Délmagyar logó

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 17°C Még több cikk.

Feil zsebből fizeti a pluszt

Nem hozott kasszasikert az elmúlt hétvégi motorcsónak F–125 és 500-as kategória világ- és Európa-bajnokság szegedi fordulója. A Maros áradása miatti szennyet és uszadékot csak óriási erőfeszítéssel és természetesen pluszköltséggel – amit egyelőre úgy néz ki, hogy a főszervező Feil Jánosnak kell magára vállalnia – lehetett megállítani. Ez azonban nem vette el a kedvét, váltig állítja, hogy jövőre még egy kategóriával kiegészíti a műsort.
Fotó: Karnok Csaba
Szombaton még a motorcsónakos versenyre kiéhezett szegediek nem sejtettek semmit, hiszen délután több ezren lettek volna kíváncsiak a nagy attrakcióra. A versenybíróság pedig egyik pillanatban a verseny lefújása, a másikban a folytatás, később a halasztás mellett foglalt állást. A nézők pedig mindebből semmit nem tudtak. Feil János főszervező minden megoldásra vevő volt. Végül a vasárnapi folytatás mellett döntött a Nemzetközi Motorcsónak-szövetség (UIM) delegátusa. Vasárnap aztán minden erőt mozgósítva, s az emberi tettrekészséget és vállalkozó kedvet kihasználva, sikerült aránylag jól megszűrni a szemetes és növényi uszadéktól versenyzésre veszélyessé váló Tiszát. De ez természetesen jelentősen megnöveli az eredetileg hatmilliósra tervezett kiadást.

– Hétfő, kedd a Partfürdő takarításának a napja, csak szerdától készítek gyors számvetést – jelentette ki egy szemeteszsákot cipelve Feil János, majd így folytatta: – Az biztos, hogy az önkormányzat által biztosított hatmillió, valamint a mintegy egymillió forintnyi szponzorpénz nem futja a kiadásokat. Előre nem terveztem az uszályokat, azok forgatását, megemelt számú mentőhajóval és létszámmal sem számoltam. Érzésem szerint jó, ha tízmillión belül maradok. A befolyt összeg és a tényleges kiadás közötti különbséget nekem kell állnom.

– A Maty-éren ilyen probléma nem merült volna fel – állapította meg Gyetvai Antal, a többszörös bajnok motorcsónakos, aki a gondolatát így folytatta: – De hát oda meg a kutya se akar kijönni. Itt legalább van néző.

Egyébként a Magyar Motorcsónak-szövetség is tett annak idején rendezési ajánlatot, az összeg pedig nyolcmillió lett volna, de Feil kétmillióval kevesebbért vállalta, így a szegedi önkormányzat neki adta a verseny lebonyolítását. A főszervezőnek augusztusban kell a végleges elszámolást elkészíteni a városi sportigazgatóság részére.

– Azokat a feladatokat, amelyeket mi vállaltunk, elvégeztük, nagyon sok technikai dologgal segítettük a versenyt. De nálunk egy fillér költség nem jelentkezett, s az sem biztos, hogy a várostól kapott hatmillió forinttal nálunk kell elszámolni – jelentette ki Szovics Zoltán sportigazgató-helyettes.

Ennyi bonyodalom és pluszkiadás után a legtöbb ember azt mondaná, hogy a következő évben csinálja az, aki akarja. Feil János azonban éppen az ellenkezőjét hangoztatja:
– Annak ellenére, hogy a Tisza okozta problémákon túl néhány versenyző kifogásolta a móló állapotát is, az UIM képviselője pozitív véleményt fogalmazott meg. Ezért úgy döntöttem, hogy jövőre ismét vállalom az újabb F–125 és 500 világ- és Európa-bajnoki fordulójának rendezését, sőt F–250-nel kibővítem a programot, de azt megígérem, hogy hamarabb látunk hozzá az előkészületekhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem adott esélyt a Ferencváros

A Liss-HNKC NB I-es női kézilabdacsapata szombaton a Ferencváros vendégeként szerepelt a Népligeti… Tovább olvasom