Délmagyar logó

2016. 09. 26. hétfő - Jusztina 10°C | 20°C

Ezt nagyon megérdemelték: legyőzte a Szedeák a Kaposvárt - galéria

Hat vereség után javított a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely magabiztosan, szinte végig vezetve győzte le a Kaposvárt a férfi kosárlabda NB I A csoportjában.
Naturtex-SZTE-Szedeák-Kaposvári KK 96-81 (27-20, 28-22, 21-17, 20-22)
Férfi kosárlabda NB I A csoport, 22. forduló. Szeged, újszegedi Sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Földházi, Hegedűs T., Praksch.
Naturtex-SZTE-Szedeák: TUCKER 9/3, ARMELIN 17/3, MOLNÁR 18/9, CSIRICS 20/12, VETTE 21/9. Csere: Juhos 6, Moravcsik 5/3, Vágvölgyi. Vezetőedző: Nikola Lazics.
Kaposvári KK: Ubilla 23/12, Fodor 12/6, Baki 5/3, Hendlein 10, Jazvin 6. Csere: Benke 11, SPICA 14, Grebenár. Vezetőedző: Kmézics Zorán.

Armelin kosarával indult a meccs, majd Molnár András bevágott egy triplát: ez már jelezte, hogy a hazaiak kiváló dobóformában kezdték a mérkőzést. Csirics pontjaival 14-6-ra is vezettek, innen lett 14-13, de az első negyed végére megint magabiztos hazai előnyt mutatott az eredményjelző (27-20). A szegediek kiválóan dobták a hármasokat, a Hrvoje Puljko nélkül felálló KKK-ból Fodor és Benke volt eredményes.

A triplaparádé folytatódott a második tíz percben is: Moravcsik hármasa után, 37-27-nél tíz pont lett a különbség, majd Armelin egyszer, Vette kétszer volt eredményes távolról. Ubilla is jól dobott, ez volt az oka, hogy nem nőtt a különbség, viszont megérdemelten és magabiztosan vezettek a hazaiak a szünetben (55-42). Nyoma sem volt annak a bizonytalanságnak, ami az utóbbi hetekben, a sok sérülés után jellemezte a szegedi játékot, látszott, hogy erre a meccsre nagyon készült Nikola Lazics csapata.
Naturtex-SZTE-Szedeák-Kaposvári KK 96-81. Fotó: Karnok Csaba (galéria)
A félidei előnyt csak megtartani kellett, és ez tökéletesen ment a Naturtexnek. Vette eddigi legjobb szegedi meccsét játszotta, Csirics újra olyan eredményes volt, mint az ősszel, Molnár András pedig hozta azt a játékot, amit megszokhattak tőle az újszegedi sportcsarnokban. A Kaposvárban viszont Emanuel Ubilla mellett senki nem jeleskedett pontszerzésben, Marko Spica teljesített még jó százalékkal, de neki meg kevés rádobása akadt. A harmadik negyed vége 76-59 lett.

A másik nemrég érkezett Szedeák-légiós, Tucker szintén jól teljesített, és ami a csapatszinten bemutatott jól játékot jelzi, az az, hogy öten is 20 VAL fölött zártak. A Kaposvárnál ezt csak Spica mondhatta el magáról, így kisebb meglepetésre, de annál megérdemeltebben nyert a Szedeák a 2016-ban eddig remeklő KKK ellen.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZEOL SC: négyes Szekszárdon

A labdarúgó NB III Közép csoportjában a 21. fordulót rendezték, amelyben a SZEOL SC Szekszárdon… Tovább olvasom