Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 13°C | 27°C Még több cikk.

Fekete futsalhétfő: UTC-Debrecen 4-6 (2-2)

Csak a szünetig reménykedhetett az UTC-Junior Sport NB I-es futsalcsapata, hogy megszerzi a győzelmet a Debrecen ellen. A második félidőben azonban a vendégek szép lassan ledarálták a hazaiakat, akiknek ekkor semmi sem sikerült.

UTC-Junior Sport–DEAC Futsal Club 4-6 (2-2)

Férfi futsal NB I, 7. forduló. Újszegedi sportcsarnok, 500 néző. Vezeti: Medovarszki István, asszisztensek: ifj. Kormányos Gábor, Viczián Mátyás.

UTC-Junior Sport: Tombácz - Trucz, Hernády, Tóth, Hegyesi. Cserék: Béry (kapus), Bullás, Juhász, Bitó, Szabó, Dürgő, Pataki. Vezetőedző: Szitkó Róbert, edző: Brinszky Adrián.

DEAC Futsal Club: Szalánczi - Daniel, Szécsi, Angyalos, Fekete. Cserék: Mircea (kapus), Nagy, Siska, Viorel, Kiss, Berecz, Szentjobbi. Vezetőedző: Kozma Mihály.

Gól: Fekete (2., 4., 36., 38), Tóth (16., 17., 34., 40.), Siska (24.), Berecz 35.

Sárga lap: Tóth, illetve Fekete.Második félidei jobb helyzetkihasználásával megérdemelten győzött a DEAC Futsal Club. A hazaiaknak igazából a semmi sem sikerült, a négy gólos Tóth Attilán kívül meglehetősen indiszponáltan játszottak, és ha nincs Tombácz kapus, sokkal hamarabb is eldőlhetett volna a találkozó.

40. perc: Az utolsó támadás a Szegedé, a hatosán bekkel a Debrecen, eredményesen.

40. perc: Tóth Attila távoli lövését védi be Szalánczi, 4-6.

39. perc:
Már csak gyakorlnak a fiúk.

38. perc: Eldőlt, Fekete Viktor szerzett labdát, végigvezette, és bepasszolta, 3-6.

38. perc:
Leegyszerűsödött a játék: a vendégek tizenkét méterre a kapujuktól védekeznek, az UTC erőlködik, a megszerzett labdákat az Armada egyből kapura emeli, eddig mind mellé ment szerencsére.

37. perc: Daniel ível kapura saját hatosáról, a labda végül mellé pattogott.

37. perc: Szépen feláll a Szeged, akár a jéghokiban, jár a labda körbe, lábról, lábra, de a DEAC is prímán zónázik sajnos.

36. perc: Szegedi időkérés után vészkapussal próbálkozik az UTC.

36. perc: Fekete Viktor is mesterhármasnál jár, balról lőtte le könnyedén tíz méterről Tombácz mellett. Lesz feltámadás? 3-5.

35. perc:
Nagy ad gólpasszt Berecz Zsoltnak: Bullás adta el a térfél közepén, villámgyorsan megindultak, Tombácznak esélye sem volt a 2-1-es szituban, 3-4.

34. perc:
Sorcserével próbálkozik az UTC, ha ez kell a vezetés megszerzéséhez, ám legyen.

34. perc: Tóth, Tóth, Tóth! Tóth Attila teszi a jobb felsőbe, Hegyesi keresztpasszát vette le prímán és nagy magányában Szalánczi mellett lőtt a kapuba, 3-3.

33. perc: Beszorítjuk a Debrecent, de jól állják a "rohamokat". Két gyors szögletet is rúg az UTC egymás után, de egyik sem volt veszélyes, az ellentámadásnál Angyalos egy méterről a jobb kapufára teszi a labdát, nagy mázli volt ismét.

32. perc: Daniel sokadik lehetőségét könnyelműsködi el: Hegyesi botlik el a bal oldalvonal mellett, egyből lecsapott rá a DEAC, de a román légiós nem élt a lehetőséggel.

31. perc: Szabó veszít labdát a térfél közepén, Berecz birkóznak, a debreceni nyer, akinek még arra is marad ereje, hogy a kilencesről Tombácz és a bal kapufa mellett centikkel elgurítson. Nem vagyunk meccsben, sőt.

30. perc: UTC-szöglet, megoldják a vendégek, oldalról jöhet a Szeged. Semmit nem értünk vele, már az Armadáé a labda. Akik elhülyéskedik az újabb lehetőséget: Siska áll szemben Tombáczcal, de "csak" a kapus kezébe emel.

29. perc: Siska újra a pályán, és majdnem újra gólt lő: centikkel kerülte el a kísérlete a jobb felsőt. Tombácz ezúttal szemmel védett.

28. perc: Hegyesi löbböli át Dürgőnek a labdát, aki kapásből a csarnoktartó vasra "teszi", sajnos.

28. perc: Dürgő spicceli reménytelenül kapura a labdát a bal oldalról.

27. perc: Dürgő szöglete után Bullás lő, a labda Szalánczinál ragad, igaz ott sertepertélt Hernády, de nem tudta kipiszkálni a kapus kezei közül a bőrt.

