Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Főszerepben a szegedi röplabdás fiatalok

Öt szegedi fiatal röplabdás is főszereplője volt a magyar férfi ifjúsági válogatott bulgáriai sikerének: Kelemen István együttese Gabrovóban kiharcolta az Európa-bajnoki részvételt.
Románia, Törökország, Bulgária, Németország. Az országok névsorát nézve nem tűnt egyszerű feladatnak a magyar ifjúsági férfi röplabda-válogatott feladata a bulgáriai Gabrovóban: ebben a mezőnyben kellett minimum másodiknak lenni ahhoz, hogy a csapat kijusson a hollandiai Európa-bajnokságra. Ám sikerült: a magasabban jegyzett törököket, a kontinens egyik legjobbjának számító németeket és a románokat legyőzte a csapat, csak a hazaiaktól kapott ki, így kijutott az Eb-re, ahonnan majd az első nyolc utazhat az olaszországi világbajnokságra. A menetelésnek tevékeny részese volt a HPQ-Szeged öt tehetsége, Oltványi Olivér – aki a válogatott csapatkapitánya is –, Babanyecz Roland, Szathmári Máté, Csányi Dániel és Bitó Attila, közülük Oltványi, Babanyecz és Csányi alapember volt a szövetségi kapitány, Kelemen István együttesében.

Ha összegezzük, mi is történt az elmúlt bő fél évben a HPQ-Szegednél, akkor kijelenthetjük: újra napfényes a szegedi röplabda jövőképe! A gárda előbb feljutott a kiemelt csoportba, a legjobbak közé, aztán már az is biztos, hogy a négy között zárja az alapszakaszt, így lépéselőnyből indul a folytatásnak, Nacsa Gábor révén újra van válogatott játékosa a HPQ-nak, és most itt a fiatalok nagyszerű sikere. A klub egyértelműen arra törekszik, hogy megtartsa értékeit, és ha a közeljövőben hosszú idő után újra dobogóra állhat majd a hazai bajnokságban a csapat, ott zömében saját nevelésű, szegedi születésű játékosok legyenek.

A szegedi ötös fogat (balról): Szathmári Máté, Oltványi Olivér, Bitó Attila, Csányi Dániel, Babanyecz Roland. Fotó: Schmidt Andrea
A szegedi ötös fogat (balról): Szathmári Máté, Oltványi Olivér, Bitó Attila, Csányi Dániel, Babanyecz Roland. Fotó: Schmidt Andrea

A nemzeti együttes kapcsán ha a múltban egy kicsit kutakodunk, kiderül, magyar utánpótlás-válogatott legutóbb 2005-ben szerepelt Európa-bajnokságon, akkor a női ifjúsági csapat Észtországban játszhatott. A férfiak közül Kelemen István juniorválogatottja 2004-ben vett részt kontinensviadalon.

Boldog ifik

A HPQ-Szeged ifjúsági röplabdásai így vélekedtek a továbbjutásról.

Oltványi Olivér, a válogatott csapatkapitánya: – Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, mindenki a legjobbjára törekedett. Figyelmesen, összeszedetten játszottunk az egész tornán, ez meghozta a sikert.

Bitó Attila: – Sokat dolgoztunk ezért az eredményért, a hasznos felkészülési tornákon és mérkőzéseken nemzetközi tapasztalatot szereztünk, amelyet hasznosítottunk Gabrovóban.

Csányi Dániel:
– Válogatottunk rendkívül összetartó, nagyon jó a csapategység, ez nagyban hozzájárult a sikerhez.

Babanyecz Roland:
– Nagyon kemény volt, ahogyan január elsején elkezdtük az edzőtábort, de ha nem ilyen, nagyon szenvedtünk volna Bulgáriában. Ráadásul életem első repülőútja volt, óriási élmény! Még a helyi nézők is megszerettek minket.

Szathmári Máté:
– Nem gondoltam volna, hogy sikerül! Megérte az izsáki edzőtábor szenvedése!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged Beton: Sérültek a gólvágók

Vasárnap 17.30-kor Újvidéken a szerb Vojvodinával találkozik a Szeged Beton férfi pólócsapata: a… Tovább olvasom