Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

FTC-Szeged Beton ötméteresekkel 12-11

Már megnyert meccset bukott el büntetőkkel 12-11-re a Szeged Beton csapata az FTC ellen a bronzmérkőzés 2. összecsapásán. Folytatás szombaton Szegeden.

FTC - Szeged Beton 8-8 (1-3, 1-0, 1-2, 4-2, 0-0, 1-1), büntetőkkel: 12-11

Vodafone férfi vízilabda OB I. rájátszás, 3. helyért, 2. mérkőzés.
Budapest, Népligeti uszoda, 200 néző. Vezette: Horváth Csaba, Juhász György.

FTC: Jászberényi – Balatoni 2, Mátyás, Máthé, Babay 1, Czigány 1, Weszelovszky 4. Csere: Tóth M., Georgescu 2, Tóth B. 2, Steinmetz B. Edző: Godova Gábor

Beton: Baksa - Juhász 2, Vindisch 3, Komlósi, Molnár 2, Török 1, Lehmann 1. Csere: Varga, Kuncz, Busila 1, Somogyi, Ágner, Kayes. Edző: Kásás Zoltán.

Emberelőny: 4/2 ill. 5/1.

Ötméteres: 1/1 ill. 1/1.

Kipontozódott: Busila (37. perc)

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc állása 1-1.

Kásás Zoltán: A büntetőkben úgy látszik nem vagyunk jók, pedig már eleget gyakoroltuk. De a mérkőzést a rendes játékidőben kellett volna megnyernünk...

Büntetők

5. pár:
Vindisch lövése a kapufán csattan, nincs éremosztás, folytatás szombaton Szegeden. 12-11.

4. pár: Töröké hibátlan. 11-11. Sajnos Balatonié is. 12-11.

3. pár: Juhász lövését üti ki Jászberényi, tombol az uszoda. Georgescué is bent, pedig Baksa jó irányba mozdult. 11-10.

2. pár: Lehmann lövi ki a bal sarkot. 9-10. Czigány lövésébe beleér Baksa de ez is bent. 10-10.

1. pár: A Szeged kezdte a párbajt, Molnár könnyedén talál be. 8-9. Weszelovszky se hibázik. 9-9.

Hosszabbítás - 2. félidő (1-1)

3. perc:
Ilyen még a mesében sincs. Weszelovszky tisztán, simán talál be Baksa kapujába. Kásás Zoltána  fejét fogja. 40. másodperc... 8-8. Vindischnek muszáj volt lőnie, simán hárít a hazai hálóőr. 24 másodperc, ismét időt kérnek a zöld-fehérek. Tóth Márton bombája a plafonról jön vissza, jöhet a csata a labdáért. A hazaiak nyerik, Weszelovszky engedi el a végén, de Baksa hárít. Jöhetnek az ötméteresek! Még hogy nem lesz itt ma nagy csata...!

3. perc: Juhász lesz a megmentőnk? A legfontosabb pillanatban lövi ki a hosszút. 1.16 vissza. 7-8. Most nem kaphatunk gólt! Előnyben a Fradi, időt kérnek a hazaiak.

2. perc: Somogyi kétszer, és megint gól nélkül maradunk. A nehéztüzéreknek ma nem megy...

1. perc: Török hozza el a labdát, támad a Beton. Kell a gól fiúk! Molnár harcol ki egy fórt, Kásás Zoltán kér időt.

Hosszabbítás - 1. félidő (0-0)

3. perc:
Mindkét oldalon küzdenek a gólért, egyelőre kevés sikerrel. Török parádésan forgatja be a bekket, de Jászberényi egyből vetődik. MIlyen gól lett volna! Még feljön az FTC, de vége az első játékrésznek.

1. perc: Vindisch küzd Tóth Bencével a labdáért, a nagy csapkodás után a Fradi támadhat. Nem sok sikerrel, pedig majd egy percig voltak a szegedi kapu előtt. Azt követően a Szeged sem muzsikál jobban.

4. negyed (4-2)

8. perc:
Babay addig próbálkozott, hogy csak összejött neki egy gól. De miért ilyenkor, 50 másodperccel a vége előtt? 7-7. Molnár gólját nem adják meg a bírók, ez hihetetlen! Baksa védés a végén, 21 másodperc vissza. Időt kér Kásás Zoltán. A maréknyi, ám igen lelkes szegedi szurkolók felállva buzdítják a fiúkat, kell is a Hajrá Szeged! nagy kavarodás után az utolsó pillanatokban Török lövi rá, de Jászberényi fogja. Jön a 2x3 perc hosszabbítás.

7. perc: Balatoninak se jöhet minden össze. Busilának igen, lendületből jön középre, iszonyatos gólt lő. Újra itt az előny. Még 1.30 vissza...de sok még. 6-7. Baksa továbbra is szenzációs, Töröknek ma nem megy a gólgyártás, csak kapufa.

6. perc: Tóth Bence szerez labdát, meg is lett az eredménye: Balatoni szaggatja szét a szegedi hálót. Keződik minden előlről. 6-6.

5. perc: Már örülhettünk, hogy kivédekeztük az előnyt, amikor Georgescu lövi ki a hosszút. Baksa pedig beleért. 5-6.

