Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Fejlődnie kell a Vásárhelynek

Az ASA-HNKC élvonalbeli női kézilabdacsapata tegnap megkezdte a felkészülést a 2008/2009-es szezonra. Az első napi programban felmérések, kondiedzés, egy kis rögbi, valamint az emberfogásos védekezés és az indulócselek gyakorlása szerepelt.
Az első randira mindenki eljött. A szurkolók egy kis csoportja is, ők a Hódtói Sportcsarnok lelátóján ülve figyelték a foglalkozást, ismerkedtek az ASA-HNKC új kézilabdásaival. Az esélyeket latolgatva abban egyetértettek: a 2007/2008-as bajnokságban elért 6. helyezéssel a következő pontvadászat zárásakor is kiegyeznének.

– Nagyon csinosak a lányok – közölte nevetve első benyomását Farkas József vezetőedző. – De félre a tréfával, még jómagam is ismerkedem a keret több tagjával, eddig ugyanis csak Wolf és Koroknai a junior válogatottban, valamint Vörös és Gaál a Vásárhelyben volt a játékosom. A vasárnapi megbeszélésen bizakodó, mosolygós arcokat láttam, és ez optimizmusra ad okot. Célként az előrelépés fogalmazódott meg, ez megvalósulhat helyezésben, a játék minőségében és csapatszellemben. Az együttes alacsonyabb lett a tavalyihoz képest, meg kell találnunk az ehhez megfelelő védekezési és támadási formát.

Farkas József vezetőedző (jobbra) és Dankó Ervin az új játékosok, Domokos Kinga (középen), Alzbeta Pollakova, valamint Gaál Adrienn (bal szélen) társaságában. Fotó: Vidovics Ferenc
Farkas József vezetőedző (jobbra) és Dankó Ervin az új játékosok, Domokos Kinga (középen), Alzbeta Pollakova, valamint Gaál Adrienn (bal szélen) társaságában. Fotó: Vidovics Ferenc

Közben a keret tagjai – Gaál Adrienn, Alzbeta Pollakova, Domokos Kinga (ők az új igazolások), Földes Kata, Olga Nyikolajenko, Fülöp Andrea, Wolf Alexandra, Gerstmár Renáta, Jókai Nóra, Koroknai Viktória, Szepesi Ivett, Vörös Henrietta, Alena Abramovics, Varga Dóra, Benke Orsolya, Draxler Orsolya és Répás Georgina – a bemelegítést végezték. Wolf meg is jegyezte: „Nincs hideg a csarnokban..." Ez a tétel a legkisebb mozgás nélkül is igaz nyáron. A bemelegítést követően fizikális felmérés, a rögbi 3 kilós medicinlabdával játszandó változata, az emberfogásos védekezés és az indulócselek gyakorlása szerepelt a délutáni programban. Erre délelőtt felméréssel és konditréninggel hangoltak a lányok.

Farkas József munkáját Dankó Ervin segíti:
– Örömmel mondtam igent a felkérésre – mondta a fiatal szakember –, és beleillik az elképzelésembe: NB I-es edző szeretnék lenni, ez a megbízatás pedig újabb lépés a célom felé. Ugyanakkor szükségem van az önálló felelősségre, meccselésre, ezért tovább dolgozom az NB I/B-s Kiskundorozsmánál is.

– Jó újra Vásárhelyen, és ezúttal már nem ellenfélként érkeztem – közölte az egykori kedvenc, a válogatottat is megjárt beállós, Gaál Adrienn, aki a Vasasból tért vissza az ASA-HNKC-ba.

Akik figyelték a vásárhelyi erősítési terveket, azoknak feltűnhetett: a próbajátékra beharangozott oroszokat nem olvashatták a névsorban. A két balkezes játékos vízumproblémák miatt nem csatlakozhatott még a kerethez – tudtuk meg Mucsi Tamástól, az ASA-HNKC ügyvezetőjétől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olimpiai utazást nyert egy szegedi

Csakúgy, mint négy évvel ezelőtt, Fortuna most is egy szegedi ötpróbázóra mosolygott. A szerencsés a… Tovább olvasom