Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Ex-Szeged–Pick: döntetlen

Döntetlent játszott (29–29) a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata Csurgón, a Budapest Bank férfi kézilabdaligában. Az utolsó pillanatokban Mikler bravúrja mentett pontot a vendégeknek.
Csurgói KK–Pick Szeged 29–29 (16–15)
Budapest Bank férfi kézilabdaliga, Csurgó, 800 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.
Csurgó: PALLAG – Országh 1, KOS 3, Herbert, KATZIRZ 10, Borsos,
Nagy 3. Csere: Paul (kapus), Vadkerti G. 2, Oláh 2, Szöllösi 3, Pavlovics 2, SIMON 3, Trifkovics, Vancsics. Vezetőedző: Bakó Botond.
Pick Szeged:
MIKLER – Prodanovics 4/1, Ancsin 3, Buday 4/1, CZINA 1, ZUBAI 4, Vadkerti A. 3. Csere: Tatai (kapus), Beocsanin, SULC 7, Bajorhegyi, Pribanic 3. Vezetőedző: Skaliczki László.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc.
Hétméteresből: 1/0, ill. 4/2.


„Mérges vagyok nagyon! Nyerni mentünk Csurgóra, de csak egy pontot szereztünk. Nem tudom, mi volt a gond, ezt mindenképpen meg kell beszélnünk, mert rengeteget hibáztunk!" – nyilatkozta Mikler Roland, a Pick Szeged válogatott kapusa a 29–29-re végződött csurgói bajnoki után.

Nem mindennapi csatát és izgalmakat hozott a hétfő esti BB-liga-találkozó. A Pick Szeged nem vitás, gödörben van, idén eddig négy meccsből csak egyet nyert meg, kétszer kikapott, és egy döntetlent játszott.

Katzirz Dávidot nem kímélte Zubai Szabolcs. Fotó: Csurgói KK
Katzirz Dávid tíz gólt szerzett a Szeged ellen.
Fotó: Csurgói KK

Hiába akadtak remek teljesítmények – gondolunk itt Frantisek Sulcra vagy éppen a nagyot harcoló két beállósra, Zubaira és Pribanicra –, sajnos többen halovány produkcióval rukkoltak elő. A védelemben egyedül Czina József állta a sarat, de ami igazán bosszantó volt, hogy megint több biztos ziccer maradt ki a vendégoldalon.

Mikler elismerése

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) minden Bajnokok Ligája-fordulót követően osztályozza a legszebb megmozdulásokat. Ezúttal a Pick Szeged kapusa, Mikler Roland lett a top 1 a védések között. A második félidő 22. percében, 31–20-as hazai vezetésnél a cseh válogatott beállósa, Daniel Kubes tört át a védelmen, majd kapura lőtt, ám a Pick szintén válogatott kapusa, Mikler Roland látványosan védett – a lendülő bal láb csaknem a Sparkassen Arena plafonjáig rúgta a labdát.

És az már évek óta megszokott, hogy a volt szegediek kettőzött erővel harcolnak, Csurgón Katzirz Dávidszórta meg a Picket. Valahol már erre is lehet készülni, nincs olyan ellenfél, akinél egy expickes ne szívná fel magát. Katzirz is ezt tette, aki sportszerűen nyilatkozott a meccsről, a szegedi évekről. Vérbeli profi a volt Tisza-parti kedvenc.

Sokszor nem vezetett a meccsen a Pick, végig a Csurgónál volt az előny. Sajnos a hajrában előbb két ziccert, majd egy hetest is elrontott a vendégcsapat, pedig ha akkor nem hibáznak, sikerült volna átvenni a vezetést.

Egy perccel a vége előtt Rajko Prodanovics hetesből egyenlített, támadhatott a Csurgói KK, azonban Mikler Roland bravúrral védett, így maradt a döntetlen, 29–29.

Katzirz Dávidot nem kímélte Zubai Szabolcs. Fotó: Csurgói KK
Mikler jól védett, az utolsó másodpercekben is ziccert fogott.
Fotó: Csurgói KK