4. perc: Török emelkedik ki gatyáig, de a hatalmas suhintás elakad a blokkban.

3. perc: Tóth Bence második gólját szerzi, erre senki nem számított. Egyre a zöld-fehérek, 5.30 vissza. 4-5. Juhász gyönyörű beadása után Molnár pöccint a kapuba, visszaáll a rend. 4-6.

2. perc: Vindisch távolról, a kapufáról Jászberányi fejére pattan a labda, de onnen kifele repül. Marad nálunk a labda, de meg kell hagyni, szép gól lett volna.

1. perc: Török egy testhosszal veri Tóth Bencét. Molnár javára képtelenek fújni a bírók, elszedi a Fradi a labdát. Czigány is ostromolja a szegedi kaput, de Baksa tovább parádézik. Zúg a hajrá Szeged az uszodában, a hazai drukkerek már nem annyira lelkesek.

3. negyed (1-2)

8. perc:
Páros kiállítás ismét, Godova Gábor kér időt. Georgescu lövését védi Baksa, felhozza a labdát a Szeged, de vége a negyednek.

7. perc: Micsoda gól?! Juhász lövése inkább beadásnak tűnt mint ejtésnek, Jászberényi is félreértelmezte. Ismét kettő az előny! 3-5.

6. perc: Somogyi ismét, de a kapufára pattan a labda. 15 perce nem dobott gólt a Szeged... Kimarad a Fradi támadása, Vindisch töri meg a gólcsendet. Végre! Már háromnál jár a szőke kiválóság. Ismét vezetnek a szegediek. 3-4.

5. perc: Molnár centerből, de Jászberényi kezében elakad a labda. Georgescu záporozza meg Baksát, de jól viseli a szegedi hálóőr.

4. perc: Somogyi két próbálkozásából se születik szegedi gól, egy emberelőny oda. Steinmetz bomba középről, de Baksa résen volt.

3. perc: Tóth Bence úszik meg, senki nem zavarja. Egyenlítenek a zöld-fehérek. 3-3.

2. perc: Most megfagyott a Beton támadójátéka, Vidnisch rossz beadása után Varga elől szerzik meg a labdát. Megnyugtató, hogy a hazaiak se sikeresebbek. Baksa jön ki jól.

1. perc: Vindisch hozza el ismét a labdát, most Tóth Bencét veri a szegedi. Molnár távolról, a labda a plafonról jön vissza. A Fradi szerzi meg a játékszert, de Georgescu adja el azt.

2. negyed (1-0)

8. perc:
Kivédekezte a hazai támadást a Beton, de már nincs idő, Török félpályáról engedi el a labdát. A félidőben marad a 2-3.

7. perc: Baksa jön ki jól a kapuból, jöhetnek a vendégek. Egészen a félpályáig tolja ki a Betont a Fradi. Lehmann ejtése Jászberényi elé érkezik.

6. perc: Molnár lövésében nem sok erő volt, Jászberényi könnyedén szedi le. Babay továbbra is képtelen gólt lőni Baksának.

5. perc: Weszelovszky bombája a felúszó Lehmann elé pattan, Balatonit állítják ki róla. A fór kimarad, Lehmann húzását fogja Jászberényi.

4. perc: Egyszerűen semmiért nem kap emberelőnyt a Beton. Lehmann szabaddobását blokkolják.

3. perc: Weszelovszky előnyből szerzi a Fradi második gólját. 2-3.

2. perc: Varga távolról, de a kapufát éri csak a lövés. A kipattanó a miénk, de a második támadás se sikeresebb. Megúszik a Fradi, Mátyás tisztán, de Baksa ezt is fogja. Ismét szenzációs a válogatott kapus.

1. perc: A Balatoni-Török párharcot a szegedi nyeri. Varga beadása után Molnár küzd a labdáért, de kontrát fújnak a bírók. De hogy miért? Babay lövését védi Baksa.

1. negyed (1-3)

8. perc:
Páros kiállítás, a Fradi támadhat. Steinmetz igyekszik, de kapufa. Még felhozza a labdát a Szeged, de ez a vége.

7. perc: Molnárnál fújnak a kontrát a bírók, de Ágner jól védekezett, ismét a Szeged jöhet, ráadásul fórban. A Szegednek is megvan az ötöse, Vindisch lövi szét Jászberényi kapuját. 1-3.

6. perc: Komlósi szerezhette volna meg a harmadik szegedi gólt, de egy méterrel elszáll a kapu mellett. Komlósi ellen ítélnek ötméterest, Weszelovszky révén megvan az FTC első gólja. 1-2.

5. perc: Babay fórban lövi rá, de Baksa hatalmasat véd. A Szeged megint eladja a labdát. Weszelovszky távolról próbálkozik, de Baksa ismét bravúrral hárít. Babay lövését viszont könnyedén fogja.

4. perc: Vindisch adja el a labdát, de Juhász szerzi azt vissza. Balatoni nem tudja szabályosan szerelni, előnyben támadhatnak a vendégek. Lehmann él a lehetőséggel, kettővel vezet a Beton. 0-2.

