Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 22°C Még több cikk.

Fürész: A többiek jöttek velem

Kézilabda - Egy nappal az események után is jóleső érzés felidézni a Szeviép női kosárlabdacsapatának a bajnoki címvédő Sopron felett aratott 58–52-es győzelmét. Az érintettek érthető boldogsággal citálták az élményeket.
Nem mindennapi győzelem volt. Egy olyan mérkőzésen, amelyen a szegediek óriási alázattal és fegyelemmel küzdöttek a pályán. Amelyen a támadójáték időnként akadozott, a mindenre elszánt hősies védekezés azonban a legkritikusabb pillanatokban is átlendítette a csapatot a nehézségeken. Amelyen a hősies védőmunkának hála, a soproni klasszisok közül az ausztrál Macleod pont nélkül zárt, az egyik legkiválóbb magyar kosaras, Honti 34 perc alatt egyetlen mezőnykosárral csupán négy pontig jutott, az Euroligában számtalanszor megcsodált Milovanovics pedig sovány 29 százalékos találati aránnyal (14 kísérlet, 4 kosár) kapart össze tizenhárom pontot.

– Valamennyi játékosunk maximálisan felnőtt a feladathoz, a lányok egymást segítve, buzdítva harcoltak a győzelemért – mondta Domokos Mihály, a Szeviép-Szeged ügyvezetője, aki a mérkőzés után meghatódva fogadta a szurkolók gratulációit. – Taktikailag nagyon szépen felkészült a csapat a Sopronból, és a cserék, a váltások is mindig a lehető legjobbkor érkeztek. Különösen örömteli, hogy Laczi Edit igazolta, komolyabban kellene vennie ezt a játékot, mert a tehetsége adott, és csak rajta múlik, hogy tud-e élni a benne rejlő lehetőségekkel.

Nem mindennapi győzelem volt. Egy olyan mérkőzésen, amelyen a közönség igazi rangadóhangulatot teremtett. Amelyen 28–22-es hazai vezetés után sorozatban tizennégy soproni pont következett, és ha akkor a hullámvölgy akár csak egyetlen perccel is tovább tart, könnyen elúszhatott volna a mérkőzés.


– Nyolcpontos hátránynál Laczi Edit két védőről bedobott egy triplát, és azzal át is lendültünk a holtponton. Tipikusan olyan dobás volt, amely, ha kimarad, az edző gutaütést kap – idézte fel az eseményeket Donkó Orsolya, a Szeviép trénere. – A védekezésünk végig hatékonyan működött, ebbe tudtunk kapaszkodni akkor is, amikor a támadásaink nem sikerültek. Hasonló hozzáállást várok szombaton a BSE ellen is, hiszen papíron ugyan már tét nélküli a találkozó, bebiztosítottuk a harmadik helyünket az alapszakaszban, de nem engedhetjük meg, hogy a fővárosiak elhiggyék, Szegeden is legyűrhetnek bennünket.

Nem mindennapi győzelem volt. Egy olyan mérkőzésen, amelyen támadásban „csak" Fürész Emőke és Laczi Edit nyújtott kimagaslót, miközben Németh Bernadett nem tudott a gyűrűbe találni, Dubrovina erejéből mindössze két büntetőre futotta, Maslowski csak tüzelt, de alig talált, a személyi hibákkal bajlódó Zserzserunova pedig – szegedi karrierje során először – mezőnykosár nélkül maradt. Csakhogy... amelyen Németh káprázatosan őrizte Hontit (emellett öt labdát szerzett és hét gólpasszt osztott), Dubrovina szívóssága időnként az őrületbe kergette Macleodot, Maslowski a végjátékban felvállalta, hogy őt faultolják, és higgadtan bedobta a büntetőket, sőt az utolsó percekben Zserzserunova frissessége is hozott a konyhára.

– Az első két dobásom bement, és ez erőt adott – jelentette ki Fürész. – Az utóbbi hetekben a pontokkal hadilábon álltam, de a magamfajta rutinos játékos tudja, a rossz periódus egyszer véget ér, és amíg tart, hasznosan kell játszani. Boldog vagyok, hogy éppen egy rangadón jött ki a lépés. Húztam magammal a többieket, ők pedig jöttek velem. Nincs más feladat, mint lendületben maradni. A hétvégén egyébként is dupla izgalom vár rám, a BSE-meccs után muszáj kiszurkolni a kedvesem, Varga Pepe és a Beton Kazany elleni sikerét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályán a második vonal

Pályán a második vonal. Tovább olvasom