Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Fürész Emőke újra a pályán

Klasszis játékossal erősödött a másodosztályban induló Szeged KE női kosárlabdacsapata. Az elmúlt szezont kihagyó volt válogatott bedobó, Fürész Emőke 17 hónapnyi szünet után kezdte újra az edzéseket. Hathónapos kislánya, Boróka olykor a tréningeken is drukkol a mamának.
Tizenhét hónapos szünet után állt újra edzésbe három hete Fürész Emőke, a szegedi női kosárlabdázás egyik legmeghatározóbb egyénisége. A 34 éves bedobó, aki 2006 óta szerepel Szegeden, az előző szezont a családalapítás miatt hagyta ki – gyermeke, Boróka februárban jött a világra. Azóta egyszer már elkezdte a formába hozást, ám amikor a névadó szponzor elhagyta a csapatot, és bizonytalanná vált a jövő, újra pihenőre vonult. Most azonban már gőzerővel készül a szezonra.

– Szenzációs dolog anyának lenni – mondta a boldogságtól szinte kicsattanó arccal a volt válogatott játékos. – Korábban jellemző volt rám, hogy egy-egy nem jól sikerült edzés vagy mérkőzés végeztével bosszús voltam, puffogtam, most viszont amikor hazaérek, és ott vár a kislányom, minden gondomat elfelejtem – árulta el.

Fürész Emőke rajta tartja a szemét a fiatalokon.  Fotó: Frank Yvette
Fürész Emőke rajta tartja a szemét a fiatalokon.
Fotó: Frank Yvette

A Borsónak becézett tündéri kisbabája sűrű vendég a Szeged KE edzésein, szerdán is ott volt, és figyelte, ahogy anyukája igyekszik minél jobb erőállapotba kerülni a bajnoki rajtra. Arra a rajtra, amely során a szegedi kosárlabdacsapat megkezdi szereplését az amatőr női NB I Keleti csoportjában.

Edzőszemmel

– Mondanom sem kell, mekkora erősítés, hogy Emő nálunk játszik, profi mentalitású játékosról van szó – mondta Fürészről Mészárosné Kovács Andrea, a Szeged KE vezetőedzője. – Rutinja nagyon kell majd a csapatnak, és ha erőnlétben utoléri magát, vele egyértelműen a feljutás lehet a célunk. A fiataloknak hatalmas megtiszteltetés, hogy együtt edzhetnek, játszhatnak vele, emberileg is példát mutat és motivációt is ad a társaknak, és emellett nekem is tud segíteni – tette hozzá.

– Bár nagyon sajnálom, hogy a csapat nem indul az A csoportban, számomra sokkal kedvezőbb, hogy a másodosztályú küzdelmekben veszünk részt. Szülőként nem tudok annyit edzeni, mint korábban, de szerencsére edzőnk, Andi rugalmas, így előfordul, hogy a kadettcsapattal tréningezem. Elsősorban most már anya vagyok, a játék, bár nagyon szeretem, csak utána következhet – mondta Emő, aki az edzés közben sem tudott elszakadni Borsótól, folyamatosan kiintegetett a közben a nagymamával játszó babának.

– Remélem, rendeződnek a csapat körüli dolgok – sajnos nem csak Szegeden van komoly gondban a kosárlabda. Nem titok, nekem is többhavi fizetéssel tartozik még a Szeviép-Szeged Kosárlabda Sport Kft., bízom benne, hogy hozzájutok majd ehhez az összeghez, még úgy is, hogy a kft.-nek a jelenlegi csapathoz, az amatőrök között induló Szeged KE-hez alig van köze. Imádok kosarazni, és az is fontos, hogy mozogjak, emellett pedig igyekszem segíteni az együttesnek, amelyben nagyon jól érzem magam. Bár a lányok nagy részénél jóval idősebb vagyok, nem érzem, hogy kilógnék közülük. Sok munka vár még rám a rajtig, mire visszaszerzem a formám, nem is biztos, hogy ez teljesen sikerül a kevesebb edzéssel, de már alig várom a meccseket – tette hozzá.

Fürész Emőke egyelőre erre a szezonra tervez, az évad végén újra átgondolja a folytatást. Hosszabb távban azért nem gondolkozik a kosárlabdapályán, mert mindenképpen szeretnének egy második babát párjával, a Szeged Beton pólósával, Varga Péterrel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törtető Titánok

Kimagasló eredményeket értek el a szegedi Titán TC atlétái az elmúlt hetekben. Tovább olvasom