A Pick Szeged legközelebb szombaton 16.15-kor a Partizan Beograd csapatát fogadja a Bajnokok Ligájában. Skaliczki László együttese az idei szezonban utolsó BL-meccsét játssza a D csoportban az újszegedi sportcsarnokban.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. szocsoba 2012. február 14. 17:12
  „23.ado! Mindenben egyet értek veled!!! 1992-2006-ig rendszeresen kijártam a meccsekre.Most miért nem járok?Ez már nem az a csapat ami szerethető,és eredményes....Olyan mint a magyar politika....senki sem olyan szegény,hogy ne tudjon ígérni.....”
 • 28. tavimaszlag 2012. február 14. 11:53
  „miért írjak páran, hogy szép volt? Mi volt eben szép? Szánalmas volt, mi lesz szombaton? Előre parázom, de ha kudarc, majd azt is kimagyarázzák! pakolj Skala!”
 • 27. racionalitás? 2012. február 14. 09:48
  „26. roxper 2012.02.14. 09:23

  nonono.....azért pénzt nem tennél rá...én biztosan nem......nehogy....”
 • 26. roxper 2012. február 14. 09:23
  „Ez a meccs elkeserítő volt, a kupameccs után megvédtem őket, mert hazai pályán verhetjük őket 5-8-10 góllal is és továbbmegyünk, valamint közvetlenül az eb után volt a meccs, de most már nem tudom ezt megtenni. Lélektelen játék volt és nem tudom milyen csapatépítés folyik itt, ahol csupa jó játékostól megszabadultunk az elmúlt években és ha nincs Lékai, akkor ötlettelen az egész társaság! Persze elengedtük Katzirzot is aki egy 10-essel mutatkozott be, akit jól ismerhetnünk és mégse tudunk ellene védekezni! Elment Ghionea és Zvizej is, két minőségi szélső, szerintem a mostaniak nincsenek olyan jók, stb...”
 • 25. Figyelő 2012. február 14. 08:53
  „A fiúk azért nem győztek tegnap, mert fejben készültek a Szombati, a Partizan elleni meccsre.
  Fogadjunk, hogy ezt mondaná a "mesterük"!

  Nos komolyra fordítva a szót.
  Megközelítőleg 15 -16 éve megy a vakítás, hogy majd ilyen jó meg olyan jó kézilabda csapata lesz a városnak!
  Ezzel szemben?
  Nem lett és nem is lesz!
  Mezei, a beállósból lett vezérigazgató(?) mondta, tavaly a szezonkezdés előtt a No1 Pubban:
  "... Csapatépítésbe kezdtünk. Célunk, hogy három év alatt az örök riválist letaszítsuk a trónról a bajnokságban és a magyar kupában. További célunk, hogy a nemzetközi szereplésünk is tovább erősödjön, és a B.L. sorozatban az előrelépés, bejutni a legjobb nyolc csapat közé."
  Nos, ebből sem lesz egy ideig semmi, marad üres, minden valós tartalmat mellőző kijelentésnek, álmodozásnak!”
 • 24. zehn 2012. február 14. 08:05
  „TUTI.Persze,hogy nem gyengék a csurgóiak.De nem is erősek. Pár napja a Veszprém közel 20 góllal vágta haza őket. Nekünk illett volna nyerni,nem pedig rangadót csinálni a "B" csapatunk ellen. Szégyen ismét!”
 • 23. ado 2012. február 14. 06:59
  „Ez nem Szeged csapata, pénzért se teljesítenek!Valamikor még külföldre is elkísértem őket fáradságot, időt nem kimélve(Ginál korszak)Ma már az itthoni meccsekre sem járok kiiii!Érthető,hogy játékos éveikben kell megszedni magukat a sportolóinknak,de nagyon kilóg a lóláb az állandó "körforgalom" és a nagy edzői dumák stb.miatt.Hiszékeny drukkereket csapnak be,kár,hogy kijárnak még az ilyen teljesítményű meccsekre.Ez a Csurgói mecs tiszta szégyen Szeged minden kézit szerető drukkere előtt..”
 • 22. TUTI 2012. február 14. 05:05
  „Szerintem ez kell a fiúknak! Nagy csaták és küzdés!
  Tegnap meg volt! A Győzelem nem jött össze! De nem lehet
  lekezelni a Csurgót! Minden posztra van épkézláb emberük! Nem gyengék!
  A hibarengetegből, ha keveset javitunk már sokkal jobbak leszünk!
  Beo, hogyan fagyott le, fogyott el??? :)
  W6 negativizmusa önromboló lehet! Hogyan élhet ez az ember még???
  Mint hal vizben? :)
  HAJRA PICK SZEGED!”
 • 21. Jozsoci 2012. február 14. 04:21
  „Egy falusi csapat csapat ellen sem tudunk győzni. Fel kellene oszlatni az egész PICK Szeged kézilabdacsapatot.”
 • 20. Lucia 2012. február 13. 23:03
  „19.
  Csúcs vagy!”
 • 19. W666W 2012. február 13. 22:38
  „A pick szeged értékes döntetelent ért el a bombaerös Csurgó otthonában..A Szegediek felvették a kesztyút és tartották a lépést a gyorsvonatsebességú játékot produkáló nemzetközi klasszisok sorát felvonultató Csurgó ellen igaz néhány a Pick-be már be nem férö játékossal felhígítva.... Kos 3, Herbert, Katzirz 10, akik a csurgoi találatok majd a felét szerezték
  Egyszerüen hihetetlen hogy milyen eszes és agyafúrt támadásokkal zilálták szét a csurgóiak védelmét az aranykezü fiaink és természetesen csak azért nem sikerült 4-5 góllal nyerni mert a veszprémiek lefizették ezeket a galád bírókat hogy véletlenül sem kerüljön közelebbb a Világverö alakulatunk hozzájuk....

