Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Gábor Róbert negyedszer bajnok

Sűrű programjuk volt mostanában a Szegedi Lelkesedés SE fiatal súlyemelőinek. A szakosztály legeredményesebb versenyzője, Nagy Péter a csehországi Havirovban meghívásos nemzetközi lökőviadalon vett részt.
A csak egyetlen fogásnemben rendezett eseményen öt ország sportolói képviseltették magukat. A tizenhat induló közül Nagy 202,5 kg-os, kiemelkedő teljesítménnyel az abszolút versenyben ötödik helyen végzett.

Gábor Róbert a szlovákiai Kassán indult a magyar válogatott tagjaként, itt négy nemzet súlyemelői csatáztak a csapatpontokért. A 16 éves szegedi tehetség 270 kg-os (115, 155) összprodukcióval értékes pontokat szerzett a magyar válogatottnak, amely végül negyedik lett.

Az edző, oláh Imre (balról) és a négyszeres bajnok Gábor Róbert. Fotó: DM/DV

Az utánpótlás korosztály idei legfontosabb viadalát, a korcsoportos ob-t – amely egyben csapatbajnokság volt – Oroszlányban bonyolították le. Az esemény remek szegedi sikert hozott: Magda Attila és Gábor Róbert saját kategóriájában bajnok lett! Külön érdekesség, hogy Magda másodszor, Gábor pedig sorrendben negyedszer szerezte meg az ob-elsőséget. Ráadásul Gábor összteljesítménye a serdülők közül a legjobb volt.

A Szegedi Lelkesedés SK atlétikai és súlyemelő-szakosztálya köszönetét fejezi ki azoknak, akik az szja egy százalékát a klub részére felajánlották. Az összeget a két közösség sporteszközök vásárlására és a működésre fordította.

Lelkesedés ob-eredmények

A Szegedi Lelkesedés SK versenyzőinek eredményei az utánpótlás ob- n, kölyök I. korcsoport, +77 kg: 4. Csányi Roland 171 kg (76; 95). Serdülők, 62 kg: 1. Magda Attila 175 kg (75; 100), 77 kg: 5. Csányi Attila 131 kg (60; 71), +85 kg: 1. Gábor Róbert 287 kg (122; 165). Nők, juniorok, +75 kg: 2. Márton Anita 140 kg (67; 73). Csapatban: 10. Szeged 1258 Sinclair-pont. A sportolókat Oláh Imre készítette fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Laluska Balázs visszajön Szegedre

Laluska Balázs, a Pick Szeged saját nevelésű játékosa, aki jelenleg a spanyol bajnokság egyik… Tovább olvasom