Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Germán kétszer lecsapott: Szeged 2011-Mezőkövesd 2-1

A labdarúgó NB II hetedik fordulójában a Szeged 2011-Grosics Akadémia az átmeneti otthonában, Gyulán 2-1-re legyőzte az eddig veretlen Mezőkövesdet.
Szeged 2011-Grosics Akadémia-Mezőkövesd 2-1 (0-1)
Merkantil Bank labdarúgó NB II, 7. forduló. Gyula, Grosics akadémia, 300 néző. Vezette: Berke B.
Szeged 2011-GA: Belecsan - Szabó P., Farkas M., S. Markovics, Mészáros M. - Zelenyánszki, Máté P., Oláh G., Zabari - Oláh L., Germán. Edző: Nyilas Elek.
Mezőkövesd: Kunsági - Szeles, Izing, Balogh, Engel - Takács P., Hegedűs B. - Baracskai, Kulcsár K., Balajti - Menougong. Edző: Tóth László.
Gólszerzők: Germán a 80. és a 82., ill. Izing a 29. percben.
Csere: Balajti helyett Molnár a szünetben, Zabari h. Pászka az 61., Zelenyánszki h. Kéri a 61., Menougong h. Pantovics a 63., Engel h. Búrány a 70., Oláh L. h. Hegedűs E. a 87. percben.
Sárga lap: Kulcsár K. az 52., S. Markovics az 54., Máté P. a 64., Oláh G. a 68., Pászka a 72., Baracskai a 92. percben.

Jó kis meccset játszott egymással a két alakulat. Az első negyedóra a hazaiaké volt, ekkor Zabari, majd Oláh G. tesztelte Kunságit, majd teljesen váratlanul született az eddig veretlen vendégek gólja. Ízing jó 25 méterről életerős lövést eresztett meg, amely a jobb sarokba tartott, és ugyan Belecsan még beleért, de a labda a vetődő kapus kezéről a jobb felső sarokba pattant.

A találat után is a Szeged 2011-GA volt inkább fölényben, ám Germán ekkor még nem tudott túljárni Kunsági eszén. Előbb 20 méterről tüzelt, a kapus fölétolta a labdát, majd Oláh L. lekészítése után a bal alsóba szánt labdáját egy védő szögletre blokkolta.

A szünet után fokozta az iramot a Szeged 2011-GA - az eltiltott Nyilas Elek edző a lelátóról nézte a meccset, míg a kispadon a volt válogatott Tímár és Takács László közösen meccselt -, és a hazaiak próbálkozásait, elszántságát, töretlen küzdőszellemét a hajrában siker koronázta.

A 80. percben a mezőny talán legjobbja, a jobb oldlai védő Szabó P. tört előre, belefelé húzott, majd ballal kiugratta Germánt, aki a kifutó Kunságit megelőzve spiccel lőtt a hálóba, 1-1.

Két perc múlva egy hazai szöglet után a 16-oson kívül Oláh G. elé pattant a labda, aki lőtt, a "lecsettenő" labda magasra pattant, és az öt és felesen álló Germán, aki nem volt lesen, egyből a hálóba belsőzött. A szegediek megérdemelték a három pontot a masszív, de ezen a meccsen Kulcsár Kornél kivételével támadásban passzív Mezőkövesd ellen. A vendégeknél húsz percet kapott a szegedi Búrány Zoltán, aki bal oldali védőként szállt be.

Nyilas Elek:
- Van igazság a futballban! Ezért nyertünk.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szépen beszéljél! Futballpályán vagy!

Milyen a magyar futball Romániában? Erre a kérdésre kerestük a választ, amikor végignéztük a Zetelaka–Szentegyháza területi bajnokit Székelyföldön. Tovább olvasom