Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

FTC-Szeged Beton 9-5

Nem sikerült a revans a Szeged Beton csapatának, miután négy góllal, 9-5-re kikapott a Ferencvárostól a bajnokság 7. fordulójában a népligeti uszodában.
Vodafone férfi vízilabda OB I. 7. forduló
Budapest, Népligeti uszoda, 200 néző. Vezette: Kiszelly Gábor, Juhász György.

FTC-SZEGED BETON (2-2, 2-2 , 2-1, 3-0 )

FTC:
Jászberényi - Balatoni 1, Weszelovszky , Dunca 2, Steinmetz, Czigány 1, Tóth M. Csere: Georgescu 2, Mátyás 2, Máthé, Babay 1, Tóth B. Edző: Godova Gábor.

BETON: Baksa - Juhász 1, Vindisch 1, Komlósi 2, Molnár, Somogyi , Lehmann . Csere: Török 1, Varga, Busila, Kayes, Kuncz. Edző: Kásás Zoltán.

Emberelőny: 9/3 ill. 8/2.

Ötméteres: - ill. 1/1.

Kásás Zoltán: Csak ámulok, hogy miket csinálunk a vízben. Az emberfórt nem tudjuk kihasználni, folyamatosan lefordulnak rólunk. Ilyen játékkal nem lehet nyerni.

4. negyed

8. perc:
Kásás Zoltán kér időt, legalább szépíteni kellene. Elveszik a bírók a labdát, Babay adja meg a kegyelemdöfést. 9-5. Még próbálkoznak a szegediek, de semmi nem jön össze. 4 góllal győzött a Fradi!

7. perc: Góliszonya van a Betonnak? Képtelenek betalálni a vendégek. Kásás Zoltán fogja a fejét...jogos a keserűsége.

6. perc: Somogyi igyekszik, de megint Jászberényibe vágja a labdát. Georgescu forgatja még bennünk a kést. 8-5.

5. perc: Itt a baj! Jót tett a Fradinak az időkérés, Mátyás szerzi második gólját. 7-5.

4. perc: Szegedi időkérés. Reméljük Kásás Zoltán szavai hatnak a csapatra. Vészesen fogy az idő. Török csavar oldalról, de ez is lejön a kapusról.

3. perc: Varga álomlövés, de ebből sincs gól. Mi kell még?

2. perc: Utolsó pillanatban engedi el Komlósi, Jászberényi hárít. Czigány játszik az idegeinkkel, a bomba lejön a kapufáról.

1. perc: Juhász sem bírt Balatonival, ismét a Fradi támad. Lehmann szerelo Duncát, ez viszont nem tetszik a hazai drukkereknek. Nekünk annál inkább, főleg ha gól is lenne a támadásból. Erre továbbra is várnunk kell, Kayest szerelik a szélen.

3. negyed (2-1)

8. perc:
Szépen jár körbe a labda, de fórban Török ejti ki a kezéből, majd Juhász adja el. A negyed végén marad a 6-5, ez még kemény lesz.

7. perc: Juhász próbálkozik egy ejtéssel, de a csak a kapuufát éri. Alig pár centi kellett volna...

5. perc: Török távolról, de ő is hasbalövi Jászberényit. Igaza van Kásás-mesternek, közelebb kellene menni már. Most már végképp, Balatoni akcióból. 6-5.

4. perc: Lehmann kapásból, gyönyörű lövés, de csak kapufa. Időt kér az FTC. Egyre lelkesebbek a hazai drukkerek.

3. perc: Molnár tisztán, de elég erőtlenre sikeredett a lövés. Biztos kézzel fogja a Fradi kapusa.

2. perc: Lehmann szépen játszott össze Juhásszal, ez a hátrány is kipipálva. Ennek ellenére ismét nincs szegedi helyzet, Juhász ad pontatlan labdát. A hazai kísérletet Baksa hárítja.

1. perc: Balatonié a labda, Vindisch kesereg. Most már van is miért, Georgescu talál be. 5-4. Nekünk is kell egy kis szerencse. Juhász lövését nézte el Jászberényi. 5-5.

2. negyed (2-2)

8. perc:
Ismét eredménytelen roham, megint a Fradi támad. Mátyás Lehmann és Somogyi közül talál be. Ez Baksát is meglepte. 4-4.

7. perc: Most már a Szeged is támadhatna! Somogyi szerez labdát, talán majd most.

6. perc: Steinmetz tüzel, Baksa hárít. Előnyben a Szeged, Töröknek most segített a kapufa. De a fene bánja. Ismét a vendégeknél az előny. 3-4.

5. perc: Somogyi szerez labdát, most nagyon kell az a gól. Erre megint várni kell, Komlósi hagyja el a játékszert.

4. perc: Komlósi táltosodott meg, akcióból szerzi meg a vezetést csapatának. 2-3. Czigány nem sokáig hagy minket örülni. Bár a gól szép volt. 3-3.

