Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Futballal segítenek: vasárnap Devecser SE-ért játszanak

Vasárnap 9.30-tól az újszegedi sportcsarnokban az FK 1899 Szeged ötlete nyomán négy csapat (KITE-Szeged, Tisza Volán, SZVSE-Gyálarét és az ötletgazda) részvételével kispályás labdarúgótornát rendeznek a vörösiszap miatt mindenét elvesztő Devecser Sportgyesület megsegítésére.
Szeged igazán tudja, milyen érzés, amikor egy természeti katasztrófa esetén segítenek rajta más városok. Az 1879. március 12-én hajnali kettőkor betörő víz felbecsülhetetlen anyagi károkat okozott. Akkor egész Európa Szeged megsegítésére sietett, így a nagykörút különböző szakaszai megkapták a támogatást nyújtó fővárosok neveit. Az elkészülésének 80. évfordulóját éppen idén ünneplő dómtemplom építését pedig az újabb árvizektől való megmenekülésért fogadalomból, 1880. november 28-án határozták el a szegedi városatyák.

Süli Róbert moderátor az ajándék mezzel, Kovács Gergely (középen) ötletgazda és Nemes István fővédnök a Blues Caféban. Fotó: Karnok Csaba
Süli Róbert moderátor az ajándék mezzel, Kovács Gergely (középen) ötletgazda és Nemes István fővédnök a Blues Caféban.
Fotó: Karnok Csaba

Ez volt az alapmotívuma Kovács Gergelynek, az FK 1899 Szeged alelnökének, amikor úgy döntött, jótékonysági kispályás labdarúgó villámtornát szervez a vörösiszap miatt mindenét elvesztő Devecser Sportegyesület javára. Az alig több mint kétórás eseményre az FK mellett Szeged két NB III-as alakulata, a KITE-Szeged és a Tisza Volán, valamint a megyei I. osztályban szereplő SZVSE-Gyálarét kapott meghívást – és fogadta el azonnal azt. Vasárnap 9.30-kor a megnyitóval kezdődik az esemény, majd a négy csapat kétszer tízperces meccseken körmérkőzéses formában dönt a helyezésekről. A viadalnak 12 óra után néhány perccel lesz vége.

A Szegedi Sport és Fürdök Kft. ingyen bocsátotta a szereplők rendelkezésére az újszegedi sportcsarnokot, amelybe természetesen ingyenes lesz a belépés. A szurkolók a létesítmény területén több helyen is találkozhatnak adományt gyűjtő perselyeket, amelyek tartalmát teljes egészében a devecseri klub kapja meg. Cs. Tóth Zoltán révén tizenhat mez jut majd el a Veszprém megyei településre, amelyet a Szitapont ingyen feliratozott. A szegedi Ságvári-gimnázium nevében Barok István adott át egy futball-labdát, a Pick Szeged férfi kézilabdázói szintén szerveztek gyűjtést, és jelentős összeggel járultak hozzá a segítséghez, illetve a vasárnapi torna szervezője, az FK 1899 Szeged is húszezer forintot adományozott.

Olvasóink írták

  • 1. Schwarczblauer 2010. október 14. 17:56
    „BRAVÓ FK! Vasárnap mindenki a Sportcsarnokba!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyilas István: szoros meccset játszhatunk

Pénteken hazai pályán is bemutatkozik a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák: Nyilasék a bajnok ZTE-t fogadják… Tovább olvasom