Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Gellért SE: Szegeden kirekesztve

A Gellért SE teniszszakosztálya az ország második legeredményesebb utánpótlásklubja: immár második idénye. A sors furcsa fintora, hogy ezt Szegeden nem sokra értékelik, a várostól egyetlen árva fityinget sem kap támogatásként a klub.
A Gellért SE teniszszakosztálya az ország második legeredményesebb utánpótlásklubja: immár második idénye. A szegedi egyesület játékosai már nemcsak hazai, hanem nemzetközi versenyeken is remek eredményeket érnek el. A sors furcsa fintora, hogy ezt Szegeden nem sokra értékelik, a várostól egyetlen árva fityinget sem kap támogatásként a klub.

„Ezek a gyerekek tényleg ügyesek!" – állapította meg tavaly egy nemzetközi női teniszverseny közben Kuharszky Zoltán, az egykori kiváló Davis Kupa-válogatott játékos miközben figyelte a Gellért SE játékosainak az edzését. Kuharszky pedig igazán jegyzett szakember, jelenleg Szávay Ágnes trénere. Szávayt pedig nem kell igazán bemutatni, az elmúlt hetekben jobbnál jobb eredményeket ér el. A US Openen is menetel. No de ez igaz a gellértesekre is. Szállítják a sikereket, nemcsak itthon, hanem már nemzetközi porondon is jegyzetté váltak. Évek alatt építették fel a vezetők a klubot, amely remekül működik. Csak ezt Szegeden nem sokra értékelik.

– Hiába érünk el szép sikereket – kezdte a beszélgetést Korcz László elnökhelyettes –, ezt a szegedi sportbizottság nem sokra értékeli, hiszen anyagi támogatásban nem részesül az egyesületünk. Hiába adtunk be pályázatot, nem bizonyult sikeresnek.

Szávay: majdnem Szeged

Szávay Ágnes Kiskunhalason született, és ott ismerkedett meg a sportág alapjaival. Idén olyan parádés eredményeket ért el, hogy már a 31. a világranglistán. Kevesen tudják, de nagyon kevésen múlott, hogy évekkel ezelőtt a Gellért SE-be igazoljon. A játékos tárgyalt is a klubvezetőivel, végül azonban a fővárosba költözött. Szegedi kapcsolata így is maradt, hiszen a KÉSZ Kft.-vel szoros együttműködése van, az országosan is jegyzett építőipari vállalat az egyik főszponzora.

Pedig a Gellért SE az országban a második legeredményesebb utánpótlás-egyesület. Kettőszázhúsz klub (!) közül. És a Tisza-partiak már második idény óta tartják ezt az előkelő pozíciót.

– Évek alatt építettük fel teniszszakosztályunkat. Mi, egyesületi vezetők úgy gondoljuk, az utánpótlás-nevelésre szánt önkormányzati pénzből (ez több mint 20 millió forint) talán nekünk is juthatna. A nagy kérdés, hogy mi alapján dönti el a sportbizottság, hogy ki kap támogatást. Az eredményesség alapján nekünk is járna: volt azonban olyan megnyilvánulás, hogy a tenisz a tehetősebb emberek sportja, a szülők támogassák a gyerekeket. De nem minden szülő teheti meg, nem mindenki tehetős. Az akkor hogy van, ha tehetősebb szülők fia focizik, akkor az az utánpótláscsapat nem kap támogatást? Ez nem lehet kizáró ok! Vagy szociális alapon döntik el a támogatást?

A NUPI-tól viszont érkezik pénzösszeg a klubhoz, országosan tehát elismerik a Gellért SE működését. Azét a csapatét, amely ismét remekelt a közelmúltban befejeződött országos utánpótlás-bajnokságon.

– Bíró André tarolt, a 12 évesek között három aranyérmet szerzett. Susányi Zsófia két második, míg Boros Martin két harmadik helyezést ért el. Csapatban is kitettek magukért a teniszezők, a fiú 12 évesek arany-, a 18 évesek ezüst-, a 18 éves lányok bronzérmet szereztek. Jelenleg 120 igazolt versenyzőnk van, közülük harmincan rendszeresen szerepelnek különböző versenyeken. Hajnal István munkáját három edző segíti, és Gellért Szabadidőközpont pályáin továbbra is edzésben vannak, készülnek az újabb megmérettetésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európa vagy a nyomorúság völgye?

A fenti kérdés a Hamburger Morgenpost tegnapi számában jelent meg, és hűen tükrözi, mit jelentene a… Tovább olvasom