Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Feljutási tervek, fiatal keretek - bemutatjuk a megyeegy csapatait (2. rész)

Labdarúgás, Csongrád megye - Tizenhat csapat részvételével rajtol szombaton a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. Négyrészes sorozatunkban bemutatjuk a mezőny tagjait, megnézzük, hogyan változtak a játékoskeretek, illetve mi a csapatok célkitűzése. Ábécésorrendben haladva a második részben a HFC-t, a Kisteleket, a Makót és a Mindszentet vettük górcső alá.

Az őszi szezon szombaton indul és november 23-án ér véget a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban. Négyrészes sorozatunkban a résztvevőket mutatjuk be.

Hódmezővásárhelyi FC

Már tavaly is megfordult a vásárhelyiek fejében a feljutás és a bajnoki cím gondolata, idén azonban ez egyértelmű elvárás a csapattal szemben. A Makóról érkező Bódi Attila edző kiválóan erősítette meg a keretet, Kovács Krisztián és a négy szerb légiós egyaránt húzóember lehet a HFC-ben, ahonnan több meghatározó játékos is távozott.

Bódi Attila: – Amikor a vezetők felvázolták a terveket, egyértelmű volt, hogy a harmadosztály a cél, tehát a bajnoki cím és a feljutás. Mivel sikerült megerősíteni a keretet, a jelenlegi HFC alkalmas ezek elérésére.

Érkezett: Bertók Gábor (Csongrád-Turbó), Andrej Detki, Zdravko Maravics (Szerbia), Szlobodan Djordjevics, Szasa Nikutovics (mindkettő Tompa), Gábor Viktor (újrakezdte), Juhász II. Sándor (Ausztria), Kovács Krisztián (Mindszent), Szabó Mihály Dávid, Szilágyi Norbert (mindkettő SZEOL SC), Vígh Sándor (Nagymágocs).

Távozott: Bernát Péter (Tiszasziget), Gábor Péter, Keller Zoltán, Jesenszki György (mindhárom Rosmarin Zrt. Mártély), Grósz Márk, Hatvani József (mindkettő Ásotthalom), Konc Adrián (Németország), Kuhár Deniel (Mindszent), Nagyistván Ádám (Tiszajenő), Szabó Márk (SV Türk Genclik Regensburg, Németország), Varga Levente (Lőkösháza), Varga Máté (Ausztria), Vasas Gábor (FK 1899 Szeged).

Célkitűzés: 1. hely.
Bajnoki rajt: szombaton 17 órától idegenben a Csongrád-Turbó ellen.
Tudósítónk: Gyürki István.

Kisteleki TE

A 2011-es bajnok Kistelek tavaly utolsó előtti, azaz 15. lett a megyeegyben, így csak a visszalépéseknek és a SZEOL SC feljutásának köszönhette, hogy nem esett ki. A keret nem változott jelentősen, ám egy évvel dörzsöltebb lett, így a csapat jogosan bízik jobb szezonban és a biztos bennmaradásban.

Czeigersmidt Roland: – Ha jól kapjuk el a rajtot, akkor az első tíz közé kerülhetünk, mert jobbak vagyunk, mint tavaly. Kis túlzással ez lehet az első, de a tizedik hely is. A fiatalok egy évvel rutinosabbak lettek, az edző- meccsek alapján pedig nem egyénileg, hanem csapatként lehetünk sikeresek.

Érkezett: Molnár Alex (Szeged 2011 U21), Tóth István (SZEOL SC U16), Tóth Krisztián (Hajós), Tóth Tamás (Balástya).

Távozott: Bitó Attila (UTC), Getyinás István (Balástya), Rácz Gergely, Koncz Róbert (mindkettő Csengele).

Célkitűzés: 1–10. hely.
Bajnoki rajt: szombaton 19 órától idegenben az FK 1899 Szeged ellen.
Tudósítónk: Bárkányi Péter.

Makó FC

Bódi Attila edző Vásárhelyre távozott, a helyét Frank Csaba vette át a kispadon. A keret együtt maradt, csupán a szerb légiósok távoztak a szezon végeztével, míg az érkezési oldalon több név is szerepel a megszűnő Contitech-Makó II. együtteséből. A Maros-partiak a középmezényben foglalhatnak helyet, de bravúrral elérhetőnek tűnik az érem is.

Frank Csaba: – Hazai alapokra helyeztük a hangsúlyt, makói és Makó környéki játékosokkal vágunk neki a bajnokságnak. A célunk életben tartani a makói futballt, és hosszú távra tervezve minél több fiatalnak játéklehetőséget biztosítani. Erős középcsapat szeretnénk lenni, amely hazai pályán mindenki ellen esélyes a sikerre.

Érkezett: Czebe Norbert (újrakezdte), Farkas Dániel, Kópiás Gergő, Köteles István (mindhárom Makó II.), Kovács Zsigmond (Dunaharaszti), Varga Csaba (Csanádpalota).

Távozott: Rade Csetkovics (Szerbia), Horváth Gábor (Földeák), Alekszandar Jovetics (Kaposvár), Dejan Veszelinov (?).

Célkitűzés: 3–10. hely.
Bajnoki rajt: szombaton 17 órától hazai pályán a Mórahalom ellen.
Tudósítónk: Frank Csaba.

A hódmezővásárhelyi Marton Bence (balra) és a Mindszent új igazolása, a támadó Mihály Róbert már a felkészülési időszakban összecsapott, hamarosan pedig a bajnokságban is megtehetik ezt. Fotó: Tóth Zs
A hódmezővásárhelyi Marton Bence (balra) és a Mindszent új igazolása, a támadó Mihály Róbert már a felkészülési időszakban összecsapott, hamarosan pedig a bajnokságban is megtehetik ezt. Fotó: Tóth Zsolt

Mindszent SE

Átszállójegyet váltott a megyekettőbe a Mindszent, amely a 2013-as kiesése után azonnal visszajutott a megyei I. osztályba, ráadásul tavaly veretlenül lett bajnok. Egy ligával feljebb nehezebb dolga lesz Korom Ernő csapatának, amely a kapusposzton Kovács Krisztián távozásával első ránézésre gyengült, a korábbi megyekettes gólkirály Mihály Róbert érkezésével, valamint a sérülés után visszatérő Muzsik, Szobácsi duóval a többi poszton viszont erősödött.

Korom Ernő: – Nem helyezésben, hanem megszerzett pontszámban gondolkozunk, ez pedig 36-38 is lehet az előttünk álló szezonban. A keret erősödött, biztos vagyok benne, hogy egy osztállyal feljebb is megálljuk a helyünket.

Érkezett: Mihály Róbert, Szél Bence (mindkettő Szentesi Kinizsi), Molnár
Milán (Székkutas), Muzsik Sándor, Szobácsi Roland (újrakezdte).

Távozott: Brizik-Bodrogi Ticián (Rosmarin Zrt. Mártély), Kovács Krisztián (HFC), Nana Roland (Pálmonostora).
Célkitűzés: 9–11. hely.
Bajnoki rajt: szombaton 17 órától idegenben a Szentesi Kinizsi ellen.
Tudósítónk: Blaskó Imre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

UTC Futsal Team: Erősítés? Kevés az esély

Másfél sornyi játékos, közte három válogatott távozott az előző szezonban hetedik UTC FT NB I-es futsalcsapatától. A pótlásuk rendkívül nehéz, sőt szinte már esélytelen. Tovább olvasom