3. perc: Megúszta az emberhátrányt a Beton, Tóth Márton lövése elég halovány. Molnár viszi víz alá a labdát, ismét a hazaiak indulhatnak.

2. perc: Busila úgy tíz méterről áll bele a lövésbe, Jászberényi hasa sistereg.

1. perc: Török nagyobb erőfeszítés nélkül hozza el a labdát. Jó lenne ebből a támadásból gólt szerezni. Erre még várni kell, Molnár kezéről Jászberényi szedi le a játékszert.

1. negyed (2-2)

8. perc: Dunca egalizál még a végén, az első negyed után 2-2.

7. perc: Vindisch bombája lepattan Jászberényiről, mentségére legyen, hogy elég kiszorított helyzetben kényszerült lövésre.

6. perc: Kicsit ijesztő passzokat ad egymásnak Vindisch és Juhász, ugyanis mindig 2 méterrel túlszáll. Komlósi elégeli meg a játékot. 1-2.

5. perc: Ötmétereshez jutnak a vendégek, Vindisch magabiztosan talál be. Megvan az egyenlítés. 1-1.

4. perc: Vindisch szabaddobását Czigány blokkolja, ismét az FTC támadhat. Nem sokra jutottak, jól védekeznek a szegediek.

3. perc: Lehmann is elenged egy távoli bombát, de jócskán a kapu mellé megy. Megvan az első fórja is a Fradinak, és sajnos az első gól is: Duncát négyen állták körbe, ennek ellenére tiszta helyzetből talál be. 1-0.

2. perc: Vindisch most rosszul döntött, pontatlan átadását Dunca hozza el. Ennek ellenére nincs hazai lövés.

1. perc: Vindisch hozza el a labdát, Czigány már csak a hullámokra ért oda. A szegedi bejátszást lehalásszák a hazaiak, jöhetnek a zöldek. Weszelovszky távolról, de ez veszélytelen kísérlet volt.

Korábban

Gyorsan, mindössze három nap elteltével revánsot vehet a Szeged a Fradin. Az európai kupaporondon a zöld-fehérek 10–9-es sikerével ért véget a találkozó, most a Tisza-partiakon a sor. Elmondva ez nem olyan bonyolult, más kérdés viszont a megvalósítás. Molnár Tamásék helyzetét nehezíti, hogy egyrészt a listavezető otthonában rendezik a mérkőzést, másrészt pedig a vasárnapi találkozóval ellentétben már komplett lesz a Fradi, a mai meccsen játszhat a fővárosiak két román légiósa, Dunca és Georgescu is.

Szegedi trió

A Beton csapatából Baksa László, Török Béla és Somogyi Balázs kapott meghívót a válogatott december 7-én és 8-án Szentendrén tartandó közös felkészülésére.

– A Szolnok elleni váratlan, hazai döntetlen óta valami nem stimmel nálunk – fogalmazott a Beton trénere, Kásás Zoltán.

– Hiába beszélünk meg mindent előre, fegyelmezetlenségek, a koncentráció hiánya miatt nem azt látom vissza sem a védekezésben, sem a támadásban. Villámgyorsan össze kell kapnunk magunkat, ugyanis kritikus meccsek következnek egymás után, ugyanis a Fradi után pénteken az Egerrel játszunk.

A bajnokság állása

1. FTC 6 6 – – 62 – 42 18
2. Eger 6 5 – 1 63 – 42 15
3. Vasas 6 4 1 1 84 – 39 13
4. Honvéd 6 4 – 2 58 – 45 12
5. Szeged 5 3 2 – 50 – 29 11
6. Szolnok 6 3 2 1 58 – 40 11
7. Pécs 6 1 1 4 43 – 64 4
8. OSC 6 1 – 5 53 – 66 3
9. Újpest 6 1 – 5 44 – 65 3
10. BVSC 6 1 – 5 40 – 74 3
11. Szentes 7 1 – 6 40 – 89 3

Olvasóink írták

 • 3. polgár 2009. december 02. 23:54
  „Ja persze.
  Végülis csak a LEN-kupa címvédőjéről van szó, aki idén megverte többek között a Domino Honvédot és a Posilipo Napolit. Kikérem magamnak, hogy a "még egy" célzással a kézilabdásokkal emlegesd egy lapon őket.

  Azért kíváncsi vagyok kreatív, milyen (hazai és nemzetközi) sikerek után vagy hajlandó egy csapatot elismerni, és nem "közpénzfalónak" beállítani.
  Persze a kérdés költői, nem kell rá válaszolni.”
 • 2. kreatív 2009. december 02. 21:36
  „Még egy közpénzfaló gárda!!!!!”
 • 1. polgár 2009. december 02. 20:14
  „Kár a végéért. Ennyi elrontott ziccer a világon nincs...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeviép-Tarbes 82-66

Fantasztikus hazai sikerével visszavágott idegenbeli vereségéért a Szeviép-Szeged. Tovább olvasom