Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Gémes Levente: Abbahagyom...

Gémes Levente bejelentette: befejezi profi pályafutását. A Vásárhelyi Kosársuli centere hiába várt az NB I A csoportos együttest tovább működtető NTE Profi Sport és Marketing Zrt. újabb ajánlatára, ezért döntött így.
A Vásárhelyi Kosársuli történetének játékosokat érintő fejezetében legutóbb arról számolhattunk be, hogy az NB I A csoportos gárdát tovább működtető NTE Profi Sport és Marketing Zrt. megtette ajánlatát Gémes Leventének (képünkön) és Drahos Gábornak. Ez fővárosba költözésről és profiként napi két edzésről szólt. Egyikük sem bólintott rá azonnal, Drahos ügynökén keresztül vette fel a kapcsolatot a klub elöljáróival, Gémes pedig kijelentette: „így nem akarom vállalni a játékot". A vezetőkkel abban maradt, telefonon hívják. Nem történt meg.

– Nem kerestek, ami azt jelenti, valószínűleg nem tartanak rám igényt – mondta a 35 éves Gémes. – Érdekes, az interneten a játékoskeretben szerepelek, teljesen alaptalanul. Mindent összegezve úgy döntöttem: abbahagyom az aktív játékot. Már ha hívnának, se mennék, nem tudnának olyat ígérni. A legjobbak között ugyanis elképzelhetetlen, hogy Vásárhelyen tréningezzek, és csak a meccsekre csatlakozzam a társakhoz; a költözést pedig nem vállalom, családommal Vásárhelyen élek, minden ideköt.


Az Eötvösben testnevelőként tanító, egykori válogatott, négyszeres bajnok, háromszoros kupagyőztes kosaras ma úgy gondolja, a jövőben már csak saját örömére, hobbiból fog pattogtatni. „Nehéz ezt egyik napról a másikra abbahagyni, sajnálom, hogy így alakult, két-három évig még tudtam volna játszani" – teszi hozzá. Pályafutását kereknek tartja, legszívesebben a bajnoki és kupasikerekre, főként a fehérvári korszakra (három bajnoki és két kupagyőzelem) emlékszik vissza, de a címeres szereplések is felejthetetlenek. Büszke elért eredményeire, és arra is, hogy minden városban, csapatban olyan barátokat szerzett, akikkel a mai napig tartja a kapcsolatot, szükség esetén számíthat rájuk.

A 23 éves Kováts Róbert szeptember 15. óta a fővárosban, az új együttessel edz, de ahogy fogalmazott, még mindig hotelben, bőröndből él, nem béreltek számára állandó szállást, ingázik Vásárhely és Budapest között: – A szerződést sem írtuk még alá. Papírom nincs róla, hogy idetartozom, mégis biztosnak tűnik a jövőm, a vezetők azt mondták: számítanak rám.

– Továbbra is az ügynökömön keresztül tartom a kapcsolatot a budapestiekkel – mondta Drahos Gábor, a Kosársuli korábbi irányítója. – A legutolsó információ szerint meg kell várnunk, hogy megalakuljon az a gazdasági társaság, amely a pénzügyeket intézi, és a majdani szerződéseket megkötheti. Addig nincs más teendő, mint bízni a jó szerencsében.

