Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Fekete György kalandos hétvégéje

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának klubmenedzsere, Fekete György a decemberi franciaországi túrán kétszer is nehéz helyzetbe került. Előbb kalandos reggeli futáson vett részt, majd Párizsban már a Berlinbe tartó járaton ült.
Lapunkban már bemutattuk a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának klubmenedzserét, Fekete Györgyöt. Igazi sportbarát, hiszen szeretett játéka mellett rendszeresen mozog, sportol.

Így tett idén december végén Franciaországban, Montpellier-ben is. Vasárnap korán kelt, futni indult. Hozta magával az otthoni szerelését, kissapkáját, széldzsekijét. Elindult, miközben a csapat ébredezett. A Pick játékosai már jóízűen reggeliztek, finom francia sajtokat kóstoltak, dijoni mustárba mártogatták a virslijeiket, amikor Fekete klubmenedzser befutott. Mintha a szálloda szaunájából lépett volna ki, úgy szakadt róla a víz. „Gyuri, te hogy nézel ki?" – tette fel a kérdést Dobozi Iván technikai vezető. „Futottam! Jó sokat!" – válaszolt Fekete György. És ezután elkezdte mesélni kalandos történetét.

„Elindultam szépen, kocogva. Megnéztem futás közben a közelünkben lévő rögbistadiont, majd betértem egy kis utcába. Szép volt, telis-tele pálmafákkal, szép házakkal, kertekkel. Jött még egy utca, még egy, balra kanyarodtam, jobbra, majd egyenesen mentem. Futottam. Ekkor észrevettem, hogy ezt régóta teszem. Nos, ekkor csináltam egy hátraarcot. Futottam tovább. Igen ám, de feltűnt egy autópálya, Nimes felirattal. Jött egy benzinkút, ahol egy színes bőrű hölgy magyarázta el térképén, hogy merre kell visszatalálnom. Az 5 kilométeres futásból kétórás tájékozódási futás lett, legalább 20 kilométert letekertem. Mi ebből a tanulság? Futás közben ne nézegesd a pálmafákat!" – állapította meg a montpellier-i futóbajnok.

Fekete György a számítógépnél nem téved el.  Fotó: Frank Yvette
Fekete György a számítógépnél nem téved el.
Fotó: Frank Yvette

És még nem ért véget a klubmenedzser franciaországi kalandtúrája – Párizsban, a Charles de Gaulle reptéren folytatódott. A Pick csapatának egy órája volt az átszállásra. Mivel hatalmas tömeg hömpölygött, a legtöbb játékos, a csapat mellett dolgozó ember az utolsó pillanatban érkezett a beszállókapuhoz, az 53D jelűhöz. Buszra kellett szállni, mert az Air France gépéhez ez vitte ki az utasokat. Már tele volt a gép, a stewardessek számolták a székben ülő embereket. Egyszer, kétszer, háromszor. Kiderült: két utas hiányzik. A Pick Szeged játékosai mit sem sejtve ültek, néhány utas hőbörgött, hogy miért késünk. Már 50 perce el kellett volna indulni, amikor megjelent az ajtóban egy arab férfi és Fekete György. „Gyuri! Futni voltál?" – szóltak hozzá többen. „Nem! A berlini gépen ültem!" – válaszolt, majd mesélt, újból.

Második rész:
„Még vettem néhány ajándékot, amikor az 53D kapuhoz értem. Mondta a férfi, hogy haladjak, mert indul a gép. Majd miközben magyarázott, hadonászott is. Én nem a busz felé mentem, hanem a folyosó felé vettem az irányt, arra hadonászott. Beléptem a gépbe, a beszállókártyámon lévő 7F hely üres volt, leültem, becsatoltam magam, hátradőltem. Megnyugodtam: megyek haza! Ekkor megszólalt a kapitány: Üdvözlöm önöket a Párizs–Berlin járaton! Felpattantam, hangosan szóltam: Sorry! Jelentkeztem, mint a suliban. Jöttek a légikísérők, majd telefonáltak és intézkedtek. Egy kiskocsira ültettek az arab fiúval, majd átszállítottak a Budapestre induló gépre. Szép lett volna az estét a német fővárosban, Berlinben tölteni!
– zárta a párizsi repülőkaland mesélését Fekete György.

Olvasóink írták

  • 1. TUTI 2012. január 02. 07:25
    „HAJRA PICK SZEGED!!!!
    BUEK!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyilatkozni tudni kell - megyeegyes aranyköpések

A megyeegyben minden találkozó után nyilatkoznak a csapatok edzői, akik bár néha közhelyeket is mondanak, sokszor igazán humoros, esetleg kemény szavakkal élnek. Tovább olvasom