Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Ezt megemlegetik!

Budapest - Saját uszodájában, a Komjádiban is alapos verésben (7–11) részesítette egyik legfőbb riválisát, a Vasast az A-Híd Szeged VE férfi vízilabdacsapata. Az OB I-es bajnokságban 20 forduló után immár egyedül Molnár Tamásék veretlenek.

Vasas–A-Híd Szeged 7–11. Talán az eredmény mellett mással nem is kell érzékeltetni, mekkora győzelmet aratott Vincze Balázs csapata tegnap a budapesti Komjádi uszodában egyik legfőbb riválisa, a Vasas ellen.
Pedig a hazaiak fél perc után megszerezték a vezetést, az első negyed további részében azonban a vendégek remekeltek. Molnár Tamás, Kayes és Younger is emberelőnyből talált be, a változatosság kedvéért pedig Kunac akciógóllal tette teljessé a szegedi boldogságot – 8 perc után háromgólos vendégvezetést mutatott az eredményjelző.

Ez persze vízilabdában nem behozhatatlan előny, a Szeged tavaly például hiába vezetett 6–1-re, végül 12–9-re az angyalföldiek nyertek. Ez a csapat azonban egy évvel rutinosabb, és bár a félidőre 4–3-ra felzárkóztak a hazaiak, Törökék innentől kezdve esélyt sem adtak ellenfelüknek.

A Szivós Márton vezette A-Híd folyamatosan növelte előnyét, szebbnél szebb gólokat szerzett a csapat. Baksa László is remekelt, közel hatvan százalékos statisztikai mutatóval zárt. Talán az is felspannolta a kapust, hogy a lelátón ott volt Benedek Tibor szövetségi kapitány, aki eddig nem számolt vele a nemzeti csapatnál.

Vízilabda OB I: Vasas-A-Híd Szeged 7-11 Fotó: MTI (képgaléria)

A második félidőben minden hazai gólra kettővel válaszoltak a vendégek, akik végül magabiztosan, 11–7-re  nyertek.  – Ezért jöttünk, mindenképpen nyerni akartunk a Vasas otthonában. Kemény meccset játszottunk, ahol fantasztikusan védekezve, igazi csapatként  győztünk. Komolyabb hullámvölgy nélkül tudtuk le a bajnokit, ennek köszönhető a különbség – nyilatkozta a találkozó után Szivós Márton.

A Szeged – amely holnap 19 órától hazai medencében játszik bajnokit a Honvéd ellen – ezzel a győzelemmel újabb nagy lépést tett az alapszakasz megnyerése felé.

További eredmény: Szolnok–Juniorválogatott 14–5.

Korábban írtuk - online tudósítás:


Vasas-A-Híd Szeged VE 7-11 (1-4, 2-0, 2-4, 2-3)
Férfi vízilabda OB I, 20. forduló. Budapest, Komjádi uszoda. Vezette: Székely Balázs, Fekete Balázs.
Vasas: Barabás - VÁMOS 3, Brguljan, Katonás, Öler 1, Takács, STEINMETZ 1. Csere: Csapó 1, Fazekas, Angyal, Német 1, Hőna, Hárai. Vezetőedző: Földi László.
Szeged: BAKSA - Kunac 1, Kiss Cs., SZIVÓS 2, Somogyi, Török 1, MOLNÁR T. 2. Csere: KAYES 2, Younger 1, DECKER 1, Hegedüs 1, Juhász, Varga P. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Gól - emberelőnyből: 11/4, ill. 9/5.
Ötméteresből: 1/1, ill. 2-1.

Vincze Balázs: - Szeretnénk elhódítani a bajnoki címet, ezért örülök a címvédő otthonában aratott győzelemnek. Még nincs lefutva az alapszakasz, nem biztos az elsőségünk. Szeretnénk egy olyan tavaszt produkálni, hogy a rájátszásban is tudjunk újat mutatni. A Montpellier magyar játékosai valószínűleg hírül viszik ezt az eredményt.

Földi lászló: Az első, a harmadik és a negyedik negyedben is kihasználta a hibáinkat a Szeged. Fiatal játétoksaim hajlamosak arra, hogy túlpörögjenek, talán ez is oka lehet a sok technikai hibának.

Szivós Márton: - Nagyon örülök a győzelemnek, szerettünk volna nyerni a Vasas otthonában. Kemény mérkőzésen igazi csapatmunkát és fantasztikus védekezést mutattunk be. Komolyabb hullámvölgy nélkül tudtuk végigvinni a csatát, ennek köszönhető a négygólos különbség.

