Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Fodor Rajmund Szaúd-Arábiában - itt és ott

Budapest - A szegedi születésű Fodor Rajmund kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó jelenleg Szaúd-Arábiában légióskodik, nyáron Máltán pólótábort szervez fiataloknak. A 36 éves játékos családjával Budapest mellett él. A kétgyermekes apukával itthon, Magyarországon beszélgettünk.
– Újra itthon?
– Múlt vasárnap értem haza Szaúd-Arábiából, most, hogy nincs bajnokink, itthon lehetek.

– Más világ az arab világ?
– Más világ! Nem akarok senkit sem megbántani, így maradjunk csak ennyiben! Nyilvánvaló, hogy nekünk, európai embereknek furcsa az ő életük, nekik pedig az európai élet.

– Jó csapat az Al-Hobar?
– Megnyertük az arab Bajnokok Ligáját, és esélyünk van arra is, hogy aranyérmesek legyünk a szaudi bajnokságban. Edzőmmel, Kásás Zoltánnal nagy élmény együtt dolgozni, ő garancia lehet a bajnoki címre.

– Kint is él?
– Nem, csak a meccsekre kell kijárnom. Éppen ezért vagyok most is itthon, mert szünet van a pontvadászatban. Így könnyebb az élet, együtt lehetek a családommal.

Fodor Rajmund gyermekeivel
Fodor Rajmund gyermekeivel

– Milyen a bajnokság színvonala?

– Hat külföldi szerepel a ligában. Nem tucatjátékosok, olyan vízilabdások, akik nemzetközi szinten is letettek már valamit az asztalra. Mivel a külföldi a külföldit fogja egy-egy meccsen, nincs könnyű ellenfelem. Jóformán olyan, mintha egy erős bajnokságban játszanék. Az Al-Hobar a magyar bajnokság középcsapatának számítana. Sok mindent meg kellett szokni, például az egyik legfontosabbat, hogy az arab csapattársamtól ne várjam vissza a passzt, még akkor sem, ha tuti helyzetben vagyok.

– Akadnak érdekes dolgok az országban?
– Úgy gondolom, hogy az arab mentalitást senkinek sem kell bemutatni. Ha itt egy vezető felhergeli magát valamin, akkor születhetnek meglepő dolgok. Akár a bajnokság menetrendjét is képesek megváltoztatni menetközben, ha valamin felhúzzák magukat.

– A mostani játék már levezetésnek számít?
– Többen mondták, hogy nem szabad egyik pillanatról a másikra befejezni a játékot. Jól jött az arab ajánlat. Jó kondiban vagyok, hazánk egyik legjobb csapatának, a Vasasnak az edzéseit látogatom, így megfelelően, kiváló játékosok között edzhetek.

Más világ. Fodor Rajmund (jobbról) és arab csapata, az Al-Hobar.  Fotók: DM/DV
Más világ. Fodor Rajmund (jobbról) és arab csapata, az Al-Hobar.
Fotók: DM/DV

– Jár még haza Szegedre?

– Ritkán. Minden a fővároshoz köt. Itt élünk feleségemmel, a hat és fél éves lányommal és a két és fél éves kisfiammal. Maradtak Szegeden rokonok, barátok, de ritkán jutok már haza.

– Nyáron évek óta tábort szervez Máltán. Vonzza az edzői pálya?
– Három éve kezdtem el vízilabdasulit szervezni a szigetországban. 14 és 18 év közötti fiatalok jönnek hozzánk. A póló mellett az angolnyelv-tanulás is fontos szerepet tölt be. A napi két edzés mellett kétszer 90 perc angoloktatás is a programban szerepel. Hétvégeken kirándulunk, olyan kikapcsolódási lehetőségeket nyújtunk, amelyek nagy élményt jelentenek mindenkinek. Nem edzősködök, és nem is akarok. Nemzetközi üzleti főiskolát végeztem, így inkább a táborszervezés, annak irányítása foglalkoztat. Igaz, a tréningeken mindent a srácokkal végzek a vízben, ott vagyok közöttük edzéspartnerként. Jó példát mutatni nekik, amit nagyon élveznek.

– Érdekes dolgot említett: minden évben nyert valamit eddigi pályafutása alatt.
– Ezt kevesen tudják. 1991 óta mindig valamit sikerült bekasszíroznom. Volt ebben olimpiai bajnoki cím, vb-arany, világkupa-elsőség, junior vb- és Eb-diadal, magyar bajnoki aranyérem és még sok-sok érem. Idén sem maradtam győzelem nélkül, már megvan az arab BL-siker, és bízom benne, hogy a tavalyi bajnoki elsőséget új csapatommal Kásás Zoltán edző vezetésével is sikerül elérnünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei foci: nyert a Szeged 2011 és a Volán is

Szeged NB II-es és NB III-as labdarúgócsapata is nyert szombaton. Tovább olvasom