Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Fagyott pályán futnak

A Makó FC NB II-es labdarúgócsapata mostoha körülmények közepette készül a bajnokság március 12-i tavaszi rajtjára.
Nincs irigylésre méltó helyzetben a megye első számú labdarúgócsapata, a Makó FC. Az Erdei Ferenc téri sporttelepen a belvíz és a kemény fagy is gátat szab az eltervezett munkának.

– Jobb híján kizárólag fizikális alapozó munkát végeztethet a játékosokkal Takács Zoltán edző – kesergett Csák Zoltán szakmai igazgató. – A labda sajnos nem játszhat főszerepet, játékról nem is álmodozhatnak. A pályáink nincsenek olyan állapotban. Épp ezért szeretnénk minél többször terembe is eljutni, valamint néhány alkalommal a szegedi műfüves játéktérre bebocsátást nyerni.

Edzőmeccsek

A Makó FC sorozatban a következő ellenfelekkel játszik felkészülési mérkőzéseket. A jelen állás szerint valamennyi meccsre a másik fél otthonában kerül sor: Honvéd (január 29.), Tisza Volán SC-Szeviép (jan. 31., 17.30), Békéscsaba (február 4.), Tisza Volán SC-Szeviép (febr. 7.), Békéscsaba (febr. 11.), Orosháza (febr. 15.), Csongrádi Tiszapart SE (febr. 16.), Orosháza (febr. 22.), Tatabánya és Újpest (?), Balástya-Lubicka (március 1.), Makó FC U19 (márc. 5.). Az NB II első tavaszi fordulójában, március 12-én a Soroksárt fogadja a Makó csapata.

A sportvezető elmondta, nagyjából kialakult az edzőmeccsek programja.
– Szombaton Orosházára utazunk teremtornára, majd másnap Budapestre, ahol az NB I-es Honvéddal mérkőzünk. Mások inkább gyengébb ellenfelekkel játszanak a felkészülés elején, de mi nem vagyunk abban a helyzetben, hogy válogathatnánk. Egyébként pedig egyáltalán nem féltem a fiúkat, úgyis a terhelésen van a hangsúly. Szó van még róla, hogy február 18-a és 25-e között a Tatabányával és az Újpesttel is találkozunk, feltéve, ha az élvonalbeli gárdák edzőtáborozása ezt lehetővé teszi. Összesen 12 felkészülési találkozót és 34 edzést terveztünk a bajnoki rajtig.

A korábbi sérültek közül Magyar György már teljes értékű munkát végez; Kurucsai András még csak próbálkozik a mozgással, Kulacsik Tamás pedig egyelőre a szobakerékpárt nyüstöli.

– Új igazolásokat nem tervezünk, az egyesület vezetése a jelenlegi
keretet alkalmasnak tartja arra, hogy a tavaszi szezonban lényegesen jobban szerepeljen, mint az ősziben – adott bizakodásának hangot Csák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeviép-Szeged: előnyt kell szerezni

Holnap 18 órától az újszegedi sportcsarnokban női kosárlabda Magyar Kupa-negyeddöntőt játszik a… Tovább olvasom