Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Gól: Luculescu – vagy mégsem?

Játékos jogosulatlan szerepeltetése miatt nyújtott be óvást a Hódmezővásárhelyi FC a Csanádpalota elleni mérkőzés (2–2) kapcsán a Magyar Labdarúgó- szövetség területi igazgatóságához. A HFC szerint a jegyzőkönyvben szereplő Luculescu helyett az október 31-éig eltiltott ifjabb Lakatos Rudolf szerepelt.
HFC–Csanádpalota 2–2 (0–2), gólszerzők: Hatvani, Kökény, illetve Goldis, Luculescu. A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság második fordulójában Vásárhelyen lejátszott mérkőzés rövid jegyzőkönyvét írtuk le. Ám a házigazda HFC szerint egyvalami nem stimmel, mégpedig a második gólszerző személye. A HFC óvást nyújtott be az MLSZ területi igazgatóságához, amely szerint a jegyzőkönyvbe beírt Luculescu helyett az október 31-éig eltiltott Lakatos lépett pályára, és szerezte a második vendégtalálatot a meccs 41. percében.

– A labdarúgók jól ismerik egymást, és többnek is feltűnt, hogy ez a játékos egy korábbi meccsen nem így nézett ki. De máshonnan is szóltak, hogy nem az van beírva a jegyzőkönyvbe, aki játszott. Gyorsan utánajártunk, és arra jutottunk, hogy óvunk, bár sokat gondolkodtunk rajta, hiszen akármikor ilyet tettünk, nem jártunk sikerrel. Ám ezúttal tisztán látszik, hogy nem ugyanarról az emberről van szó. Személyesen vittem be az óvást a területi igazgatóságra még kedden – nyilatkozta Gyürki István, a HFC technikai igazgatója.

Luculescu. Fotó: Tóth Zsolt
Luculescu.
Fotó: Tóth Zsolt

 Nehéz esetek

A Csanádpalota csapatával kapcsolatban a tavalyi szezonban is több problémás esetre derült fény. A legnagyobb balhéjuk akkor is Hódmezővásárhelyen volt: a jegyzőkönyvbe vezetőedzőként beírt Molnár László a pályára besétálva becsmérelte, az edzőként meghatározott, ám valójában vezetőedzői funkcióban dolgozó Lakatos Rudolf pedig le akarta fejelni a játékvezetőt – előbbit júniusig, utóbbit októberig tiltották el. Május végén a mostani eset főszereplőjét, ifjabb Lakatos Rudolfot „meszelték el" edző édesapjához hasonlóan októberig, mivel Kisteleken leköpte a játékvezetőt és annak asszisztensét is. Szintén május végén történt, hogy a két korábban eltiltott edzőt helyettesítő Putárik György kapott írásbeli megrovást...

A Csanádpalota részéről egyelőre csak a történtek körüljárásánál tartanak, hiszen kis stáb kísérte el a csapatot Hódmezővásárhelyre.

– Nem voltam ott ezen a mérkőzésen, így tájékozódnom kell róla. Utána természetesen szívesen nyilatkozom az ügyről. Megkaptam én is az óvásról szóló papírt, de kellően szeretném körbejárni a dolgot – mondta Molnár László, a Csanádpalota FC elnökhelyettese.

Vajon mi ilyenkor az ügymenet? Erről Nógrádi Tibor, az MLSZ területi igazgatója beszélt.

– Hétfőn ül össze a versenybizottság, amikor már hozhat határozatot is. A verseny- és a fegyelmi ügyet külön kell választani. A szabályzatnak megfelelően kell kezelni az előző ügyet, amelynek lesz végeredménye. Ha itt felmerül fegyelmi vétség, akkor az ügy átkerül a fegyelmi bizottsághoz. A versenyügy a meccs eredményét változtathatja meg, büntetőpontot vonhat le, míg az eltiltások a másik grémiumhoz tartoznak – mondta lapunknak Nógrádi Tibor.

