Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Fordulóponttól az alapokig

Évértékelő és az új esztendőt tervező beszélgetésre invitálta a sajtót a Tiszavirág étterembe a Szegedi Vízipóló Suli. Utánpótlástornák, hazai rendezés, felnőttcsapat, toborzás – 2015 is mozgalmas lesz a klub életében.
Nagyon sok minden történt a Szegedi Vízipóló Suli életében 2014-ben – Mód Péter elnöknek nem is volt egyszerű mesélnie az elmúlt esztendő kihívásairól és az új tervekről.

– Fordulópont volt a tavalyi év, hiszen egy utánpótláscsapattal eljuthattunk az Egyesült Arab Emírségekbe és Olaszországba is. A nyári, saját rendezésű Tiszavirág-kupa a hazai és a nemzetközi szövetség elismerését is kivívta, eközben a létszámunk fokozatosan növekedett – sorolta Mód, majd az idei tervek következtek: – Augusztus 21–24-én ismét megrendezzük az U20-as Tiszavirág-kupát, amelyen a szerb, a montenegrói, az ausztrál és a magyar válogatott teszteli élesben az új szabályokat, így a 25 méteres pályát, a kisebb méretű labdát, a kevesebb embert a vízben és a kevesebb támadóidő. Ezen kívül Olaszországban, Lignanóban 122 csapat között szerepelhetnek az U11-eseink – a világ legnagyobb utánpótlástornája lesz. Régi vágyam, hogy térségi bázis legyünk, ennek első lépcsője az algyői toborzó. A magyar szövetség törekszik arra, hogy a kistérségeket is bevonja a vízilabdaképzésbe, Algyőn pedig adott az alsóbb korosztályok képzésére alkalmas uszoda és sportiskola.

A klub működése példaértékű, Szabó Zoltán szakmai igazgató is arról beszélt, mennyire fontos a folyamatos megújulás, az ötletelés és az a koncepció, amely mentén elindultak.

– Öt év múlva okosabbak leszünk, de reményeim szerint jó dolog, hogy ezer szállal a szegedi vízilabdához kötődő edzők, szakemberek, játékosok dolgoznak az utánpótlásban. Zsigri Bence, Kiss Csaba, Molnár Péter, Fodor Ádám, Lehmann István egyaránt olyan tréner, akit nem kellett bemutatni a gyerekeknek. Fiatalemberek, és nemcsak a parton, hanem adott esetben a vízben is meg tudják mutatni, mit és hogyan kell helyesen csinálni. A lehető legmélyebben próbálunk az alapokig visszanyúlni, azaz az úszás és az alaptechnika elsajátítását már a hatéveseknél elkezdjük. A sokadik, amit mi csinálunk először... Kedden indult el az a program, amelyben a gyerekek létszámban, elkötelezettségben, vízilabda-szeretetben, szárazföldi alapképességben olyat kapnak, amely kulcs lehet a Szegeden maradásukban. Eltaláltuk az igényt, azaz összejött annyi gyerek, amennyivel számoltunk, szeptembertől pedig újabb 30-40 gyereket várhatunk az SZVPS Nano csoportba – jegyezte meg Szabó Zoltán.

Nemcsak az utánpótlásban, hanem a felnőttcsapat életében is fordulópontot hozott a nyár – sok-sok helyi játékossal megfiatalodott, átalakult a Tiszavirág Szeged Diapolo kerete.

– Úgy értelmeztük a nyári helyzetet, hogy itt a lehetőség a saját nevelésű játékosok szerepeltetésére. Olyan cél van az ifik előtt, amely tíz éven keresztül megfoghatatlan volt a világszínvonalú csapat közelében. A beépülésük most egyszerűbb, és a későbbi nagy célok megfogalmazásakor már velük számolva tervezhetünk – tette hozzá végül Szabó Zoltán.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiszavirág-Szeged: nincs feltett kéz

Az E.ON férfi vízilabda OB I alapszakasza a 17. fordulóval folytatódik: a Tiszavirág Szeged Diapolo… Tovább olvasom