Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Ezüstérmes az U18-as vízilabda válogatott a Tiszavirág-kupán

Kilenc másodpercen múlott az arany, egy góllal kaptunk ki a Montenegró elleni, mindent eldöntő mérkőzésen.
A hétvégi eredmények:
Magyarország-Ausztrália 11–4 (1–0, 3–4, 4–0, 3–0), a magyar gólszerzők: Szatmári 3, Manhercz, Vadovics, Vogel 2-2, Pellei, Lovas 1-1.
Magyarország-Montenegró 8–9 (1–4, 1–1, 4–2, 2–2), a magyar gólszerzők: Manhercz 3, Pellei 2, Vadovics, Kiss, Vogel 1-1.

További eredmények:
Montenegró-Kanda 20–3, Kanada-Ausztrália 10–10, Brazília-Montenegró 4–11, Ausztrália-Brazília 10–10, Brazília-Kanada 11–7.
A torna gólkirálya: Marko Kontar (13 góllal).
Legjobb játékos: Manhercz Krisztián (Szegedi VE).
Legjobb kapus: Milos Kontar (montenegrói).
A torna végeredménye: 1. Montenegró, 2. Magyarország, 3. Brazília, 4. Ausztrália, 5, Kanada.

Eső, villámlás, mennydörgés, de a szurkolók kitartanak, az összes fedett hely zsúfolásig telik.

Ez a kép fogadta a magyar U18-as válogatottat az újszegedi sportuszodában második alkalommal megrendezett Tiszavirág-kupán, amikor a Montenegró elleni, mindent eldöntő mérkőzésre készültek. Ez is jól mutatja, hogy a városban mennyire népszerű a sportág, egyben azt is, hogy mennyire nagy szükség lenne egy nagyobb, modern és fedett uszodára.

Néhány másodpercen múlott... Fotó: Schmidt Andrea
– Nyolccsapatos is lehetett volna a torna, de sajnos erre még nincs helyünk. Ettől függetlenül a nemzeti csapatok elégedettek voltak a szervezéssel, és mindannyian jelezték, hogy jövőre is szeretnének jönni. A Tiszavirágtól ígéretet kaptunk arra, hogy egy év múlva a harmadik ilyen tornát is megrendezhetjük – sorolta az örömhíreket a Szegedi Vízipóló Suli szakmai igazgatója, Szabó Zoltán, aki kiemelte: a legnagyobb dolog számukra az, hogy az utánpótlás szegedi képviselői három napon át látták a jövő nagy ígéreteit, ebből pedig csak profitálhatnak a gyerekek.

Térjünk vissza a magyarok és montenegróiak párharcára, ami egy szóval drámai volt. Három góllal elhúztak a vendégek, majd hazánk legjobbjai kiegyenlítettek. A 8–8-as döntetlennel tornagyőztes lett volna a Horkai-legénység, de 9 másodperccel a meccs vége előtt győztes gólt szerzett Montenegró, így megszerezte az első helyet. Meglepetésre Brazília lett a harmadik, ugyanis Kanada ellen 11–7-re nyert.

A helyi drukkerek számára némi vigaszt jelenthet, hogy a Szegedi VE pólósát, Manchercz Krisztiánt választották a torna legjobb játékosának.

A szegedi szervezők most is jelesre vizsgáztak, már most biztos, hogy jövőre is nemzetközi tornát rendeznek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fradi-legenda Csanytelek díszpolgára

A falunapok alkalmával avatták díszpolgárrá Csanyteleken a labdarúgó Fradi-legendát, Megyesi Istvánt. Tovább olvasom