Délmagyar logó

2018. 11. 14. szerda - Aliz 8°C | 15°C Még több cikk.

Futással indította az évet a Szeged: a spanyol Pedro továbbra is a MOL-PICK leggyorsabb játékosa

Tegnap első edzését tartotta 2018-ban Juan Carlos Pastor vezetőedző a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapatának. Futással és kondival indult az új év.
„Mindenkinek boldog új évet! Bízom benne, hogy mindenki kipihenve, feltöltődve érkezett vissza. Egy biztos, hogy az első hét kemény lesz, sok futással és kondizással telik majd!" – szólt a játékosokhoz Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője. A spanyol szakember otthon, Valladolidban töltötte az ünnepeket, az édesanyjánál és a felesége szüleinél jártak, de sok időt töltött a lányaival is.

A játékosok nagy örömmel üdvözölték egymást, Hegedüs Márk visszatért Gyöngyösről, így a beállós is a csapattal kezdte meg a felkészülést. Matej Gaber talptörése miatt rendelte vissza a Szeged a játékost. Öt válogatott kézilabdás – Balogh, Bodó, Bánhidi, Zsitnyikov és Gorbok – hiányzott 2018 első szegedi tréningjéről. Zubai Szabolcs, Jonas Källman és José Manuel Sierra kihagyta a futást, ők különmunkát végeztek az erősítőteremben.
Futással indította az évet a Szeged. Fotó: Török János -GALÉRIA


Bemelegítés, majd egy 2400 méteres felvezető futás szerepelt a programban. Ezt a penzumot Pastor edző és Nenad Damjanovics kapusedző is teljesítette. Érdekesség, hogy a szegedi együttesben több szláv kézilabdás is szerepel, azonban csak Marko Krivokapics és Damjanovics ünnepli a pravoszláv karácsonyt, a többiek mind katolikus vallásúak.

A bemelegítő futás után jött az iramfutás. Ez már kemény penzum volt. Pedro, mint a „szél", úgy futott, a spanyol szélső remekül bírja a tempót, kiemelkedik a csapattársak közül, akikre egy kört – ez 800 métert jelent – vert. Dicséret illeti a többieket is, így a kapust, Marin Segót is, aki ha nem is maratoni tempóban, de teljesítette az előírt távot. Ezután a konditerembe vonult a csapat, majd kora este már labdás edzésen vett részt. Ez a hét erről szól, biztos, hogy esténként senkit sem kell altatni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A PICK-et nézték a legtöbben, közel ezres átlagot hozott a Szedeák

A PICK-et nézték a legtöbben, közel ezres átlagot hozott a Szedeák
A sportstatisztika blog elkészítette a a magyar első és másodosztályban szereplő klubok őszi átlagnézőszámait: a szegedi csapatok közül a MOL-PICK Szegedre voltak kíváncsiak a legtöbben. Tovább olvasom