Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 5°C | 12°C Még több cikk.

FTC-Szeged Beton 10-9

Gyenge játék után egy góllal, 10-9-re kapott ki a Szeged Beton csapata az FTC-től a LEN-kupa nyolcaddöntő első mérkőzésén a Kőér utcában.

LEN-KUPA NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Budapest, Kőér utca, 250 néző. Vezette: Tulga (török), Bonnay (francia)

FTC-SZEGED BETON 10-9 (2-2, 4-3, 2-1,2-3)

FTC: Jászberényi - Balatoni 1, Weszelovszky 4, Máthé, Steinmetz, Czigány, Tóth M. 1. Csere: Mátyás 3, Bús, Babay, Tóth B.1. Edző: Godova Gábor.

BETON: Baksa - Juhász 1, Vindisch, Komlósi, Molnár, Somogyi 5, Lehmann 1. Csere: Török 1, Varga, Busila, Kayes 1, Ágner. Edző: Kásás Zoltán.

 

Megérkezett Bendegúz

Alig ért véget a találkozó, máris csörrent Ágner Zoltánnak, a Szeged balkezesének mobilja. Felesége, az egykori kosaras, Kováts Nóra azért hívta, hogy tudassa férjével, immár apuka is, Bendegúz (súlya: 3450 gramm, magassága: 50 cm) ugyanis 14 óra 9 perckor megszületett. A pici és anyukája is jól van, az apukával pedig madarat lehetne fogatni.

Emberelőny: 9/5 ill. 8/3.

Ötméteres: 3/3 ill. 1/0.

Kipontozódott: Busila (26. perc), Lehmann (27. perc)

Kásás Zoltán: Az elején nagyon sok helyzetünk kimaradt, előnyben nem azt csináltuk, amit megbeszéltünk, és hátrányban sem jeleskedtünk. Ha kijavítjuk a hibáinkat, meglesz a továbbjutás, de ha így játszunk mint ma, akkor nehéz dolgunk lesz.

4. negyed (2-3)

8. perc:
Molnár szerez labdát, 45 másodperccel a vége előtt Kásás Zoltán kér időt. Elveszik a bírók a labdát, ilyen nincs! Szűk fél perc vissza, időt kérnek a hazaiak. Ismét hangosak a szurkolók. Még van idő feldobni a labdát, bár Baksa picit elaludt. Mire Juhászhoz ér, lejár az idő. Egy góllal kikap a Beton az FTC-től. 10-9.

7. perc: Komlósi tisztán, de szétlövi a kapufát. Miért nem tudunk egyenlíteni?

6. perc: Már nem találunk szavakat Somogyi játékára. Bár elmondható lenne ez az egész csapatról. Tóth Bence lő szélről, de Baksa rajta volt. 10-9.

5. perc: Egy másodperc volt a támadóidőből, amikor Varga ellen fújnak ötméterest. Baksa-Weszelovszky párharc győztese ismét az utóbbi. 10-8.

4. perc: Somogyi az egyszemélyes Beton ma, előnyből szerzi negyedik találatát. 9-8.

3. perc: Két embert is kiszórnak a bírók, de megúsztuk a fórt. Juhász gondolkodik, majd telibe vágja a hazai kapust. Komlósi ellen ítélnek büntetőt. Weszelovszkyval nem bír Baksa. ISmét kettő oda. 9-7.

2. perc: Török is feliratkozik a gólszerzők közé. Jó lenne felpörögni a végére, kell a győzelem. 8-7.

1. perc: Babay és Balatoni közös erővel hozza el a labdát, majd Török Juhásszal karöltve szerzi azt vissza. Nem sokra jut a szegedi támadás, kontrát fújnak a bírók.

3. negyed

8. perc: Juhász gyenge kisérlete után Czigány távolról, de Baksa véd. Marad a 8-6.

7. perc: Komlósi üresen, a kapu viszont nem. Sajnos Jászberényi mindig jó helyen van. Baksa hárít a túloldalon.

6. perc: Ismét hangosak a szurkolók, ők is látják, ma nem megy a Betonnak. Azért a bírók a Fradira is figyelhetnének, Molnárt hárman húzzák vissza.

5. perc: Máthéval küzd Vindisch, mérgében lő, de sajnos ez sincs bent. Újabb mélypont, hazai időkérés után Mátyás szerzi harmadik gólját. 8-6.

4. perc: Molnár két emberrel küzd, nem tudott pontosan célozni, így Jászberényibe vágja a labdát.

3. perc: Előnyben a Szeged, ebből gól kell! Ilyen nincs! Molnár a nehezét megoldja, majd a kapu tetejére húzza a labdát. Weszelovszky bosszulja meg a kiállítást. Ismét vezet az FTC. 7-6.

2. perc: Somogyi tartja bennünk a lelket, pazar bombával egyenlít. 6-6.

1. perc: Vindischnek ma nincs szerencséje, Balatoni megint gyorsabb volt. Weszelovszky lő, Baksa hárít. Molnár pattint távolról, de éppen elkerüli a kaput.

Elég álmosan kezdődött a mérkőzés, a Beton fut az eredmény után. A második negyed végén már voltak szép gólok, jó megmozdulások, ha ez folytatódik a második játékrészben, akkor a szegediek kerülhetnek ki győztesen.

2. negyed (4-3)

8. perc:
Rengeteg idő van még hátra, de Somogyi kapkod. Elég veszélytelen kísérlet. Varga szabálytalankodik, megvan a Fradinak is az első ötméteres. Weszelovszkynak segített a kapufa is. Lehmann a végén még betalál, ezzel 6-5.

7. perc: Somogyi nem hagyja magát, fórban szerzi második találatát. 5-4.