Vízilabda OB I: Vasas-A-Híd Szeged 7-11 Fotó: MTI (képgaléria)

4. negyed (2-3)

8. perc: Öler és Vámos is betalál, de ez már csak kozmetika. 7-10 Decker Ádám emberfórból teszi fel a pontot az i-re. 7-11

7. perc: Kayes ismét ötméterest harcol ki, Varga Péter viszont kihagyja.

6. perc: A Szeged már kienged, a Vasas pedig önbizalmét veszti, így a támadások nem veszélyesek.

5. perc: Az 51 gólos Bátori Bence mellé a góllövölista élére felzárkozó Molnár Tamás ezúttal védekezésben jeleskedik.

4. perc: Újabb szegedi góllövő: Hegedüs Gábor iratkozik fel az eredményes vendégek listájára. 5-10

3. perc: Decker Ádám és Baksa László remek összjátékával újabb akciót védekezik ki a Szeged. A helyszínen Benedek Tibor szövetségi kapitány is csettinthet erre a védekezésre.

2. perc: Kayes ötméterest harcol ki, nehezen, de lenyomták a víz alá. Török Béla magabiztosan értékesíti a büntetőt. 5-9

1. perc: Baksa magabiztosan véd, nem volt túl veszélyes az első hazai akció. Szegedi részről nincs kapuralövés.

Vízilabda OB I: Vasas-A-Híd Szeged 7-11 Fotó: MTI (képgaléria)

3. negyed (2-4)

8. perc: Molnár Tamás is megúszik, egy percen belül két ugyanolyan góllal növeli négygólosra a különbséget. 4-8 Német fórból szépít, egy szerencsésen bepattanó pöccintéssel. 5-8 Molnár zúgó kapufájával ér véget a negyed.

7. perc: Angyalnak újra köszöntet mondhatunk, hiszen emberelőnyös szituációban adja el a labdát, közben ketten is megúsznak a vendégektől. Kayes és Szivós közül utóbbit választja Török, aki bevágja a ziccert. 4-7

6. perc: Négygólos helyett már csak kettő a különbség: Steinmetz Ádám minden rutinját bevetette, így a szegedi védől fogásában is akciógólt szerez. 4-6

5. perc: Török egy jól kijátszott emberelőny végén lő, sajnos Barabás bravúrral véd. Nincs meg a négygólos előny.

4. perc: Angyal szabaddobásnál öt méteren belülről lő, így a miénk a labda, egy fórt is kapunk, így Vincze Balázs természetesen időt kér.

3. perc: Juhász a kaputól igen messze, szinte félpályáról indít egy pattintott lövést, ami maljdnem becsapja Barabást.

2. perc: A Vasas mellett a Szegednek is van duplázója: Joseph Kayes egy elképesztő testhelyzetből lő, a feje már szinte a vízben, de így is betalál. Klasszis találat! 3-6

1. perc: Ez a negyed is góllal indul, de nem hazaival: az első szegedi támadást Szivós Márton váltja gólra. 3-5

Vízilabda OB I: Vasas-A-Híd Szeged 7-11 Fotó: MTI (képgaléria)

2. negyed (2-0)

8. perc:
Szép akció végén Molnár készül lövésre, erő van benne bőven, de fölé. Juhász Zsolt kiállítása után egy újabb rossz hazai passz, így szerencsére egy gól megmarad a szegedi előnyből félidőre.

7. perc: Molnárt játszanák meg, visszarántják, ezért a túloldalon ötméteres járt...

6. perc: Molnár Tamás kiharcol egy fórt, Kiss Csaba passzát azonban Brguljan halássza el.

5. perc: Vincze balázs nem véletlenül reklamál, ötmétereshez jutnak a hazaiak, a döntés jogossága vitatható. Vámos értékesíti a büntetőt. 3-4

4. perc: Hiába a hazai időkérés, a vendégek ezt az emberhátrányt is kivédekezik. ounger szinte a víz alól próbálkozik lövéssel.

3. perc: Földi László időt kér. Óriási dicséret illeti a szegedi szurkolókat, olykor elnyomják a hazai drukkerek hangját.

2. perc: Barabás óriási bravúrral tolja kapufára a szegedi lövést, a túloldalon szerencsére újabb eladott labda miatt lehet ideges Földi mester.

1. perc: Csapó villanása révén úgy kezdődik az első negyed, ahogy az első: hazai góllal. 2-4

A szünetben lehetett hallani, ahogy Földi László próbálja felébreszteni a hazaiakat, akik szerinte bent maradtak az öltözőben. Ezt a Szeged maximálisan kihasználja, mi nem panaszkodhatunk.