  Minden körülményt figyelembe véve mint kvülálló teljesen jogosnak érzem, hogy a csapat tagjai egy átlagember fizetésénel 5-8 szorosát kapják plusz lakás és szponzori gépjármüveket, hiszen Értékes és elöremutató játékuk sok csapatnak mutathatna példát..

  Apropó nem úgy kell küzdeni mint a BETON játékosai akik gyakorlatilag normális edzéslehetöség nélkül is vezetik a bajnokságot és még mindig álnak a BL ben ...hanem úgy ahogy ezek a fiuk teszik..Lélektelenül dekoncentráltan és teljesen beleszarva az egészbe így kell SRÁCOK EZ AZ !!!!!

  Tehát kedves szponzorok akik látták a mostani Csurgó elleni meccset kérem szépen önöket hogy SZALADJANAK, ROHANJANAK Mezei Richárd ügyvezetöhöz és adakozzanak, mert különben kimaradnak a Picjk Szeged harmadik aranykorának eljöveteléböl, mert legyünk öszintén tisztán látszik, hogy itt egy igazán bombaerös akaratilg és mentálisan igen igen csúcsra járatott csapat jött össze akiken bizonyosan látszik, hogy Égnek a vágytól, hogy többszörös bajnokcsapat tagjainak mondhassák magukat....”
 • 18. zehn 2012. február 13. 21:28
  „Beocsanin játszott? Ja, most látom az összeállítást, játszott. Hogy én miért nem vettem észre.....”
 • 17. Cipó99 2012. február 13. 21:15
  „Nem csak a foci, hanem a kézilabda temetője is lesz Szeged???”
 • 16. Figyelő 2012. február 13. 20:22
  „Nagy kár, hogy nem kapott ki ez a mister nagy orca társulat!
  A ma mutatott játékkal a Pick Szegesd ebben a szezonban nem fog bajnoki döntőt játszani!
  Mezei úr!
  Ez a csapaépítés?!
  Avagy leépítés?
  Amit maguk művelnek az a igénytelenség magas iskolája!
  Lejáratják a város nevét!”
 • 15. Lucia 2012. február 13. 20:12
  „Ez a csapat a hideg vizet sem érdemli meg!
  Hajrá SZEGED BETON, ott van teljesítmény!”
 • 14. PickSzeged007 2012. február 13. 20:02
  „na arra kíváncsi lennék, hogy ezt honnan hallottad.. ha esetleg van valami link, annak örülnék”
 • 13. ruslan 2012. február 13. 20:00
  „Ez vicc..., az egész csapat, milliókból élő gittegylet... :-(

  De gondolom majd a bér újságírók, és a vezetés megmagyarázza, h miért nem az...
  Majd akkor most is felemlegetik az örök frázist, amit a Veszprém kapcsán szoktak mondani, hogy hát "..ugye a költségvetés nem azonos, így könnyű..."”
 • 12. szocsoba 2012. február 13. 19:47
  „Ez a döntetlen számomra vereséggel ér fel!!Ezzel a játékkal ne is álmodozzunk tőkeerős szponzorok beszállásáról....Mert ugye nem zörög a haraszt....Mikler...és Lékai jövőre nem szándékozik Pick játékos lenni.......”
 • 11. zehn 2012. február 13. 19:47
  „Izgalom az volt. Védelem...na,az ugyan nem volt!”
 • 10. PickSzeged007 2012. február 13. 19:45
  „csak gratulálni tudok.. komolyan mondom, ezzel a csapattal kéne valamit kezdeni.. hihetetlen, hogy egy ilyen senkiházi csurgó majdnem elver minket.. jaaa, hogy már egyszer el is vert... úr isten.. idei év:elver minket a csurgó, egy hatalmas zakó németországban, majd egy "értékes" döntetlen a csurgó ellen. nem tudom, de csak engem vet szét az ideg, hogy komolyan ilyen parasztalakulat -1-2 jó játékossal- röhejt csinál belőlünk??”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

UTC: beelőzött a Haladás

A férfi futsal NB I 16. fordulójában az UTC Futsal Team a nyolc közé jutás szempontjából fontos… Tovább olvasom