26. perc: A szegedi 29-es tartja meccsben az UTC-t: újabb DEAC-kontra, ezúttal Berecz lép ki a bal oldalon, aki elszórakozza, túl könnyelműen akarta eltenni Tombácz mellett, aki könnyedén kapott a labdába a hatos vonalán.

25. perc: Berecz eldönthette volna, meglódul a jobb oldalon, lerázza magáról Bitót, lő, Tombácz véd, a kipattanót is visszateszi, de az is elakad a kaupsban.

24. perc: Esetleges a játék, reméljük, nem mi jövünk ki belőle rosszul. De igen: Siska Gergő passzol a kapuba a kapufa segítségével, 2-3.

24. perc:
Fekete harcol ki szabadrúgást a kilencesünkön. A Kígyó térről fut neki de mellé puffant.

23. perc: Villámgyors kontrát úszik meg az UTC: előbb Daniel, majd Szécsi lőtt, Fekete csak akart, de előle mentettünk. Jó lenne, ha az első félidő végi formában játszanának a fehérek.

22. perc: Hegyesi tili-tolizik a debreceni térfél bal oldalán, nem lett belőle semmi végül.

22. perc: Fekete, ahogy az első félidőben megindul a bal oldalon, lő, de ezúttal az oldalhálóba, Tombácz jól zárta a szöget.

21. perc: DEAC-szögletből UTC-bedobás lett, érintés nélkül...

21. perc: Daniel lövés helyett cselezésbe bonyolódik, szerencsénkre, pedig 15 méterre a kaputól nem állt előtte senki.

21. perc: A DEAC kezdte a második félidőt.

Vezethetnénk is, és több gólos hátrányban is lehetne az UTC. Hullámzó változatos meccsen egyelőre ikszre állunk, Tóth és Fekete akár egyedül is lemeccselhetné a találkozót, hiszen "mindent" ők csináltak: ők lőtték a gólokat és ők sárgultak be.

20. perc: Szécsi szerez labdát Hegyesitől a térfél közepén, egyedül vezeti kapura a Fekete kísérte, de a debreceni 17 a bal kapufára lő. Lemerevedtünk egy picit.

19. perc: Sokadszor szerzünk labdát a térfél közepén, de nem tudunk élni a lehetőséggel. Az ellentámadásnál Fekete lő alig mellé.

18. perc: Megzavarodott a Debrecen, beszorulnak, szöglete végzünk el, de mezőnygól lesz belőle. Az ellentámadásnál újra a vendégek előtt alakul ki hatalmas helyzet, de nem élnek vele. DEAC-időkérés.

17. perc: Szép szegedi labdaszerzés után végre úgy jár a labda, ahogy kell, Hegyesi centerez, Tóth Attila üres kapura szépen gurít a ketrec közepébe 2-2.

17. perc: Berecz lő fölé nagy helyzetben.

16. perc: Szépít az UTC Tóth Attila végre bevágja balról a hatoson belülről, 1-2.

15. perc:
Picit sírt most a bőr: Siska ad megint középre, Szentjobbi kapura gurít, de kivágja Tombácz mellett. Az ellentámadásnál kettő az egyre Dürgő rontja el.

Fotó: delmagyar.hu
Jellemző jelenet: az UTC-nél a labda, de nem tud mit kezdeni a jól tömörülő debreceniekkel. Fotó: delmagyar.hu


14. perc: Újabb Armada-kontra: Szécsi harcolta ki a lasztit, kettő egyben mentek, középre adását Tombácz spárgázta ki, nagy mentés volt.

13. perc: Daniel egyből bosszút áll, mutatja ugyan, hogy labda volt, de csak "némileg". A szabadrúgást Bitó lőtte kapura, középre, Szalánczi látta, könnyen védte. A kontrát elrontják a vendégek: Szécsi centerez rosszul.

13. perc: Pataki keménykedik Daniellel a pálya közepén, megúszta sárga nélkül.

12. perc: Juhász szerez labdát a jobb oldalon, két debrecenin hámozza át magát, de amikor passzolni kéne, lő. A labda Szalánczi mellett a bal kapufa tövén landol...

12. perc: Szegedi időkérés, hátha használ.

12. perc: Eddig semmi sem sikerül: egy előrevágott labdáért Szalánczi indul ki, rosszul játssza meg, visszaszerezzük, de Hernády nem találja el a kaput.

11. perc: Sorcserével frissítünk, de semmi nem jön össze: megúszunk viszont egy újabb kontrát de csak azért, mert Angyalos a lövés pillanatában elcsúszik, így szögletre ment az UTC, az már nem volt veszélyes.

Fotó: delmagyar.hu
Eddig inkább a küzdés, mint a szép játék dominál. Fotó: delmagyar.hu


10. perc:
Életveszélyes debreceni kontra marad ki Berecz nem lőtt, szerencsénkre. Utána két szegedi ígéretes lehetőséget packáznak el a srácok. Be vagyunk oltva eddig gól ellen. Már ami a lövéseket illeti...

9. perc: Angyalos idétlenkedik el egy helyzetet az UTC-kapu előtt, nem rajtunk múlt, hogy nem lett 0-3.