Olvasóink írták

 • 9. VITÉZ 2008. október 09. 11:32
  „dr. Elek Andrásnak igaza lenne, ha nem ismernénk ennek az egész vásárhelyi férfi kosárlabdának a történetét. Sok tehetséges kosaras ment el innen, mert jobb és hitelesebb körülmények között tudtak kosárlabdázni. Ez a város nem képes (nem akar képes lenni arra) egy A csoportos csapatot eltartani. Ezt persze lehetne ragozni, de a dolog nem ilyen egyszerű, mindenki tudja. Tehát ami a legfontosabb: a szakmai hitelesség. Ez az, ami nem volt meg Vásárhelyen. És ismerve (előbb vagy utóbb, de kiderülnek), a magyar sportegyesületi pénzügyi mahinációkat, sajnos a támogatók pénzének egy része a sportvezetők zsebébe kerül. Tisztelet a kivételnek, de ezért nem támogatta Szeged városa tovább a férfi kosárlabdát, mert óriási "adósságok" halmozódtak fel valakiknek a zsebében. Ismerjük az vásárhelyi férfi kosárlabda egyesületek (átalakult-megalakult-új vezetés) működését, miért kellett átalakulniuk, de Elek úr ezt jobban tudja, csak soha nem került a sajtó nyilvánossága elé. Vince és Szép (isten nyugosztalja) urak is tudnának mesélni erről. Szóval sem pénzügyileg, sem szakmailag nem voltak a vezetők felkészülve, és ha tetszik, ha nem, a tevékenységük ide vezetett. Nem voltak az "edzők" képesek a saját játékusukkal kommunikálni, de látható volt a nézőtérről, hogy a felkészültségük a béka feneke alatt volt.”
 • 8. 1voltmeccsrejáró:( 2008. október 08. 15:26
  „Gratulálok Lecsónak az eredményekben gazdag pályafutásához! Az elmúlt két szezonban is, -amikor itthon pattogtatott, sokszor vitte vállán a csapatot, a kritikus pillanatokban szórta a duplákat és nem kevés triplát is. Hiányozni fog a játéka, ahogy a vásárhelyi NB I/a-s kosárlabda is!”
 • 7. satya 2008. október 08. 12:20
  „Tisztelt Elek úr
  Nemitt kell telefon számot meg E-mail címet megadni hanem azt kell tenni hogyx kiálni a pálya közepére és elmondani mi vezetett idáig hogy el kellett adni a jogot és akkor váge a találgatásoknak ,És tisztán lát mindenki ( bátran Elek úr bátran nem kell maszatolni ) Mindenki halja ott neveket is mondhat BÁTRAN még nncs minden veszve ahogy ön mondja.”
 • 6. dr. Elek András 2008. október 08. 08:09
  „Tisztelt Hozzászólók!
  Nem hinném, hogy (a név nélküli beírásaikon kívül) bármit is tettek volna az elmúlt 20 évben a vásárhelyi kosárlabdázásért. Ha mégis, az bizonyára nem pénzszerzés volt. Még semmi sincs veszve, a mai napig nem írtunk alá konkrét szerződést a pestiekkel - csak szándéknyilatkozatot adtak. Az NB I-s jog a mienk!!!!
  Aki akar segíteni (nemcsak kritizálni), gyorsan hívjon fel (06/30-3380569), vagy írjon egy e-mailt (dr.elek@vnet.hu). Várom az ötleteket, vagy a pénz felajánlásokat. Nem kell sok az induláshoz, csak kb. 50-60 millió forint. Mi nem tudtuk (nem tudjuk) ennek töredékét sem összeszedni, bizonyára rosszul csináltuk.
  Ha az Önök segítségével összerántjuk azt a kis pénzt, megmarad Vásárhelyen az NB I-s kosárlabda.
  üdvözlettel és tisztelettel
  dr. Elek András”
 • 5. guszti s 2008. október 07. 20:49
  „Elek egy áruló, pénzéhes majom!”
 • 4. benq 2008. október 07. 20:10
  „http://mrahalom.myminicity.com/sec”
 • 3. stones68 2008. október 07. 19:49
  „a pesti Enter-nyet Kosársuli nem éri meg a tavaszi rájátszást, de lehet, az őszi idénykezdést sem!
  Remélem, legalább dr.Eleket kifizették...(legalább egy valaki nyerjen itt ezen a bukáson)”
 • 2. öregfiú 2008. október 07. 12:31
  „Rendkivül elszomoritó, hogy e három játékost nagy valószinűséggel nem láthatjuk többet ebben a városban, de még a megyében sem együtt pattogtatni! De még sajnálatosabb, hogy az elmult években a két városnak (Szeged, Vásárhely) nem sikerült együtt tartania a következő csapatot: Drahos,Kiss Zsolt, Molnár A. Kováts R. Gémes - Nyilas, Deák A. Molnár M. Vas P. Utasi, Böszörményi,Kukla és még talán sorolhatnám - Edző: Földi S.
  Ugye nem is kellene sok légiós !?”
 • 1. L´ecsó 2008. október 07. 09:05
  „Gratulálok Lecsó!
  Szép pályafutás, sportkarrier!
  További sikereket kívánok a továbbiakra!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi Máté Zsiga első magyarként nyert Masters versenyt

A tizenhat éves szegedi teniszező, Máté Zsiga lett az első magyar, aki megnyerte a Masters versenyt.… Tovább olvasom