Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Gellért Gábor a nyíltvízi úszók szövetségi kapitánya

A Magyar Úszó Szövetség szerdai elnökségi ülésén megválasztották az újonnan létrehozott nyíltvízi úszó szakág szövetségi kapitányát. A posztot a Haász SZUE vezetőedzője, Gellért Gábor tölti be. A szegedi egyesület szakemberének feladata az eredményesség biztosítása mellett a széles magyar bázis kiépítése.
Ahogy arról már többször írtunk, a Haász SZUE évekkel ezelőtt egy piramis rendszert alakított ki, amely többek között a világbajnoki ötödik helyezett Olasz Anna eredményeivel a csúcsához ért, az úszóegylet pedig 260 fősre duzzadt. A siker fő letéteményesei Nagy Attila Imre elnök és Gellért Gábor vezetőedző, utóbbi szakembert a Magyar Úszó Szövetség szerdai elnökségi ülésén megválasztottak a nyíltvízi úszó szakág szövetségi kapitányának.

Gellért Gábor szegedi tanítványaival.
Gellért Gábor szegedi tanítványaival.

- Eddig Kiss László volt minden úszó kapitánya, de most a nyíltvízi szakágat különválasztották, hiszen speciális feladatkört jelent. Ennek elvégzésére múlt héten kértek fel. Váratlanul ért, de örömmel igent mondtam, hiszen bíznak bennem, úgy gondolják, hogy Szegeden komoly bázist alakítottunk ki, amelyre a vezetésemmel országosan is képesek lehetünk, így több tehetséget is felfedezhetünk - mondta Gellért Gábor, akinek megbízatása a riói olimpiát követő közgyűlés idejéig szól.

Risztov Éva olimpiai bajnoki címe a londoni ötkarikás játékok után a figyelem középpontjába helyezte a szakágat, amelyre még komoly fejlesztések várnak, ezért is kellett különválasztani.

- A magyar fejlettséget figyelembe véve aranyérmével Risztov megelőzte a korát. Ahhoz, hogy hosszútávon is biztosítani tudjuk a magyar nyíltvízi úszók eredményességét, nagyon fontos, hogy hazánkban szélesebb körben is népszerűsítsük és elérhetővé tegyük a sportág űzését. Olyan szintre kell érnünk, mint például a németek vagy az oroszok, akik előrébb járnak nálunk. Ennek elérésére több ötletem is van, amelyet megbeszéltem a szövetséggel. Széles körben szeretnénk fejlődni, ezért például a szenior versenyzőknek is külön bajnokságot indítanánk, de versenyt szerveznénk a Jövő Bajnokai programban résztvevő gyerekeknek is. Fontos, hogy mindenkit bevonjuk ebbe a közegbe, csak így lehet építkezni - nyilatkozta Gellért Gábor, végül pedig elárulta: a szövetségi kapitányi poszt betöltése plusz munka, így továbbra is a Haász SZUE vezetőedzője maradhat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színész és pingpongos

A Móravárosi Asztalitenisz Club második alkalommal rendezte meg az amatőr versenyzők számára kiírt Szeged Tisza-kupát. Tovább olvasom