta ez a fajta munkamegosztás hozta az egyre jobb eredményeket. A gyerekeknél a teljesítmény a szempont, és ezt párosítjuk az egyéni képességekkel, illetve közösen toljuk ezt a szekeret, nincs köztünk elhatárolódás, mindenben segítjük egymást. A két szélsőséget választottuk külön, így a legjobbakat kiemeltük, ilyen például Matyasovszki Dániel, Pozsár Bence, Priváczki Ákos, Bálint Sára, valamint van egy felzárkóztató csoport, majd személyre szabott feladatokat kapnak a fiatalok minden korcsoportban. Ez a rendszer napi szinten 90-100 gyereket érint, a válogatott közeli sportolók pedig akár napi két edzésen is részt vesznek. A szegedi Tabán-iskolával kiváló a kapcsolatunk, onnan már hét éve rendszeresen érkeznek az evezés iránt érdeklődők. Van mennyiség, ebből lesz aztán a minőség – nyilatkozta az egyik díjazott, egyben a szegedi egyesület vezetőedzője, Dani Zsolt. A korosztályok közül a mini és a tanuló csoport Molnár Dániel, a serdülő és az ifjúsági csoport Dani Zsolt felügyelete alá tartozik, Szierer János pedig a felnőttek mellett Priváczki munkáját irányította.

Dani (balról), Molnár és Szierer a díjakkal. Fotó: DM/DV
Dani (balról), Molnár és Szierer a díjakkal. Fotó: DM/DV

A szegedi klubból szinte mindig akadt felnőtt válogatott versenyző, ilyen volt Haller Ákos, Kónya Aliz, Kónya Gábor, Kitka Gergely és Tari János. Nagy kérdés, mikor jöhet a következő vonulat.

– Priváczki talán már 2014-ben eljuthat erre a szintre, és szerintem két-három év múlva akár többen is meghatározói lesznek a magyar felnőtt mezőnynek. A nemzetközi szint? Az U23-asok között vannak tehetségesek, ilyen Juhász Dániel, aki akár lehet majd egyszer olimpiai induló is. A lehetőségeink behatároltak, hiszen a száz evezős közül például hetven vehet részt az országos bajnokságon, de további 150 fiatalt heti rendszerességgel megmozgatunk – vélte a szakember.

A sikerek titka a kemény munka, ennek szellemében a szegediek már szeptember közepe óta alapoznak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pick Szeged: a csoportkörbe jutás a tét

Szombaton 16.15-kor az újszegedi sportcsarnokban EHF-kupa-visszavágón lép pályára a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Tovább olvasom