Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Fantasztikus női négyes készül a Maty-éren

Nyugalomban, minden külső körülményt figyelmen kívül hagyva készül a szegedi Maty-éren négy női kajakos. Egykoron Janics Natasa, Kovács Katalin, Szabó Gabriella és Kozák Danuta is Fábiánné Rozsnyói Katalin tanítványa volt, most viszont Sári Nándor és Vécsi Viktor közösen készíti fel a kvartettet.
Technika, lapát, lábtámasz, ülés, forgás, váll, hajófutás, levegővétel, vízfogás – varázsszavak, amelyekkel a kajakosnak minden edzés minden percében foglalkoznia kell. Nem figyelhet semmi másra, mert az azonnal hibát eredményez. Nem gondolhat a vele történt eseményekre sem, hiába kell(ett) például komoly döntést hoznia, amely akár a jövőjét is befolyásolhatja.

Négy kiváló női kajakos készülődött tegnap reggel az edzéshez a szegedi Maty-éren. Az MTK-s Kovács Katalin, a KSI-s Szabó Gabriella és Kozák Danuta, valamint a Démász kiválósága, Janics Natasa. Párosával, de egyes hajóban szálltak vízre, majd elindultak a létesítmény Bajai úti végébe. A kvartett nem figyelt semmire és senkire. Csak és kizárólag magukra, egymásra, valamint az edzést irányító szakemberre, Sári Nándorra. Aki nem ordít, nem pöröl, csak erős hangon résztáv rajtot indít, részidőt mond, majd dicsér. Ha kell, biztos tud ő fennhangon kiabálni is – erről például az ekkor Janicsékkal éppen ellenkező irányba lapátoló Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor vagy Benkő Zoltán tuti többet tudna mesélni, ők már régóta vele készülnek –, csak most nincs szükség rá.
Kovács, Szabó G., Kozák és Janics alkotja tehát azt a női kajakos csapatot, amely az elmúlt héten edzett először együtt a Maty-éren. Azok után, hogy Kozák és Szabó G. párban friss Eb-első lett, a milánói Európa-bajnokságot követően szinte kötelezővé tették Kovács és Kozák összeülését, Szabó G. pedig emiatt majdnem abbahagyta a kajakozást. Nem csoda, ha két nap leforgása alatt – de nem csak emiatt – mindhárman eljöttek Szolnokról és Fábiánné Rozsnyói Katalintól.

Mosolygós a női kvartett: Kozák (elöl), Kovács, Szabó és Janics Fotó: Karnok Csaba
Mosolygós a női kvartett: Kozák (elöl), Kovács, Szabó és Janics
Fotó: Schmidt Andrea

Hozzájuk csatlakozott Janics, aki már tavaly áprilisban eljött Kati nénitől, és azóta Vécsi Viktorral és kenus csapatával készült.

– Megbeszéltünk mindent Natasával, természetes, hogy a négy lány együtt készül, viszont így Vajda egyik állandó edzőpartnerét vesztette el – mondta a kiváló szakember, Vécsi.

Amikor a tréningnek vége, a lányok gyorsan árnyékba menekülnek – rettentően tűz a nap már kora délelőtt. Kovács Kati egy hosszabb megbeszélést folytat Sári Nándorral – Vécsi is így tesz, mielőtt a parton Vajdáék után indul –, majd a mólón nyújt. Közben tekintete a távolba réved. Gondolkodik, mereng, tervez. Vagy egyszerűen csak jó neki így. Nyugodtan, egyedül a saját gondolatokkal. Ő letette a voksát. Janics és kettejük párosa mellett. Amely négy éve a legjobb volt. Történt ami történt, Kovács tudja, mi a jó és mi kell neki. És ha jól megy a hajójuk, lehet, hogy ez a csoport viszi majd el mind a három olimpiai számot. Egyesben Kovács, párosban Kovács és Janics, míg a kvartetteknél Kovács, Szabó G., Kozák és Janics. Az lesz ám a fantasztikus négyes!

Olvasóink írták

 • 6. kiss betti 2008. június 14. 11:59
  „mentek az olimpiára?????????????????????
  ha igen hajrá”
 • 5. triatlonos 2008. május 29. 18:40
  „Végre kibújt a szög a zsákból. Kati néni szerint Kati nem akart négyesben indulni. De lehet, hogy csak abban nem, hanem ebben! Okos lány ez a Kati, és azt gondolja, hogy ha lúd, akkor legyen kövér. Ebben a vitában mindig Natasa pártján álltam, de már annak is nagyon örülök, ha csak két aranyat nyer, az meg csak hab a tortán, ha Kati meg hármat! Igy legyen!”
 • 4. Marcsikaa 2008. május 29. 05:55
  „Hajrá lányok, mellettetek vagyunk.”
 • 3. nézem 2008. május 29. 00:04
  „Danusiaként anyakönyvezték, a MKKSz-nél is így van még nyilvántartásba véve, de edyébként a Danuta nevete használja egy ideje:
  1170 Kozák Danusia 1987-01-11”
 • 2. sz 2008. május 28. 10:01
  „Mádi Józsi védelmében (most hogy kezd egész jó cikkeket írni): Danusia keresztnév nincs.Danuta van. A Janics (Janic) vezetéknév miért nem zavar?
  Hajrá csajok!”
 • 1. libero 2008. május 28. 07:59
  „Mádi Józsi!A Danuta, az inkább Danusia!Majd az Olimpia után már tudni fogja mindenki.Remélem!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tippmix-kupa Szegeden

A nagy sikerű Totó-kupa után, a Szerencsejáték Zrt. az idei évben megszervezte a Tippmix-kupa… Tovább olvasom