Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Fit World: szalagos rögbitől az élvonalig

Nemzetközi tornák, bajnoki érmek, válogatott játékosok – utánpótlás-sorozatunkban az öt korosztályos csapatot működtető szegedi Fit World Sport Egyesület HungaroSun Gorillák Rugby Klubot mutatjuk be.
Öt korosztályban zajlik az utánpótlásképzés a szegedi Fit World Sport Egyesület HungaroSun Gorillák Rugby Klubnál. Az élvonalbeli felnőttcsapattal rendelkező egyesületnél korosztályos válogatottak bizonyítják, a mennyiségi mellett a minőségi munka is adott.

– Az U8-as, az U10-es és az U12-es csapatunk együtt edz, ők 31-en vannak. Itt még mások a szabályok, szalagos rögbit játszanak, amely a fogócskához hasonló testmozgás: nincs fizikai harc, csupán egymás oldaláról kell lelopni a szalagot meccs közben – árulta el Palásti Jenő edző, az egyesület titkára.

A három korosztállyal közösen foglalkozik Bálint Péter, Erdei Kálmán és Mohai Sándor, itt még fiúk és lányok közös csapatban szerepelnek – a szegediek többször is megnyerték már a diákolimpiát.

Kiss Attila (a labdával) az U15-ös csapat egyik alapembere. Fotó: DM
Kiss Attila (a labdával) az U15-ös csapat egyik alapembere. Fotó: DM

– Az U15-ös csapattal én foglalkozom, márciusban kezdtük el szervezni a korosztályt, jelenleg 19 fiú jár hozzám hetente kétszer. Hivatalos bajnokságban még nem szerepelnek, ám több hazai és nemzetközi tornán is jártunk már, szép eredményekkel – mondta Palásti.

A csapat (Antal Tamás, Bab Patrik, Bálint Krisztián, Barna Zsolt, Bitay Gergő, Bozsák Botond, Cselédes-Horváth Viktor, Deák Dávid, Gonda Jakab, Kádár Sándor, Kovács Áron, Kovács Máté, Kiss Attila, Kürti Krisztián, Nagymihály Dominik, Szűcs Ádám) a közelmúltban a belgrádi Bosko Strugar Emléktornán ezüstérmes lett, csak kevesebb szerzett céljuk miatt maradtak le az első helyről. Nagykőrösön szűkebb kerettel vettek részt egy kispályás tornán, ahol veretlenül szerezték meg az aranyat (Antal, Bab, Bálint, Barna, Bozsák, Kádár, Kiss Attila, Kovács Á., Kovács M., Nagymihály, Trnyánszky Milán, Vanyorek László).

– A felnőttcsapat előszobájának számít a juniorgárda, amelyben 16–19 évesek szerepelnek. Ők bajnoki másodikok voltak a 15 fős változatban, a 7-esben pedig harmadikok. Idén utóbbi szakágra koncentrálnak – fogalmazott Palásti, hozzátéve, hogy a felnőttkeret felét a junioroktól érkező játékosok alkotják. A klub korosztályos válogatottakkal is büszkélkedhet: a csehországi U20-as Európa-bajnokságon hetedik magyar csapatnak Báló Norbert, Iván András, Kálmán Benedek, Kómár Tamás, Kovács Manó Márk, Márki Roland és Petrov Tamás volt a tagja.

– Szeretnénk tovább szélesíteni a bázisunkat, így mindenkit várunk szeretettel az Etelka sori edzéseinken. A kicsiknek szerdán és pénteken, az U15-ösöknek kedden és csütörtökön 17 órától van tréningjük – mondta végül Palásti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi Kerékpáros SC: harmadik helyen zárták az évet

Három arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel gyarapította éremtábláját a Szegedi Kerékpáros Sport Club a Rajka és Dunakiliti között megrendezett páros időfutam- bajnokságon. Tovább olvasom