Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Ez igazi bravúr: UTC-Berettyóújfalu 8-4

A futsal NB I harmadik fordulójában az UTC-Junior Sport az újszegedi sportcsarnokban a korábbi bajnok Berettyóújfalut fogadta, és parádés játékkal 8-4-re legyőzte.

UTC-Junior Sport-Berettyóújfalu 8-4 (3-1)
Férfi futsal NB I, 23. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok. Vezette: Kovács G., Rózsa J.
UTC: Tombácz - Trucz, Hernády, Hegyesi Zs., Dürgő, csere: Béry (kapus), Juhász I., Tóth A., Debreceni, Bullás, Bitó, Pataki. Szakvezető: Brinszky Adrián.
Berettyóújfalu: Pallai - Lovas, Nagy I., Mendes, Gál, csere: Tihanyi (kapus), Póta, Nagy R., Trencsényi, Gyöngyösi, Szabó P., Kolompár, edző: Turzó József.
Gólszerzők: Dürgő (3., 37.), Tombácz (4.), Trucz (18.), Hernády (22., 40.), Debreceni (25.) Hegyesi (37.), ill. Gál (20.), Nagy I. (26., 35.), Lovas (31.).

Szép volt, fiúk! Ez már igazi barvúr! A tavalyi döntőst verte 8-4-re az újonc UTC!

40. perc: 8-4! Hernády megint labdát szerez, és az üres kapuba belsőz, 8-4.

40. perc: az utolsó perc, most már elhihetik a fiúk, hogy meglehet a bravúrgyőzelem.

39. perc: Trucz lövését blokkolja Lovas, pedig Pallai elszállt.  

Ez már igazi bravúr: UTC-Berettyóújfalu 8-4. Galéria: Frank Yvette

38. perc: Tombácz véd hatalmas bravúrral: a melléről a kapufára pattan a labda, onnan a kezébe hullik.

37. perc: 6-4! Dürgő labdát szerzett, nem cselezett, csak a kezdőkörből a kapuba gurított. 7-4! Hegyesi is labdát szerez, majd utoléri, és az üres kapuba belsőz, 7-4.

37. perc: Hegyesi kap sárgát, pedig megint labdát szerzett, igaz becsúszva. Tombácz-bravúr.

36. perc: lassan elfogy az előny, fáradnak a lábak, csökken a koncentráció. De még vezetünk!

35. perc: 5-4! Nagy I. büntet, 5-4.

35. perc: kezd hősiessé válni a hazai védekezés. Hegyesi túlcselezi magát, pedig üres volt a kapu.

34. perc: a vendégek időt kérnek, miközben majd ők hozhatják a labdát sarokrúgásból. Trencsényi nagyot sprintelt a ladbáért, eléri.

33. perc: Nagy I. fölélő, ismét szegedi lábon a labda - ha Tombácz nem dobná ki hosszan. Nagy I. ismét helyzetbe kerül, de lyukat rúg...

32. perc: Pataki sárgát kap, kicsit kemény volt. Megy a vendégek tilitolija, amelynek végén Tombácz hatalmas bravúrral hárít. 

31. perc: 5-3! Lovas érkezik jól egy kontrára, 5-3.

31. perc: megint egy kis hazai labdatartás a berettyói kapu előtt. Egyik bedobás a másik után.

Ez már igazi bravúr: UTC-Berettyóújfalu 8-4. Galéria: Frank Yvette

30. perc: kiszabadul egy kicsit az UTC, de lövőhelyzetig nem jut. Keresztpassz a hazai kapu előtt, lemaradnak a vendégek.

29. perc: ígéretes kontra, de Hernády túlemeli a hosszú kapufán.

28. perc: Gál éles szögből a kifutó Tombáczba lő. Nagy a nyomás a folyamatos emberelőnyben a hazai kapun. Lehet-e bírni végig?

27. perc: itt még bármi lehet. Egy hazai blokk.

26. perc: 5-2! Nagy I. kerül olyan lövőhelyzetbe emberfórban, amelyből a  bal felsőbe bombáz, 5-2.

