Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Fürdök és Horváth is vb-induló

A meglévő hat vb-indulóhoz (Janics, Keresztesi, Joób, Sík, Csamangó, Gyökös) tegnap a kenunégyesek második válogatója után újabb két szegedi versenyző (Fürdök Gábor, Horváth Gábor) csatlakozott.
Fotó: Karnok Csaba
A nap az ezerméteres kenunégyesek második válogatójával kezdődött. A Maty-éren hatalmas hullámok tarajosodtak, tengeri körülmények közepette kellett az egységeknek kihozni magukból a legjobbat. Majdnem pórul járt a két szegedit, Fürdök Gábort és Hüttner Csabát foglalkoztató négyes, hiszen a sztrók, Csabai Edvin (Kis-Duna SE) – a negyedik kenus Sáfrán Mihály (Domino Honvéd) volt – kétszáz méterrel a cél előtt kis híján beleborult a vízbe. Aztán korrigált, és az egység egyhajónyi hátrányból óriási hajrával az utolsó kétszázon harminccentis előnyt kovácsolt. Az Eb- és vb-indulásról a ma délelőtti szétlövés dönt, hiszen az első válogatót egy másik kvartett nyerte.

– Hatalmas meccset vívtak a fiúk! – sóhajtott fel Boldizsár Gáspár, Fürdökék edzője.

A kenuegyesek kétszázas szétlövésében Foltán Lászlónak (Csepel) négy csapás után eltörött a lapátja. Így aztán Bozsik Attila (BSE) visszafogott tempóban lapátolt át a célon.
– Sajnálom Foltánt, de nem lesz újabb verseny ebben a számban – mondta Angyal Zoltán szövetségi kapitány.

Megtörtént a generációváltás férfi kajak egyesben. A győri Benkő Zoltán nemcsak ezren, hanem tegnap a szétlövésben ötszáz méteren is legyőzte a korábbi ötszörös Európa-bajnok Vereckei Ákost (Domino Honvéd). Így Benkőé mindkét egyes indulási joga a csehországi Eb-n és a szegedi vb-n.

Az eseményeket a partról figyelte Vajda Attila. A Démász-Szeged olimpiai harmadikja a súlyos lábfejműtétje után már mozog, rendkívül aktív.
– A lábfejem szerencsére nem fáj, néhány napja pedig már kondizok – mondta Vajda az eső elől társa, Joób Márton kocsijába bújva.

Kora délután a kenunégyesek második ötszázas válogatója után kiderült: a Démász-Szegedből Fürdök is indulhat a vb-n. A Fürdök, Csabai, Pulai Imre, Novák Ferenc (utóbbi kettő Domino) alkotta hajó ugyanis ezt a selejtezőt is megnyerte. A slusszpoént pedig a fiatal Horváth Gábor szolgáltatta: senki sem számított rá, de a 200-as kenunégyes tagjaként, Joób, Sarudi Pál és Balázs Péter (mindkettő BSE) társaságában indulhat a szegedi vb-n!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alakulóban a nagy csapat a Pick Szegednél

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetői a nyári szünet ellenére kőkeményen dolgoznak.… Tovább olvasom