3. perc: Tóth Márton kapufája után Molnártól szedik el a labdát centerben, újra a Fradi hozhatja fel a labdát.

2. perc: Gyors hazai támadás után újra a Beton jön, de még hogy jön?! Vindisch vagy 8 méterről lő hatalmas gólt. Vezet a Szeged! 0-1.

1. perc: Vindisch hozza el a labdát Balatoni elől, támadhat a Szeged. Szép bejátszát Molnárhoz, de két emberrel a nyakában nehezen tudott erőből dobni.

18.50: Megkezdődött a csapatok bemutatása, a Fradi-drukkerek már hangolnak. A mérkőzésre kilátogatott Jakab Zoltán, a Magya Vízilabda-Szövetség főtitkára is, hiszen ha ma nyer a Beton, ő adja át a megérdemelt bronzérmeket.

Korábban

Kétszer már sikerült a Szegednek az OB I dobogójára felkapaszkodnia. Először 1990-ben, másodjára pedig 2005-ben végeztek a Tisza-partiak a harmadik helyen. Ma összejöhet a triplázás, ehhez „csupán" az szükségeltetik, hogy idegenben verjék meg a bronzcsata másik résztvevőjét, a Ferencvárost. Az egyik fél második győzelméig tartó párharc első, szegedi összecsapását a Beton remek védekezéssel, valamint átlagon felüli fórkihasználással 6–4-re nyerte.

– Nagyon szeretnénk, jobban mondva akarjuk, hogy a párharc ma befejeződjön – jegyezte meg Kásás Zoltán, a Szeged mesteredzője. – Bár szombaton nem játszottunk hibátlanul, győzelmünkhöz nem férhetett kétség. A védekezésünk az utolsó másfél perc kivételével nagyon tetszett, emellett a fordulást követő előnykihasználásunkban sem tudok kivetnivalót találni. Nekünk áll a zászló, de Pesten sem lazíthatunk, végig fegyelmezetten, odaadással, koncentrálással, motiváltan kell pólóznunk. Azt ugyanis még véletlenül sem szabad elfelejteni, hogy a Népligetben a Fradi 8–5-re legyőzte az elődöntő fővárosi meccsén az Egert. Ennek mindenképpen figyelmeztetőleg kell hatnia ránk.

Lehmann István, a Szeged Beton játékosa

– Minden tudásunkkal, erőnkkel azon leszünk, hogy feltegyük a pontot az i-re, lezárjuk a Fradi elleni párharcot. A bronzcsata első, elmúlt szombati összecsapásán produkált magabiztos győzelem pluszerőt ad számunkra, tudjuk, mit kell csinálnunk, hogyan kell játszanunk ahhoz, hogy a Népligetben is nyerjünk. Ígérhetem, apait-anyait beleadunk, nagyon kell nekünk a bronzérem!

Az már a szombati találkozón is szembetűnő volt, hogy mennyire motivált a Szeged. A keret valamennyi játékosa tökéletesen tisztában van vele, hogy a bronzérem megszerzése egyben Euroliga-indulást is eredményez.

Amennyiben egyenlítene az FTC, a mindent eldöntő harmadik összecsapást szombaton az újszegedi sportuszodában rendezik. De erre most még gondolni sem akarnak Komlósiék.

A 8. meccs jön

Az évadban a mai lesz a nyolcadik összecsapás a Szeged Beton és a Fradi között. Eddig ez volt: Szeged–FTC 6–4 (Hídépítő-kupa, felkészülési találkozó); Szeged–FTC 7–5 (magyar kupa, csoportmeccs); FTC–Szeged 9–5 (OB I, alapszakasz); Szeged–FTC 11–8 (OB I, alapszakasz); Szeged–FTC 6–4 (OB I,
3. helyért, 1. meccs); FTC–Szeged 10–9 (LEN-kupa-nyolcaddöntő, 1. meccs); Szeged–FTC 7–7 (LEN-kupa-nyolcaddöntő, visszavágó).

Olvasóink írták

 • 7. zehn 2010. május 13. 07:15
  „A Szeged sokkal jobb csapat,mint a felfújt fradi. Itthon kötelező győzni!”
 • 6. antonov 2010. május 12. 21:45
  „A negyedik negyedbe buktuk el sajnos:S”
 • 5. yossarian14 2010. május 12. 20:41
  „Hihetetlen, hogy megint bünetőkkel...”
 • 4. csizmadialaszlo 2010. május 12. 20:39
  „Hát ezt jól odaadtuk.”
 • 3. Yucca 2010. május 12. 17:37
  „Hajrá Szeged, mutassátok meg! Én nagyon bízom bennetek, fiúk!!!!!”
 • 2. csizmadialaszlo 2010. május 12. 13:44
  „Hajrá Beton!”
 • 1. Zotya100 2010. május 12. 09:09
  „Hajrá srácok, mindent bele, jobbak vagytok!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy Laci a bő keretben

A Barcelona világklasszis átlövője is tagja a szlovénok elleni, júniusi világbajnoki selejtezőre készülő magyar férfi kézilabda-válogatott 28 fős keretének. Tovább olvasom