Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Falra másznak Szegeden, a Gellértben

Megyénkben nagy népszerűségnek örvend a falmászás.
Az első sportolásra alkalmas fal még évekkel ezelőtt az újszegedi Gellért Szabadidőközpontban készült el. Három hónapja ismét pezsgő falmászóélet zajlik a sportközpontban.
Szeptember óta heti három falmászóedzés szerepel a programban az újszegedi Gellért Szabadidőközpontban, a sportcsarnokban. Molnár Gábor tréner és csapata, a Szeged Mászók ismét birtokba vette a Dél-Alföld legnagyobb falát.

– Közel negyvenen járunk edzésekre, a legkisebbektől az idősebbekig látogatnak el rendszeresen hozzánk. A legkisebb mászónk hétéves. A fiatalok szülői felügyelettel tréningeznek. Az anyukák és az apukák pedig olyan lelkesek, hogy közülük többen is kedvet kaptak sportolni, beálltak a csapatba. Az edzések hétfőn, szerdán és pénteken 18 órától este 21 óráig tartanak a Gellért sportcsarnokában.

A falmászás: kikapcsolódás és rekreáció. Fotó: Schmidt Andrea
A falmászás: kikapcsolódás és rekreáció.
Fotó: Schmidt Andrea

Nemcsak az amatőr sport játszik főszerepet a klubnál, hanem a profi, azaz a versenysport is.

– Két országos bajnokkal is rendelkezünk. A nyolcéves Bánfalvi Fanny és a 16 éves Hegedűs Balázs korosztályában hazánkban a legjobbnak számít. Balázs négy éve kezdett el falat mászni, remek versenyző, és Fanny előtt is szép jövő áll. Vámos Dávid is egyre ügyesebb, idén több versenyen is jó eredményt ért el. Általában nyolc versenyzővel indulunk különböző viadalokon.

Molnár Gábor elárulta, hogy remek kikapcsolódást ígér a falmászás, kiváló rekreációs sport. A közelmúltban mozgássérült sportolóknak és vak embereknek is vezényeltek tréningeket, amit nagyon élveztek a résztvevők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi TE–KK Beograd: döntetlenről indulnak

A férfi tekecsapat Bajnokok Ligája nyolccaddöntőjének visszavágóján holnap 13 órától az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a Szegedi TE a szerbiai KK Beogradot fogadja. Tovább olvasom