6. perc: Felcsillantak a remények a jobb játékra, Kayes centerből lő tanítanivaló gólt. NEm sokáig örülünk, Balatoni állítja vissza a kétgólos hazai előnyt.5-3.

5. perc: Török távolról, de ezt is hárítja a zöldek kapusa. KIcsit alszanak a fiúk, Tóth Bence úszott meg a szélső védők között. 4-2.

3. perc: Az FTC-nek nincs gondja az emberelőnnyel, Mátyás talál be ismét. Újra a hazaiaknál az előny. Török Béla előnyben vágja Jászberényibe a labdát. Nagyon felélénkültek a hazai drukkerek, zeng a Hajrá Fradi! 3-2.

2. perc: Előnyben a Beton, de Komlósi és Ágner is kapufát lő. Pedig ez de kellett volna!

1. perc: Török hozza el a labdát, indulhatnak a a vendégek. Somogyi próbálkozik, de elég veszélytelen kísérlet. A túloldalon Weszelovszky lövi szét a kapufát.

1. negyed (2-2)

8. perc:
Nincs gól a szegedi támadásból, az FTC viszont utolsó utáni pillanatban egyenlít. A negyed vége 2-2.

7. perc: Somogyi elégeli meg a passzolgatást, hatalmas gólt lő. Vezet a Beton. 1-2.

6. perc: Megtört a jég, Juhász fórból egyenlít. 1-1.

5. perc: Lehmann veszti el a labdát, majd ki is állítják. Még jó, hogy van egy Baksánk a kapuban, Tóth Márton lövését védi.

4. perc: Ezt most megúszta a Beton, Baksa hárítja Mátyás bombáját. Juhász labdáját kiejti Lehmann a kezéből, ketten vetődnek rá, megint jöhet az FTC.

3. perc: Ismét egy kihagyott támadás, a Mátyás viszont könyörtelen. Előnybből szerzi meg a vezetést a hazaiaknak. 1-0.

2. perc: Nincs gól az első szegedi előnyből, pedig Komlósi térdig kiemelkedett centerben, de Jászberényibe húzza a labdát. Mátyás ellen fújnak a bírók, de Vindisch ötösét fogja a kapus. Ez nem indul túl jól.

1. perc: Ez szokatlan kezdés, Vindischt egy karcsapással verte meg Balatoni. Nincs nagy gond, hibát fújnak a bírók. Jöhet a Szeged.

Az ünnepélyes bemutatás után a csapatok a vízben, csöndben várják a kezdést. Nagyon pontosak a játékvezetők.

Korábban

Magyar csata, FTC–Szeged Beton párharc a férfi vízilabda LEN-kupa nyolcaddöntőjében. Az esélyekről a két László, Baksa és Weszelovszky nyilatkozott.

A Szeged Beton kapusa, Baksa László 2006 nyarától erősíti a Tisza-parti gárdát, előtte kizárólag a Fradi kapuját védte.

– A múltamat nem tagadom meg, a mai napig szeretem a Fradit, de három éve számomra természetesen csak a Szeged számít – jelentette ki Baksa. – A presztízs még mindig él, de nekem a többi magyar élcsapat elleni találkozó is az. Egyrészt a legjobbakkal szemben játszani mindig élmény, másrészt kihívás, lévén, hogy a válogatottság szempontjából a riválisaim védik a vetélytársak kapuját.

A Beton portása a Vasas elleni mk-elődöntőt betegség miatt elmulasztotta, de azóta teljesen felépült.

– Rendben vagyok, alig várom már, hogy elkezdődjön a csata. A továbbjutást illetően nincs kétségem afelől, hogy a Szeged jut a nyolc közé. Már vasárnap is nyerni akarunk, olyan eredményt elérni, hogy ne kelljen idegeskednünk a december 16-i visszavágón.

 Weszelovszky László ellentétes utat járt be, a nyáron ő a Szeged sapkáját cserélte el a Fradiéra.

– Nem könnyű a helyzetünk, ugyanis két román légiósunk, Dunca és Georgescu késői nevezés miatt a LEN-kupában nem szerepelhet – mondta a bajnokságban százszázalékos zöld-fehérek tar fejű gólvágója, aki a Beton előző évadbeli LEN-kupa-győzelméből oroszlánrészt vállalt. – Nélkülük sem vagyunk esélytelenek, vasárnap mindenképpen győznünk kell, a visszavágón pedig megőrizni az előnyünket.


Az egymást kiválóan ismerő pólósokat megkértük, mondjanak véleményt a másikról:

– Baksa Laci komplett kapus, bravúrok sokaságára képes, ráadásul a védelmet is jól irányítja – jellemezte ellenfelét Weszelovszky. – Ha sikerül a meccs elején egy-két góllal „megzavarni", akkor könnyebb lehet utána a helyzetünk, ha nem, akkor úgy járhatunk, mint a Vasas a Szegeden 4–4-re végződött összecsapáson.

– Wesze jó kezű játékos, olyan, akinek ha van helye és ideje, akkor rendkívül gólveszélyes – szólt Baksa dicsérete. – Elsősorban emberfórban remek, viszont ha szorosan ott lihegnek a nyakán, ha nem hagyják „élni", akkor jóval nehezebb a dolga.

Olvasóink írták

  • 1. Yucca 2009. november 29. 15:51
    „Sikerült megnéznem élőben, sajnos, elég gyöngécske muzsika volt. Remélem a következő meccsekre összekapják magukat a fiúk! Hajrá Szeged!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őrült rangadó: Kecskemét-ZTE 80-86

A férfi kosárlabda NB I 9. fordulójában 86-80-ra nyert Kecskeméten a ZTE. Tovább olvasom