Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Fantasztikus éve volt a Máté Taekwondónak

2013-ban is nagyszerű, eredményekben gazdag évet zárt a Máté Taekwondo & Hapkido Közhasznú Sportegyesület. A vásárhelyiek az elmúlt esztendőben 41 első, 44 második és 32 harmadik helyezést értek el a különböző versenyeken. Utánpótlás-sorozatunkban velük foglalkozunk.
– A tavalyi év eredményei az edzők és a sportolók mellett a szülőknek is köszönhetők, tulajdonképpen ők voltak egyesületünk főszponzorai
– mondta Máté József, a Máté Taekwondo & Hapkido Közhasznú Sportegyesület elnöke. 2013 nemcsak a versenyek, hanem a képzés éve is volt a klubnál.

A tavalyi év egyik kiemelkedő eseménye volt a Vásárhelyen október 23-án megrendezett VI. Nyílt Országos Hapkido Szeminárium – Máté Gergő és Máté Zsolt vezetésével –, amelyen több mint hatvanan vettek részt. Célja a technikák javítása, pontosítása, ismétlése, majd újabbak elsajátítása volt. A szeminárium végén fekete öv I. dan fokozatára sikeres vizsgát tett Schubauer László, Schubauer Petra és Vass Roland.

Több fórumon is sikert arattak a vásárhelyi tékvandósok. Fotó: DM/DV
Több fórumon is sikert arattak a vásárhelyi tékvandósok. Fotó: DM/DV

Az egyesület eredményei

A Máté Taekwondo & Hapkido Közhasznú Sportegyesület sportolói tavaly a következő eredményeket érték el, országos versenyeken: 10 első, 12 második, 10 harmadik; nemzetközi viadalokon: 21 első, 24 második, 12 harmadik; Európa-bajnokságon: 9 első, 4 második, 4 harmadik; világbajnokságon: 1 első, 4 második, 6 harmadik helyezés. Vagyis összesen 41 első, 44 második és 32 harmadik helyezést elérve 117 érmet szereztek. A felsoroltakon kívül december 2-án Bang Kyung Won nagymester előtt Máté Gergő és Máté Zsolt sikeres övvizsgát tett hapkidóból 3. danra.

Feltétlenül meg kell említeni, hogy Bang Kyung Won nagymester meghívására november 30-án, a Magyar Do Am Hapkido Szabadidősport Szövetség képviseletében Máté Gergő, Máté Zsolt és Máté Mirabella fellépett a 32. San Juan de Dios nagyszabású tékvandó- és hapkidóbemutatón Telde városában, Gran Canarián. Bang Kyung Won beszédében kiemelte: az egyik legfontosabb cél megértetni, hogy a sérült személyek segítése egyre fontosabb a mai társadalomban.
A bemutató a szolidaritás kulturális példájává vált.

– A tékvandó nemcsak sport, harcművészet, hanem a koreai kultúra szerves része, akárcsak a különböző ételek – sok zöldséget, halat fogyasztanak, rizsből készítenek édességet –, táncok és színházi előadások, utóbbiakat is szeretnénk népszerűsíteni Hódmezővásárhelyen és az alföldi régióban – árulta el Máté József, aki úgy gondolja, ezzel missziót teljesíthetnek, megismertethetik a koreai embereket, szokásaikat, közelebb hozhatják egymáshoz az európai és az ázsiai kultúrát, életmódot. De a főirány továbbra, ebben az évben is a sport marad, övvizsgákkal, versenyekkel, amelyek már januárban elkezdődnek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sport-szelet

Sporthírek Csongrád megye életéből. Tovább olvasom