Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Főszerepben a tömegsport - öt nagyszabású esemény Szegeden

Öt nagyszabású tömegsportrendezvénnyel készül a tavaszra a Szegedi Sport és Fürdők Kft. – jelentették be ma a szegedi Alabárdos étteremben tartott sajtótájékoztatón.
– Legyenek bármilyen gazdasági nehézségek, teljes mellszélességgel kiállunk a tömegsport mellett – közölte Halászevics Péter, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. szervezője a tegnapi sajtótájékoztatón.

Ennek érdekében a kft. júniusig öt nagyszabású, több száz résztvevőt megmozgató sporteseményt szervez. Az elsőre már a hétvégén sor kerül, március 3-án, szombaton rendezik meg ugyanis a Sziki gyalogos teljesítménytúrát, amelynek útvonala a dorozsmai és zsombói tanyavilágon keresztül vezet.

– A gyalogtúra az EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012 rendezvénysorozat része, csakúgy, mint a rakparti futás vagy a homokháti kerekezés és az Érj Át! távúszás – tájékoztatott Károlyfalvi Zsolt ügyvezető igazgató. Ezek mellé csatlakozik a K&H olimpiai futónap április 22-én a maga 3,5 kilométeres távjával és Dóm téri rajtjával.

Halászevics Péter, Gusztos Gábor sportszervező, Károlyfalvi Zsolt, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója, Páger Zoltán és Tóth Eszter, az EDF DÉMÁSZ kommunikációs munkatársa a sajtótájék
Halászevics Péter, Gusztos Gábor sportszervező, Károlyfalvi Zsolt, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója, Páger Zoltán és Tóth Eszter, az EDF DÉMÁSZ kommunikációs munkatársa a sajtótájékoztatón.
Fotó: Frank Yvette

Az EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012 versenysorozat már országos szinten tavaly kezdetét vette, összesen 40 ezren, Csongrád megyében négyezren mozogtak ennek keretében. A szabadidős rendezvénynek komoly tétje is van, ugyanis a legalább tíz pontot elérő amatőr sportolók közül országos szinten kisorsolnak nyolc főt, aki az EDF DÉMÁSZ támogatásával végigszurkolhatja a londoni olimpiát, élőben biztathatja például Douchev-Janics Natasát és Vajda Attilát. Továbbá aki részt vesz bármelyik távon, azon a napon az ezt igazoló rajtszámmal tízszázalékos kedvezménnyel étkezhet az Alabárdos étteremben.

És hogy hogy lehet tíz pontot elérni? – Minden rendezvényen különböző távok közül lehet választani. A gyalogtúrán lesz 7 és fél, 15, valamint 28 kilométeres útvonal, amelyeket adott szintidőre kell teljesíteni. A rakparti futáson május 6-án 5 és fél, 11 és 22 kilométer között lehet majd választani, a Maty-érről induló június 3-i homokháti kerekezésen 20, 30 és 85 kilométeres távok lesznek, míg a június 23-i Érj át! távúszáson, szintén a Maty-éren csak két táv, 2 és 4 kilométer lehet a penzum. A legkisebb távokért 1 pont, a középtávért 2, a hosszúért pedig 4 pont jár, ilyenből kell tízet összegyűjteni ahhoz, hogy valakinek esélye legyen a londoni utazásra – tette hozzá Páger Zoltán sportszervező.

Az első rendezvény tehát szombaton rajtol a dorozsmai Orczy István Általános Iskolától, nevezni fél 8-tól 9 óráig lehet a helyszínen. Akinek további információkra lenne szüksége, az a www.szegedsport.hu weboldalon találhat részleleteket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Második vonal – a kosárlabdától a kézilabdán, a tekén és az asztaliteniszen át a jégkorongig

Eredmények alsóbb osztályú csapataink hétvégi mérkőzéseiről. Tovább olvasom