8. perc: Trucz elalibizte: a hatosról jobbról tiszta helyzetből lövés helyett középre passzolt. Tökösebben!

7. perc: Bullás lop labdát a DEAC-térfél közepén, de nem tudta kiugratni Szabót.

6. perc: Először jutott túl a labda Szalánczin, de Juhász kísérletét kivágta Szécsi. Nagy helyzet volt.

6. perc: Jól védekezik a Debrecen második sora, nem nagyon tudunk mit kezdeni ellenük.

5. perc: Szabó lőtt 15 méterről, Szalánczinak nem okozott gondot a középre tartó, nem túl erős lövés.

4. perc: Siska lő a kilencesről laposan, Tombácz megint véd, a labda nálunk, de amikor a DEAC-hoz kerül, akkor ők egyből lőnek, ráadásul jól, nekünk viszont csak két kapura lövésünk volt eddig.

4. perc: Fekete újra lő, ezúttal jobbról, a labda megint a hálónkban táncol, hidegzuhany, 0-2.

3. perc:
Újra a Szegednél van többet a labda, de egyelőre nem tud mit kezdeni a mezőnyfölénnyel. most Tóth lőtt középről Szalánczi kezébe. Az ellentámadásnál Tombácz is bemutatta, nem véletlenül áll a kapuban.

2. perc: Bedobás után újra Fekete lő, ezúttal sokkal rosszabbul. Leforrázta az Armada az UTC-t.

2. perc: Első kapura lövéséből vezet a DEAC: Fekete iramodik meg a bal oldalon és 12 méterről lő a jobb kapufa segítségével a kapuba, Tombácz tehetetlen volt, 0-1.

1. perc:
Egyből beszorul a Debrecen: rögtön kapufával nyitunk Tóth Attila ágyúz a bal kapufára.

1. perc: Az UTC kezdte a mérkőzést.

19:04 Egy perces gyászszünettel kezdődik a mérkőzés: a ma 70 éves korábban elhunyt magyar aranylabdásra, Albert Flóriánra emlékeztek a csapatok.

19:03 Nem kapkodjuk el a kezdést: most zajlik csak a csapatok bemutatása. Előbb a vendég Armada játékosaival ismerkedett meg a publikum, majd a hazaiakat mutatta be a szpíker.

18:59 Az UTC fehér mezben, fekete sortban, fehér sportszárban lép pályára. A debreceniek a szegediek "negatívjai": fekete mez, fehér sort, fekete sportszár.

18:47 Ötödik a hatodik ellen. Az UTC-nek eddig 3 győzelme, 1 döntetlenje és 2 veresége van, a gólkülönbsége 30-29. A DEAC-nak 2 győzelme, 1 döntetlenje és 3 veresége van, a gólkülönbsége 18-21. Bízunk benne, ez ma sokat romlik, ami azt jelenti, gólgazdag mérkőzésen nyer az UTC. 

18:43 Köszöntünk mindenkit az újszegedi sportcsarnokból! Wolf Katira melegítenek a fiúk, persze a művésznő nincs itt, pedig jó volna... Jó 150-en már vagyunk. Ha nem jöttek ki, tartsanak velünk!


Korábban írtuk:
A futsal NB I-ben egyébként legutóbb október 10-én rendeztek fordulót, akkor a szegediek idegenben, az Üllő FC Cső-Montage vendégeként értek el értékes, 4–4-es döntetlent.

– Nem tudom, milyen hatással volt ránk ez a hosszú, háromhetes szünet. Az biztos, hogy a hangulattal, a csapategységgel nem lesz gond, a hétvégi megyei nagypályás forduló viszont sok mindent befolyásolhat. Nehéz hét előtt állunk, hiszen hétfőn bajnokin fogadjuk a Debrecent, aztán szerdán Kispesten magyarkupa-mérkőzést játszunk, pénteken pedig megyünk a Vasashoz ismét bajnokira. Győzni szeretnénk a Debrecen ellen, és ehhez megvannak a nyugodt feltételek – mondta Erhardt Szilárd technikai vezető.

A futsal NB II-ben is hétfőn 19 órától lép pályára az SZTE- EHÖK a Csonka-szakközépiskolában, ahol a Salgótarjánt fogadják Cserenkó Szabolcs tanítványai.

Olvasóink írták

  • 2. Véleményes 2011. november 01. 12:47
    „Kedves deszkás! Lehet ki kellene látogatnod 1 mérkőzésre:) A város szégyene, h más hasonló városokkal ellentétben itt csak 1 db 4000 férőhelyes csarnok van, ahol tényleg elveszik 5-600 ember.
    A képek sajnos tükrözik ezt illetve a tudósító nemtörődömségét, aki csak letudta a dolgát ahelyett, h megfordult volna. <moderálva reklám>”
  • 1. deszkás 2011. november 01. 10:29
    „Azt a rengeteg nézőt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Remek második harmadával nyert a Tisza Volán-MTK

Negyedik meccsén harmadik sikerét aratta a Tisza Volán-MTK OB II-es jégkorongcsapata vasárnap. Tovább olvasom