Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

GabonaTransz-Szeged: Kakuk mindent vitt

Teke - A Szilánk-kupa férfi felnőtt egyéni teke országos bajnokságon a házigazda GabonaTransz-Szeged játékosai mindhárom aranyat begyűjtötték, emellett egy ezüst- és két bronzérmet szereztek, így igazán sikeresnek mondható a rendezés.
Amíg él, ezt a két napot Kakuk Levente nem felejti el. Az országos felnőtt egyéni tekebajnokság mindhárom számában ő volt a legjobb. Sőt még akkor, amikor csak a páros eredmény miatt számított a teljesítménye. Egyszerűen nem tudott hibázni a szegediek háromszoros világbajnoka: amikor sorra került, nem volt ellene ellenszer. Máskor sokat mérgelődik, most ennek nyomát sem lehetett látni. Többnyire higgadtan, a kilenceseket viszont kellően megünnepelve haladt előbb Karsai Lászlóval a páros, majd tegnap a napi és az összetett egyéni elsősége felé.

– Ilyet még sosem csináltam. Nyertem már páros bajnoki címet, de hogy mindhárom aranyérem az én nyakamba kerüljön, olyanról még nem volt szó. A csapatelsőség után, a világbajnokság előtt ez remek munka volt – mondta a mindig szerény, ezúttal már nyolcszoros magyar bajnok.
Ha azt mondjuk, kisebbfajta házibajnoksággá tették a GabonaTransz játékosai ezt az ob-t, talán nem túlzunk. Kilenc érmet osztottak ki – meg a névadó Szilánk Zrt. révén további díszes trófeákat –, és ebből hatot a szegediek szereztek meg. Kakuk triplája mellett Karsai Lászlónak jutott még egy ezüst- és egy bronzérem, míg a Kiss Norbert, Földesi Zsolt duó – akiket egyszerűen csak Sógorok SC néven emlegetnek, lévén Kiss húga Földesi kedvese – a párosok mezőnyében végzett a harmadik helyen.

Kakuk (balról) és Karsai L.: Párosan szép az élet. Fotó: Frank Yvette
Kakuk (balról) és Karsai L.: Párosan szép az élet.
Fotó: Frank Yvette

Egyéb érdekességeket is tartogatott ez az ob. Például Mészáros József szereplését. A BKV Előre játékosa októberben tölti be 68. életévét (1941-es születésű), ám még mindig ott a helye a legjobb harminchat mezőnyében. A fiatalok által diktált tempó talán már néha sok neki, de az elszántság, a sportág iránti alázat cseppet sem kopott. A csapat Szuperligához hasonlóan ez a viadal is Szeged–Zalaegerszeg párharcot hozott – még úgy is, hogy a rivális játékosa, Kiss Tamás édesapja elvesztése miatti gyászban tudta le nem is akárhogyan az eseményt –, és ahogy a bajnokság, ez az ob is szegedi sikerrel zárult.

A hazai szezonnak ezzel vége, ám a válogatottra még nagy tettek várnak. Karsai L., Kiss N. és Kakuk szerdán éjszaka elutazik a németországi csapat-vb-re, ahol szombaton a svéd–észt selejtező győztesével, jövő hétfőn a csehekkel, majd szerdán az osztrákokkal játszanak csoportmeccset. A főpróba – nevezhetjük így ezt az ob-t – mindenesetre jól sikerült.

Szilánk-kupa

Eredmények. Napi egyéni: 1. Kakuk Levente (GabonaTransz-Szeged) 671, 2. Karsai László (GabonaTransz-Szeged) 651, 3. Farkas Sándor (Zalaegerszeg) 646 fával. Összetett egyéni: 1. Kakuk 1337, 2. Kiss Tamás (Zalaegerszeg) 1302 , 3. Karsai L. 1293 fával. Páros: 1. Karsai L., Kakuk 1308 (642, 666), 2. Farkas, Németh Csongor (mindkettő Zalaegerszeg) 1258 (645, 613), 3. Kiss Norbert, Földesi Zsolt (mindkettő GabonaTransz-Szeged) 1257 (644, 613) fával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

HPQ-Szeged: megint kell a vagányság

Röplabda - Ma megkezdi a bronzcsatát a férfi röplabda NB I Ligabajnokságban a HPQ-Szeged. Tovább olvasom