Lakatos a tavalyi, HFC elleni meccsen. Nem hasonlítanak. Fotó: Tóth Zsolt
Lakatos a tavalyi, HFC elleni meccsen. Nem hasonlítanak.
Fotó: Tóth Zsolt

Értesüléseink és a versenyszabályzat szerint a HFC megkaphatja a három pontot 3–0-val, és egy büntetőpontot levonhatnak a Csanádpalotától. A jogosulatlanul szereplő játékos pedig nagyon súlyos eltiltást kaphat, illetve az a csapatvezető is, aki be volt írva a jegyzőkönyvbe. Az MLSZ adatbankjában a Csanádpalota kispadján ezen a meccsen egyedül Halász Mátyás neve szerepelt „egyéb" jelzővel feltüntetve.

Olvasóink írták

 • 7. Hód 2013. szeptember 06. 08:03
  „HFC a megye I-ben, de rossz ezt még olvasni is....”
 • 6. Együgyű 2013. szeptember 06. 07:24
  „,,5. MW2012 2013.09.05. 19:19"
  Elnézést kérek én is tőled, mert ezek szerint félreértettelek! Őszinte tisztelettel: Együgyű!”
 • 5. MW2012 2013. szeptember 05. 19:19
  „4. Együgyű 2013.09.05. 17:11

  Nem akartalak bántani, bocsánat, ha félreértetted.:-(
  Szerintem is egy a véleményünk.”
 • 4. Együgyű 2013. szeptember 05. 17:11
  „Mélyen tisztelt 3. MW2012 2013.09.05. 15:30! Mindent úgy gondoltam, mint te!
  Köszönöm megszólításomat és, hogy együgyűnek tekintesz! Üdvözlettel Együgyű!”
 • 3. MW2012 2013. szeptember 05. 15:30
  „2. Együgyű 2013.09.05. 13:23

  Gondolhatod, hogy a Csanádpalota román "idegenlégiósai" ingyen játszanak, csak a buszjegy árát kérik el. Nyilván ezért köpdösik le a játékvezetőket, ezért provokálnak verekedést.
  Ezt a bandát örökre ki kellene tiltani mindenféle magyar bajnokságból. És ha valóban csalás történt, akkor példás büntetést a nyakukba!!!!”
 • 2. Együgyű 2013. szeptember 05. 13:23
  „,,Gól: Luculescu - vagy mégsem?"
  Bizonyára a CSLSZ azt deríti ki, hogy a két játékos igen hasonlít egymásra és mivel a játékvezetői igazoltatás is rendben (törvényesen) lezajlott reklamálásnak, óvásnak helye nincs! Ha a második gól nem lett volna, akkor most ez az ügy sem robbant volna ki! (Nem lenne hírértéke!) Vélelmezem a labdarúgó társadalomnak, szurkolói tábornak meg örvendezni kellene, hogy egy hazai magyar szerepelt eredményesen a vendégcsapatban a román labdazsonglőr helyett! Ugye ide haza néha még a hazai labda virtuózok is jobban teljesítenek, mint a külföldi légiósok! Kíváncsi lennék a Csanádpalota menyiért igazolta Luculescut! Az is érdekelne többek között, hogy a megyei nézőcsalogató labdarúgók és edzők éves valós fenntartási költségei mennyibe kerülnek? Talán kedvtelésből, tömegsportból űzik munka után a hobbijukat? Ugye amatőrök? Sőt a CSLSZ és játékvezetői apparátus éves költsége is érdekelne? Vélelmezem ez nem üzleti titok továbbá nem lett 80-évre titkosítva? Vagy nem lehet ezt megkérdezni? Nem publikus? Ja, hogy valaki el volt tiltva? Az meg kit érdekel ebben a gigászi élethalálharcért folytatott küzdelemben?”
 • 1. MW2012 2013. szeptember 05. 09:24
  „A Csanádpalotát az NB I-be !!!! Méltó társa lenne a Felcsútnak. Úgy látom itt is helyi Csák Máték irányítják a csapatot, de még a CSLSZ-t is! A labdarúgás nevű egykori sport minden idők mélyére süllyedt, részben ezért mert ilyen hulladék, magukat sportembernek nevező emberek irányítják, mint itt is...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győzelemmel kezdte a bajnokságot a Pick Szeged

Sima győzelemmel kezdte a 2013–2014-es szezont a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Juan Carlos Pastor együttese 13–8-as félidő után 30–16-ra nyert a Juniorválogatott ellen. Tovább olvasom