25. perc: 5-1! Debreceni parádés egyéni akcióból növeli az előnyt, 5-1.

25. perc: Debreceni bombáját üti ki Pallai. Egy-egy szabálytalnság mindkét oldalon.

24. perc: Tombácz védte nagy bravúrral Mendes lövését.

23. perc: Gál elüti Hegyesit, tiszta két perc - helyett csak sárga lap. Labdaszerzés, Tóth A. emel fölé.

22. perc: 4-1! Hernády használta ki megint, hogy üres a kapu, 4-1.

21. perc: csak erőlteti az emberelőnyt a Berettyóújfalu: megint öt mezőnyjátékos a pályán náluk. Hernády emel az üres kapu mellé... Hegyesi bombáját pedig védi Trencsényi. Az UTC letámad

Eddig parádé: az emberelőnyös játékot a félidő első és utolsó öt percében gyakorló Berettyóújfalu ellen egy apró kihagyást nem számítva remekül védekezik, valamint eredményesen kontrázik az UTC.

20. perc: 3-1. Gál  a végletekig kijátszott támadást fejezte be góllal, 3-1.

20. perc: megint csak vendégemberelőny. Kiváló,kiváló és kiváló.  Mármint az UTC védekezése.

Ez már igazi bravúr: UTC-Berettyóújfalu 8-4. Galéria: Frank Yvette

19. perc: Mendezt kell ápolni, le is megy, de nem komoly a baj. Sőt visszajön a kis brazil. Gál a felső lécre tüzel, hú!

18. perc: 3-0! Trucz kihasználja, hogy Trencsényi bennmaradt, nem tud cserélni, ő a kapus, és a kapufa segítségével a hálóba lő, 3-0.

18. perc:  egy perc, két szegedi kapufa: előbb Trucz saját hatosán belülről, majd Hegyesi közelről találja el a bal, majd jobb kapufát.

17. perc: Trucz röviden gurította vissza Hernádynak, pedig... Létszámfölényben sarokrúgás, de elős szándékból nem lövik, el, egy kis kavar, majd Trucz felszabadít. 

16. perc: jönnek vissza Trencsényiék: a cséká mellett Lovas, Nagy I. és Mendes a pályán, valamint Nagy R., megint öt berettyói mezőnyjátékos a pályán. Tombácz véd, gyors indítás, Debreceni majdnem kibrusztol egy gólt.

15. perc: pihen a vendégek jobbik sora, talán most lehetne növelni az előnyt... Debreceni puskás el egy lehetőségecskét, sajnos hosszan vette át a labdát. Megvan a harmadik berettyói fault.

14. perc: Bitó kerül lövőhelyzetbe, kisodródik, végül gyenge a kísérlet.

13. perc: Hegyesi labdaszerzés után bevet egy cselt, majd ballal fölélő.

12. perc: vendég labdabirtoklás. Nagy I. került kedvező helyzetbe, de Hegyesit nem tudta becsapni. Jön a Szeged nevű szögletfigura... Kimarad.

11. perc: Hegyesi becsúszva szerel, de a bíró szabálytalannak ítéli. Egykor azt volt, most nem érteni, miért ítélt 3. faultot a spori.

Ez már igazi bravúr: UTC-Berettyóújfalu 8-4. Galéria: Frank Yvette

10. perc: mezőnyjáték zajlik, a kapuk nincsenek veszélyben.

9. perc: veszélyes indítás, Hegyesi elől Pallai kirúgja.

8. perc: a második berettyói szabálytalanság. Pörgős a hazai védekezés, nem tudnak vele mit kezdeni a látogatók.

7. perc: a vendégek erőltetik a begyakorolt figurákat, különösen ügyes egyéni játékos nincs köztük. Az első vendégfault, Bitó 11 méterről éppen csak fölétüzel. 

6. perc: 4 a 4 ellen, az eddigi sikertelen emberelőnyös játékot feladták a berettyóiak. Bitó első faultja. Juhászé a második.

