Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

FC Junior Sport: nincs párjuk a homokon

Három korosztályban rendezték meg a strandlabdarúgó országos bajnokság korosztályos döntőit a hétvégén Siófokon: U15-be a Makói UFC bronzérmes lett, U17-ben és U19-ben az FC Junior Sport bajnoki címet szerzett. A szegedi együttes adja az országban a legtöbb játékost a korosztályos válogatottaknak.
Az U15-ös, az U17-es és az U19-es korosztályban is megtartották a strandlabdarúgó országos bajnokság korosztályos döntőit a hétvégén. Siófokon három Csongrád megyei érem született: a legfiatalabbaknál a Makói UFC harmadik lett, a két idősebb korcsoportban pedig a szegedi FC Junior Sport zárt az élen. Bár két csapatról van szó, Dürgő Péter együttesében nagy az átfedés, szinte ugyanaz a keret nyert mindkét korosztályban.

– Három éve kezdtem el foglalkozni még futsalban a most U19-es csapattal. A tavalyi szezon kimaradt, mivel Győrben játszottam, ám most, hogy visszatértem Szegedre, ismét megkaptam a gárdát, amellyel futsalban már voltunk országos bajnokok. Hatalmas boldogság, hogy a homokon is nyerni tudtunk, megérdemelték a fiúk – fogalmazott Dürgő Péter edző.

Az eredmények alapján az U17-es csapat sikere tűnt könnyebbnek, ők mindhárom mér- kőzésüket megnyerték, U19- ben viszont a csoportból csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően jutottak tovább, a döntő pedig büntetőkkel dőlt el.

Egy szegedi gól a sok közül. A bordó mezes FC Junior Sport két korosztályban lett első. Fotó: NSL
Egy szegedi gól a sok közül. A bordó mezes FC Junior Sport két korosztályban lett első. Fotó: NSL

– Nem volt az U17-es sem egyszerű, kőkemény lett a hatcsapatos döntő minden meccse. Az idősebbeknél jól jött az a pofon, amit a csoportban kaptunk: hiába vezettünk 5–2-re a Siófok ellen, elkönnyelműsködtük a győzelmet. A finálét viszont mi irányítottuk, és bár a rendes játékidő végén, a dudaszó pillanatában egy ollózással kiegyenlített a Bonyhád, innen is felálltunk, és behúztuk a mérkőzést. Külön kiemelném kapusunkat, Nagy Gergőt, aki mindkét korosztály meccsein bravúrokat mutatott be – tette hozzá.

Hogy milyen szakmai munka folyik a szegedi együttesnél, azt jelzi: Szentes-Bíró Tamást, Deák Donátot, Csamangó Tibort, Rutai Balázst és az U21- ben szereplő Teimel Márkot is meghívták a különböző korosztályos válogatottakba. Ennél több játékost egy magyar klub sem ad a nemzeti csapatoknak.

Eredmények, U15, elődöntő: Makói UFC–Bonyhád 1–5, gólszerzők: Dobos, ill. Sásdi (2), Guzorán, Győrfi, Morvai. Bronzmérkőzés: Gyöngyös–Makói UFC 7–8, gólszerzők: Koncz A. (2), Koncz M. (2), Zombori, Gulyás, Kátai, ill. Dobos (4), Benkő (2), Giba, Molnár. A makói bronzérmes csapat tagjai: Beke Dániel, Benkő Roland, Dobos Donát Attila, Frank Boldizsár Csaba, Giba Ádám, Horváth Richárd, Kardos Gergő, Máriás Dávid Márk, Molnár Dávid, Vas Károly.
U17, csoportmeccsek: FC Junior Sport–Bonyhád 4–2, gólszerzők: Rutai (3), Pranjko, ill. Baranyi (2). Kelen SC–FC Junior Sport 4–5, gólszerzők: Kovács M., Csernyik, Kaczor, Ördögh (öngól), ill. Deák (2), Csanádi, Molnár, Ördögh. Döntő: Siófok–FC Junior Sport 2–3, gólszerzők: Szentmártoni, Fiáth, ill. Faragó, Ördögh, Rutai. A szegedi bajnokcsapat tagjai: Csanádi József Balázs, Deák Donát, Faragó Dávid, Kovács Gergő, Molnár Olaf, Nagy Gergő, Ördögh Kristóf, Petőfi Zsombor, Pranjko Nemanya, Rádi Martin, Rutai Balázs, Uth Tamás.
U19, csoportmeccsek: FC Junior Sport–Aramis 5–2, gólszerzők: Rutai (3), Pranjko, Szentes-Bíró, ill. Rutai (öngól), Mányi. Siófok–FC Junior Sport 6–5, gólszerzők: Gyurcsek (3), Gergye (3), ill. Rutai (2), Csamangó (2), Szentes-Bíró.
Döntő: FC Junior Sport–Bonyhád 2–2, büntetőkkel: 3–1, gólszerzők: Szentes-Bíró (2), ill. Vénosz, Genczler.
A szegedi bajnokcsapat tagjai: Deák Donát, Fodor Bálint Dániel, Nagy Gergő, Csamangó Tibor, Molnár Olaf, Ördögh Kristóf, Petőfi Zsombor, Pranjko Nemanya, Rádi Martin, Rutai Balázs, Szentes-Bíró Tamás, Táncos Bence.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bognár Bendegúz a jövő reménysége

A jövő reménysége rovatunkban a tehetséges vízilabdakapust, Bognár Bendegúzt mutatjuk be. Tovább olvasom