Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Főszerepben a munka és a tanulás

Ökölvívás - A Szeged BC 54 kg-os ökölvívója, a többszörös bajnok Oltványi Dávid (26) úgy döntött, egyelőre lemondja a válogatott edzőtáborokat, és a sport helyett inkább a tanulásra és a munkára fordítja az energiát.
– Hogy tetszik az EU-s bajnokságon szereplő magyar ökölvívó-válogatott névsora?
– Erre a keretre számítottam. Ez a verseny nem az első számú bokszolókról szól, hanem inkább a fiatalok utaztak el Belgiumba, hogy egy-két stabil kerettag pihenjen. Főleg felmérő jellegű viadal, ahol nem elsősorban az eredmény számít.

– Akkor azért nem találkozhattunk az 54 kg-ban Oltványi Dávid nevével, mert ő a súlycsoport első számú bokszolója? Vagy esetleg más oka van a távolmaradásának?
– A főiskolai tanulmányaim utolsó időszakában vagyok, a sok verseny miatt elcsúsztam, ám szeretném befejezni, valamint adódott egy munkalehetőség is, és én éltem vele. A bokszért egy fillért sem kapok, élni viszont kell. Heti négyszer, ötször ugyanúgy lejárok, amikor pedig tehetem, többször is megyek Gál László edzésére, de január 1-je óta néhány tornát kihagytam, mert lemondtam a válogatott edzőtáborokat is. Kiléptem az életbe, a jövőmet meg kell alapoznom, és ezt a sporttal nem lehet.

Oltványi nehéz lépésre szánta el magát. Fotó: Schmidt Andrea
Oltványi nehéz lépésre szánta el magát.
Fotó: Schmidt Andrea

– Eb-n, vb-n szerepelt, többszörös magyar bajnok, élete a boksz. Amikor erre a végső elhatározásra jutott, nem érzett csalódást?
– Inkább azt mondanám, egyfajta kétség gyötört. Ha dolgozom, kevesebb idő jut az edzésre. Ha viszont edzek, akkor meg hol a megélhetés? Sajnos lépnem kellett, és ezt éreztem a legbiztonságosabb megoldásnak.

– Lemondott a 2012-es olimpiáról is?
– Határozottan kijelentem, hogy nem! Ez pillanatnyi állapot, muszáj volt most így döntenem. Rendbe kell hozni az életemet, ennek az ára viszont az, hogy nem tudok a válogatott edzőtáborokba elutazni.

– Ha valóban így tervezi, mikor kell visszatérnie a hazai ökölvívóéletbe?
– Ezek az évek is beleszámítanak az olimpiai felkészülésbe, így már most is menni kellene a viadalokra. De azt gondolom, ha jövőre bekapcsolódom, akkor még reálisan számolhatok a kvalifikációs versenyeken való indulással.

– Átalakulhat a súlycsoport addigi erőviszonya, vagy a jelenlegi helyzet egyelőre nem változik?
– A legutóbbi ob-n a döntőben azt a Kaluczát vertem, aki most lefogyasztott 51 kilóra, így mivel én nem indultam idén sehol, az 54 kg-ban akkor harmadik pécsi Lakatos Krisztiánt vették előre, aki Kaluczától kikapott. Most ő a potenciális ellenfél, őt kell majd „felborítanom", azaz határozottan legyőzni úgy, hogy ne legyen kétség, ki a jobb.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éremátadó az Universitas Szegednél

Az Universitas Szeged női vízilabdacsapata megnyerte az OB I B-s bajnokságot, az aranyérmeket a Híd Caféban vehetik át a lányok. Tovább olvasom