Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 17°C Még több cikk.

Farkas József: Elmúltak a mézeshetek

Kézilabda - Az ASA-Consolis-HNKC élvonalbeli női kézilabdacsapata alaposan megváltozott kerettel, viszont a tavalyihoz hasonló elképzelésekkel, tervekkel (4–6. hely, európai kupaszereplés kiharcolása) vág neki a bajnokságnak. A pontvadászatot szerdán 18 órakor Békéscsabán kezdik a Farkas-lányok.
– Mivel sok volt a távozó és az érkező, még nem szoktunk össze teljesen az új emberekkel – vélekedett Koroknai Viktória, a HNKC csapatkapitánya –, talán még két hét kellett volna az ideális állapothoz. De nincs, szerdán kezdődik a pontvadászat. A keret fiatal, egységes, az már most látszik, egyfelé húzzuk azt a bizonyos szekeret. Jó kis brigád! Az esélyek? Az első három hely szerintem „elkelt", de a negyediktől a nyolcadikig bármi elképzelhető.

Utóbbi megállapítással csak „félig" ért egyet a klubvezetés, mert a 4–6. hely valamelyike a cél. Ehhez összeszokott, minden pontért küzdő együttes szükséges. Vajon a régieket és az újakat sikerült „összegyúrni"?

– A mézeshetek elmúltak, megismertük egymást. Az újak elsajátították azokat a mozgásokat, figurákat, amelyeket tavaly játszottunk – mondta Farkas József vezetőedző. – Még Renáta magyartudásával küzdünk kicsit, de nagyon figyel, és egyre többet megért az elmondottakból. A munkát a válogatott hét és kisebb sérülések hátráltatták, de az utolsó időszakban már úgyis a frissítésé, a formába hozásé volt a főszerep. Lövőerőben gyengültünk, játékügyességben, folytatási készségben jobbak vagyunk, mint tavaly, és mozgékonyabb is lett az együttes. A védekezés agresszivitása még nem éri el a kívánt szintet. A mezőny erősebb, kiegyenlítettebb, nagy csaták várhatók, és mindenképpen szeretnénk előrelépni, kiharcolni az európai kupaszereplést. Figyelni kell, a legkisebb botlásért is nagy árat fizethetünk. Békéscsaba? Tavaly az utolsó pillanatban dőlt el a találkozó sorsa, így lesz az idén is – de remélem, a javunkra.

Az ASA-Consolis-HNKC 2009/2010-es csapata. Fotó: Tésik Attila
Az ASA-Consolis-HNKC 2009/2010-es csapata.
Fotó: Tésik Attila

Ebben nagy szerepet játszhat az alapszakasz-gólkirálynőként Vásárhelyre igazolt Sopronyi Anett: – Jól sikerült a beilleszkedés, bár még a védekezésben meg kell találnom a helyem. Úgy gondolom, összeszoktunk a régiekkel, de ezzel már nincs idő foglalkozni: jönnek a mérkőzések! Bízom benne, az edzőmeccsekhez hasonlóan a bajnokikon is jól játszok, és sok gólt lövök. Ha megfelelő lesz az alázat, és tudunk egymásért küzdeni, megfelelhetünk az elvárásoknak. Először szerdán, a megerősödött Csaba ellen bizonyíthatunk.

Anyagiak: biztosítva

– A minimális feltételek biztosítottak, hogy végigcsináljuk a szezont – mondta Mucsi Tamás, a Vásárhely ügyvezetője. – Az elvárás a magabiztos szereplés, a 4–6. hely valamelyikének megszerzése. Amennyiben a szezon folyamán olyan pozícióba kerülünk, mindent megteszünk azért, hogy kiharcoljuk az európai kupaszereplést. Fontos az anyagi bázis erősítése, hiszen tavalyhoz képest 15 százalékkal csökkent a költségvetésünk.

Hazai mérkőzések

Az ASA-Consolis-HNKC hazai találkozói, szeptember 5.: Ferencváros, 19.: Győr, október 10.: Vác, 31.: Dunaújváros, 2010. január 3., vasárnap: Debrecen, 9.: Békéscsaba, 23.: Siófok, február 6.: Hunnia, 20.: Kiskunhalas, március 13.: Alcoa Fehérvár, 20.: Veszprém. Minden mérkőzés 18 órakor kezdődik a Balogh Imsi Sportközpontban, és a külön nem jelzetteket szombaton rendezik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vajda újra Kanadában

Bár a dartmouth-i világbajnokság nem a legjobban sikerült, Vajda Attila a napokban visszatér Kanadába. Tovább olvasom