Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Ez az év maga volt a csoda

Labdarúgás - Az ország legjobb huszonkét csapata között az elmúlt idény (bajnokság, magyar kupa) alapján ott van a Makó FC labdarúgó-együttese, amelynek hivatalosan mától kezdődik a bő kéthetes szabadsága.
Bajnoki harmadik hely, a magyar kupa legjobb tizenhat csapata közé jutás – ezt teljesítette az NB II Keleti csoportjában szereplő Makó FC. A fentiekből is látszik: kiváló eredményeket produkált az együttes.

– Ez a bajnoki esztendő maga volt a csoda! – értett egyet Kolozsvári János, a Makó FC edzője. – A maximumot hoztuk ki magunkból. A körülményeink ismeretében mindez bravúrnak számít, holott a keret erősségét végignézve ez benne volt a játékosokban. Az ország legjobb huszonkét együttese közt vagyunk, erre pedig büszkék lehetünk. Olyan pluszt tudtunk hozzátenni a játékhoz, mint a csapategység, hiszen az kevés, ha az embereket egymás mellé tesszük. Nem gondoltam volna, hogy odaérünk a harmadik helyre, hiszen tizenkét pont hátrányunk volt a téli bronzérmes Bőcstől. Ötmeccses célokat határoztunk meg: az első etapban tíz, a másodikban tizenkettő, a harmadikban pedig tizenhárom pontot gyűjtöttünk. A hatodik forduló után nem kaptunk ki, a tavaszi negyvenötből megszereztünk harmincöt pontot, ez 77,7 százalékos teljesítmény, és meglett az a bizonyos, a játékosok által már télen is emlegetett bronz. Nyolc egygólos sikerünk közül hat volt 2–1-es, kettő pedig 1–0-s. Örömmel vettem, hogy a csereemberek is jól szálltak be a mérkőzésekbe.

Az NB II Keleti csoportjában harmadik Makó FC kerete, állnak (balról):
Az NB II Keleti csoportjában harmadik Makó FC kerete, állnak (balról): Ferencz Ferenc gyúró, Bány Tamás, Szamosszegi Gábor, Magyar György, Czirbus Gábor, Dálnaki Csanád, Varga Róbert, Hadár Attila, Ádók János gyúró. Ülnek: Rakonczai Zoltán, Béres Róbert, Puskás Csaba, Kolozsvári János vezetőedző, Bárány Mihály edző, Maróti Sándor, Molnár Viktor, Csamangó Tamás. Guggolnak: Gévay Zsolt, Schreiber László, Podonyi Norbert, Bakos Tamás, Joseph M. NGalle, Kulacsik Tamás, Veres Zsolt. A képről Halász Krisztián, Győri András és Nagy Andor hiányzik.
Fotó: Miskolczi Róbert
Amellett, hogy Maróti Sándor a ferencvárosi Ferenczi István (39 gól) mögött 23 találattal vicególkirály lett, a csapat az FTC (94), a Debrecen II. (72) és a Vác (63) trióját követve a negyedik legtöbb gólt (61) szerezte, míg az ötödik legkevesebbet (44) kapta. 61-nél több találatot az egész NB II-ben a csoporttársakon kívül is csak a Pápa (65) és a Pécs (62) szerzett.

A jövőről Kolozsvári csak annyit mondott: – Most folyamatosan fogadom a gratulációkat, a játékosokkal együtt élvezem a sikert, de az életnek a napos mellett van árnyékos oldala is. Így tudom, ezt a keretet nem lehet együtt tartani, jelen körülményeink közt ez a maximum, amit Makón elérhettünk.

Osztályzatok ősszel és tavasszal

Lapunk minden mérkőzésen 1-től 10-ig osztályozta a Makó FC játékosait. Azt a labdarúgót számoltuk, aki legalább hét találkozón szerepet kapott a tavasszal, és ott minimum harminc percet játszott.

Az élcsoport végeredménye, tavasz: 1. Szamosszegi Gábor 6,39 (14 meccs), 2. Dálnaki Csanád 6,375 (12), 3. Czirbus Gábor (11) és Varga R. (11) 6,318-6,318, 5. Joseph M. Ngalle (14) 6,25, 6. Maróti Sándor (15) 6,2, 7. Bány Tamás (15) 6,166 ponttal.

Csak összehasonlításul az őszi átlagok: 1. Varga Róbert 6,1 (14 meccs), 2. Czirbus Gábor 5,84 (13), 3. Magyar György 5,76 (15), 4. Schreiber László 5,75 (12), 5. Szamosszegi Gábor és Bány Tamás 5,66–5,66 (12-12), 7. Maróti Sándor 5,6 (15).

Házi góllista

A Makó FC házi góllszerzőlistájának végeredménye, 23 gólos: Maróti Sándor, 10 gólos: Bány Tamás, 6 gólos: Magyar György, 5 gólos: Szamosszegi Gábor, 3 gólos: Gévay Zsolt, Joseph M. Ngalle, 2 gólos: Hadár Attila, Varga Róbert, Schreiber László, Kulacsik Tamás, 1 gólos: Dálnaki Csanád, Puskás Csaba, Podonyi Norbert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportműsor

Tovább olvasom