5. perc: szép vendégakció, Lovas passzát Nagy I. belsőzi mellé-fölé.

4. perc: 2-0, kapusgól! Tombácz felszed egy lövést, ballal ível, a labda pedig a hatoson belül pattan, majd a hálóba esik, 2-0.

4. perc: Trencsényi a pályán, emberelőny.

3. perc: 1-0! Dürgő érkezett egy bal oldali Hegyesi passzra, jobbal átvette a zsugát, majd ballal Pallai lábai között lőtt gólt, 1-0.

3. perc: több meg nem értés mindkét oldalon, elég csapkodó a játék.

2. perc: labdaszerzés itt, majd ott is, UTC-partrúgás. Jól védekezik az UTC.

1. perc: az UTC kezdte a mérkőzést. A Berettyó azonnal az emberelőnyös szituációt gyakorlja, Pallai helyén Trencsényi jön és megy a kispad meg a pálya között.

18.59: az AC/DC üvölti: Highway to hell. Reméljük, a vendégeknek lesz pokoli útjuk hazafelé... Háromszázötven néző a lelátón, jön a bemutatás.

18.55: a vendégek eltűntek, hogy felvegyék a piros meccsszerelésüket, a szegediek pedig már fekete mezben és nadrágban, fehér sportszárban készen állnak a találkozó kezdésére

Ez már igazi bravúr: UTC-Berettyóújfalu 8-4. Galéria: Frank Yvette

18.51: mint látható, hosszú idő után ismét harcra készen áll a szegedi csapatban a gólvágó, Tóth Attila, aki az előző heti kerethez képest Szabó L. helyére került be.

18.45: hangpróba az újszegedi sportcsarnok parkolójában: nem csak hazai, hanem vendégdrukkerek is lesznek a mérkőzésen.


Korábban    
A lélektanilag oly fontos első győzelem már megvan, a futsal NB I egyik újonca, az UTC ugyanis az előző fordulóban legyőzte (5–2) a Csömört. Ha ma megint nyerne, az a csoda kategóriába tartozna: az újszegedi sportcsarnokban 19 órától az a Berettyóújfalu vendégeskedik, amely korábban már volt magyar bajnok is.

– Kellemesen meglepődtem, hogy ilyen sokan kilátogattak az első hazai mérkőzésre, nagyon jólesett a csapatnak és nekem is. Remélem, ez ma is így történik, hiszen azt érzem, a közönség is magáénak érzi ezt a fiatal, tehetséges együttest. Ha azt tudjuk játszani, amit szoktunk, akkor lehet keresnivalónk, bár kétségtelen, a Berettyóújfalu jó csapat. Közönségszórakoztató, látványos találkozót várok, és bármi is lesz a végeredmény, csináljuk tovább a dolgunkat. Az ellenfél mind a sportágban eltöltött években, mind az anyagiak terén előttünk jár, de mindent megteszünk, hogy egy pontot itthon tartsunk – mondta az UTC technikai vezetője, Erhardt Szilárd.

Jó hír szegedi szempontból, hogy az Aramis elleni siker (4–3) berettyói áldozatot követelt: a brazil Melót – aki az előző bajnokságban 36 gólt szerzett – kiállították, így Szegeden nem léphet pályára. Persze azért így is akad jó játékos a hajdúságiak keretében, ilyen például a válogatott Trencsényi, Lovas, Nagy I., illetve a másik brazil, Mendes. Az UTC bizakodhat azért is, mert Tóth A. játékra jelentkezett.

A fordulóból már lejátszották: Vasas–MAFC 5–0.

Olvasóink írták

  • 1. Bábkacsa 2011. szeptember 19. 19:52
    „Szeged TV felvételről közvetíti, mint a Pick meccseket?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3 meccs, 64 Beton-gól: hibátlan teljesítménnyel jutott tovább a Szeged

Három meccs, három győzelem – ez a Szeged Beton férfi vízilabdacsapatának mérlege a szegedi… Tovább olvasom