Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Ezüstös, bronzos volt a 2007-es esztendő

A Szegedi VSE fiatal atlétái, Menyhárt Zoltán edző irányításával a 2007-es évben is szép eredményeket szállítottak, a szakember mégsem elégedett, mert a bajnoki cím elmaradt. Azt is említsük meg, a sportolók egyáltalán nem ideális körülmények között készültek, készülnek a versenyekre.
A 2006/2007-es enyhe tél miatt a Szegedi VSE fiatal atlétái az év elején viszonylag sokat tréningezhettek. Minőségi munkát azonban Menyhárt Zoltán edző – a kiválasztottakkal – csak a békéscsabai rekortán pályán végezhetett. A fedett pályás idényben Menyhárt két klubnak is dolgozott, Szlatárovics Orsolya Gödöllőre igazolt, de továbbra is vele készült.

Bubkáék cipői

Cipőmúzeumot nyitott szerdán Somoskőn,a Bazalt panzióban Angyal   János, a salgótarjáni ugrógála kitalálója, rendezője és   versenyigazgatója.  A világon is egyedülálló cipőmúzeumban az érdeklődők először  láthatják többek között Bubka, Sotomayor, Iszinbajeva, Kosztadinova   dedikált cipőit. Ők valamennyien világcsúcstartók, világ- és   olimpiai bajnok atléták, és a múzeum számára ajándékozott cipőikhez   kiemelkedő eredmények fűződnek.

– A legnagyobb gondot Szelepcsényi Zsolt bokasérülése jelentette, mert szerettük volna megvédeni mezei bajnoki címünket – emlékezett Menyhárt Zoltán. – Zsolt példamutató magatartással emberfeletti munkát végzett egész évben. Ugyanez sajnos nem mondható el a rövidtávfutó fiúkról. Három tanítványomnak reális esélye volt az ifjúsági világbajnokságra való kijutásra, de a felkészülést nem vették komolyan. Tizenhat-tizenhét évesen nem lehet heti két-három edzéssel nemzetközi szintű eredményt produkálni. Számomra nem az volt a cél, hogy résztvevőket, indulókat delegáljunk a vébére vagy az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra, de többen nem gondolták végig, mi szükséges – alázat, céltudatosság, edzések, regenerálódás – a kiváló eredményhez. A tehetség is csak munkával kamatoztatható – fogalmazott keserűen a szakember.

Menyhárt Zoltán mér. Fotó: DM/DV

De nem csak panaszkodásra volt oka. Kiemelkedő eredményt ért el a csoportjából Csordás Péter, Faragó Dávid, Papp Attila, Sipos Anita, Szabó Luca, Tiszai Luca (mind gyermek korcsoport), Fóris Katalin, Kormányos Dániel, Szelepcsényi Zsolt és Tűhegyi Boldizsár (serdülő és utánpótlás). Ebben az esztendőben 160 egyéni érmet (58 arany, 68 ezüst, 34 bronz) szereztek az SZVSE ifjú atlétái, ebből bajnoki: 12 ezüst (mezei bajnokság, lány- és fiúcsapat, Lengyel Roland – V. korcsoport, 100 m, Godaish Péter – VI. korcsoport, 100 m, Fóris Katalin – 300 m, 400 m és 800 m, Kormányos Dániel – serdülő összetett és magasugrás, Szelepcsényi Zsolt – 1500 m akadály, váltó és kismaratoni junior lánycsapat) és 3 bronz (Fóris Katalin – fedett pályás 800 m, Lóczi Eszter – 300 m, Szelepcsényi Zsolt – 10 km). A csoportból négyen lehettek tagjai a korosztályos válogatottnak. A bajnoki cím elmaradt, de gyorsan tegyük hozzá: sem az anyagi, sem a tárgyi és egyéb feltételek nem érték el ezt a szintet.

A szegedi stadion

A szegedi Felső Tisza-parti stadion területén az elmúlt évtizedekben újítások, felújítások, toldozgatás, foltozgatás történt. Újra, korszerűre nincs pénz. A baleset és a sérülés viszont egyre gyakoribb a sportolók, az atléták körében az elégtelen körülmények miatt. Legutóbb egy kissrác szögese akadt be két rekortáncsík közé, kifordult a térde, melyből le is tört egy darab. Tízévesen megműtötték a térdét, de még az operáció előtt is az mondta: ő még sportolni, futni, ugrani szeretne. De ilyen feltételek mellett?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Péntek és szombat sportműsora

Tovább olvasom