Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Fókuszban a megyeegy II.: hiányoztak a bravúrok

A megyei labdarúgó-bajnokság őszi idényének zárultával az elmúlt fél szezonról kérdezzük a csapatokat. A második részben a „megyeegy" 7–11. helyezettje került fókuszba. Három állandó kérdésünk: 1. Ezt várta az ősztől? 2. Ki(k)nek a teljesítményével elégedett? 3. Mikor kezdik a felkészülést?
A középmezőnyben, a 7–11. helyezett csapatok között akad olyan, amely előrébb szeretett volna végezni, más viszont elégedett a pozíciójával.
7. Ásotthalom 24 ponttal. Hevesi Tibor edző, 1.: – Nem ezt vártam, de a játékosállomány az utolsó pillanatban nem úgy alakult, ahogy szerettem volna, így viszonylag szűk kerettel vágtunk neki az ősznek. Ez okozta aztán a helyezésbeli eltérést, hiszen én az első ötbe vágytam. 2.: – Pontozom a játékosokat minden meccs után, itt Vastag Balázs lett az első, vele voltam a leginkább megelégedve. 3.: – Terembeli és szabadtéri lehetőségeink is vannak, én inkább a kinti edzések híve vagyok, és csak indokolt esetben választom a sportcsarnokot. Várhatóan január második felében vágunk neki a munkának.

8. Kiskundorozsma 23 ponttal. Ottlik Sándor edző, 1.: – Az első számú cél egy stabil megyei I. osztályú csapa kialakítása volt, hiszen teljesen új összetételű kerettel vágtam neki az idénynek. A középmezőnyben végeztünk, ez reális. A kezdeteknél már tudtam, kitől mit várhatok, ha elvégezzük a munkát. Csapatszinten ennyire tellett, de ha a továbbiakban is tudunk harmonikusan együtt dolgozni, akkor az előrelépés sem lehetetlen, bár nálunk most nehéz idők következhetnek. Remélem, bármi történjék is, Dorozsmán marad megyei I. osztályú a csapat. 2.: – Rutinjukból eredően az idősebb játékosok voltak a húzóemberek, szinte mindig hozták, amit kellett. A fiataloknak másfél-két év kell, mire ők is eldönthetnek mérkőzéseket. 3.: – Nem tudom, mit hoz a jövő a csapat és a saját életemben sem.

9. Balástya 21 ponttal. Hódi Mihály edző, 1.: – Határozottan csalódás ez az ősz minden szempontból. Sokkal többet vártam a csapattól, szerencsénk sem volt, hiszen ahogy számoltam, kilenc pontot ajándékoztunk el, azzal pedig nem itt állnánk. Az első meccs már meghatározta az őszünket, amikor az Ülléssel döntetlent játszottunk. Az a mérkőzés olyan volt, mint az egész idényünk. Kiemelném a Csongrád elleni idegenbeli sikert, de ebből a fajta bravúrból kevés volt. A balástyai vezetők szerencsére mindenben támogatnak bennünket. 2.: – Mindig csapatban gondolkodom, de Zámbori Gábor igazi vezéregyéniség volt, Takács András posztját megtalálva ki tudta hozni magából a maximumot, rajtuk kívül még Bálint Dániel emelhető ki. 3.: – Január 13-án van az első edzés, teremben és szabadban is mozgunk, bízom benne, hogy a keretet együtt tarthatom.

10. Nagymágocs 17 ponttal. Györgyi István edző, 1.: – Az utolsó öt fordulóban, amelyben én ültem a kispadon, szerettem volna, ha hozzáállásban és akaratban is olyat produkálunk, amely megalapozhatja a bennmaradást. Ez a szerzett tíz ponttal sikerült is. A tavaszi célunk egy stabil megyei I. osztályú csapat kialakítása lesz. 2.: – Megint csak öt meccsről beszélnék: a szűk keret ezen időszak alatt is tette a dolgát, egyénileg nem emelnék ki senkit. 3.:

– Január közepén kezdünk, szabadtéren van világításunk, ha esetleg rosszak a viszonyok, akkor pedig a terem jön szóba. Az edzőmeccsek lényegesek lesznek.

11. UTC 15 ponttal. Pálfi Zoltán edző, 1.: – A kötelezőket hoztuk, a bravúrt azonban hiányoltam. A közvetlen riválisok ellen nem volt különösebb gond, megszereztük, amit kellett, ám néhány pont több rutinnal, nagyobb odafigyeléssel a miénk lehetett volna. 2.: – Balogh Norbert maradéktalanul jól teljesített, Erhardt Szilárd főleg az első tíz fordulóban vitte hátán a csapatot, míg a többiek átlagot hoztak. 3.: – Január 25-én kezdünk, a Kertész utcai pályán addigra elkészül a világítás, míg február 2-án egy szűk hétre Recsk mellé, Szajlára utazunk edzőtáborba.

Bírói tanfolyam

Alapfokú játékvezetői tanfolyam indul Csongrád megyében is 14 éven felüli hölgyek és férfiak részére. A tanfolyam helyei: Szeged, Szentes, Hódmezővásárhely. Jelentkezni a Csongrád megyei Labdarúgó-szövetség számain (62/426-940, 30/205-7539) lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

BL: a Tottenham, a Schalke, a MU és a Barcelona nyerte meg a csoportját

Véget értek a csoportmeccsek a labdarúgó Bajnokok Ligája A, B, C és D csoportjában. Ebből a négy… Tovább olvasom