Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Fiatal, de tapasztalt: Fodor Rajmund testvére az SZVPS edzője

Vízilabda, Szeged - A kétszeres olimpiai bajnok szegedi vízilabdázó, Fodor Rajmund öccse, Ádám a Szegedi Vízipóló Suli serdülő csapatának edzője lett. 27 éves kora ellenére már rutinos trénernek számít, nemzetközi tapasztalattal.
– A bátyám már vízilabdázott, amikor én másfél évesen először voltam a meccsein. Akkor még csak játszottam a medence körül, később figyeltem is, mi történik a vízben, aztán ott ragadtam, pólós lettem. Különböző egyéniségek vagyunk, a testvérem több áldozatot hozott a sport és a tanulás terén, és a testi adottságaink is mások, így tudtam, nem leszek olimpiai bajnok. Így jött képbe az edzősködés, amit viszont már én is nagyon komolyan veszek – mesélt a kezdetekről Fodor Ádám, aki kétszeres olimpiai bajnok bátyjától, Rajmundtól is sokat tanult, ezt is kamatoztatja majd a Szegedi Vízipóló Suliban, ahol a serdülő csapat trénere lett.

Edzői karrierjét már 19 évesen építeni kezdte, amikor Lakó Gábor segítője volt a hódmezővásárhelyi fiú csapatnál, majd a városban újraindították a női szakágat, ezt a munkát pedig öt évig segítette utánpótlásvonalon. A két vásárhelyi állomás között nemzetközi tapasztalatot is szerzett.

Fodor Ádám, az SZVPS serdülőinek az edzője. Fotó: Frank Yvette
Fodor Ádám, az SZVPS serdülőinek az edzője. Fotó: Frank Yvette

– Jött egy lehetőség Hollandiában, ahol játékos és edző is voltam egy-egy csapatnál, emellett felkértek, hogy legyek az U17-es válogatott pályaedzője, illetve az U15-ös régiós válogatott trénere. Furcsa volt, hiszen nem értem el komoly eredményeket játékosként, a holland
fiatalok ennek ellenére itták a szavaim, mert tudták, hogy magyar vízilabdázó vagyok – tartott élménybeszámolót Ádám.

A 27 esztendős edző az egyéves kitérő után hazatért, hiszen szerette volna befejezni egyetemi tanulmányait az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karon, ahol rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakon tanul, az SZPVPS-nél pedig hosszú távon szeretné felhasználni eddigi tapasztalatait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utazós csapat a Szegedi TE

Nincs pihenés, nincs megállás, a világkupán elért második hely után már itt az újabb feladat a Szegedi TE férfi tekecsapata számára: a szuperligában szombaton hazai pályán a fővárosi közlekedési alakulat, a BKV Előre következik. Tovább olvasom