Vízilabda OB I: Vasas-A-Híd Szeged 7-11 Fotó: MTI (képgaléria)

1. negyed (1-4)

8. perc: Földi László nem véletlenül fogja a fejét, a Vasas játékosai nem az először adják el a labdát, ráadásul most kettős emberelőnyben. Ennek mi csak örülni tudunk.

6. perc: Kunac bomba!!! 1-4

5. perc: Molnár után Josep Kayes is óriási passzt kap centerben. Az új-zálandi is kihasználja a ziccert. 1-3

4. perc: Gyönyörű gól! Oktatófilmbe illő emberelőnyös támadás végére tesz pontot Aaron Younger. 1-2 Cattani és a szegedi B-közép többi tagja vastapssal jutalmazza a fantasztikus akciót.

3. perc: A Szeged kivédekez egy emberhátrányt, majd megúszással próbálkozik, de végül nem veszélyes az akció.

2. perc: Molnár Tamás emberelőnyös helyzetben kap remek labdát, amit csak be kellett pöccintenie a hazaiak kapujába. 1-1

1. perc:
Vámos Márton góljával az első támadás után vezet a Vasas. 1-0

18.28:
A Vasas egyik nagy fegyvere, Hárai Balázs ugyan a keretben van, de a sérüléssel küszködő center nem biztos, hogy szerepet kap, a mérkőzés alakulása is befolyásolhatja szereplését.

18.25: Üdvözöljük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a talán az alapszakasz elsőségéről is döntő bajnoki rangadó, a címvédő Vasas és a trónkövetelő Szeged között.

Korábban
Sem az A-Híd Szeged VE, sem a Vasas nem talált még legyőzőre az idei bajnokságban, a férfi vízilabda Vodafone OB I-ben. Mindkét együttesnek egy-egy döntetlenje van, és azt éppen egymás ellen Szegeden játszották (9–9). Ma 18.30-kor – élőben Digi Sport tévé, online tudósítás: delmagyar.hu – következik a bajnokság rangadója.

– Minden rendben a csapatnál, jó állapotban vagyunk, már várjuk a rangadót. Két válogatott játékosunk, Szivós Márton és Decker Ádám filmforgatáson vett részt, a nemzeti együttesnek készítettek egy reklámfilmet. Szerencsére mindenki egészséges, így a legerősebb összeállításban szerepelhetünk – kezdte a beszélgetést Vincze Balázs, az A-Híd Szeged VE vezetőedzője.

A Vasas kerete a nyáron alaposan kicserélődött, de az eredmények azt bizonyítják, hogy abszolút nem gyengült. – Évek óta hasonló szisztémában játszanak, rutinos edzőjük van, így nagy csatára számítok. Nyerni szeretnénk, mindenképpen döntő lesz, hogy miként működik majd a védekezésünk. Vasárnap délelőtt videóztunk, elemeztük az ellenfelet, este edzettünk, majd még hétfőn is lesz taktikai értekezletünk, így kelünk útra a fővárosi rangadóra – fejezte be az esélylatolgatást Vincze Balázs vezetőedző.

További eredmények: BVSC–Honvéd 10–9, FTC–ZF-Eger 6–9, Szolnok–Kaposvár 18–5, Debrecen–OSC 10–10.

Olvasóink írták

 • 5. Óperenciás 2013. március 05. 08:12
  „Szép volt!”
 • 4. Lucia 2013. március 04. 23:05
  „1.
  Igen! Őket kell a városnak anyagilag támogatni! Itt van teljesítmény! Már csak uszoda nincs....
  BRAVÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!”
 • 3. Zotya100 2013. március 04. 20:28
  „Remek meccs volt, ordítva szurkoltam itt a szobában! Fiúk, csuda jó kis csapat vagytok, Faragó kommentelése és dícséretei pedig élményszámba mennek. Csak így tovább!!!! Szerdán ott a helyünk az usziban!”
 • 2. Cipó99 2013. március 04. 19:39
  „Gratulálok! Szép volt!!!”
 • 1. roxper 2013. március 04. 19:30
  „Élményszámba megy a játék, öröm nézni ezt a profi, tudatos játékot.
  Őket kell támogatni, nem a...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénteken Lajtossal rajtolhat a rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokság

Szűkítették a nevezési listán szereplő versenyzők körét a péntektől vasárnapig sorra kerülő, debreceni rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokságra. Tovább olvasom